You are here

A FlixBus elviszi Győr városába

Buszok - Győr 2 490 Ft-tól

További lehetőségek

Győr: Turista információk

Győr

Általános információ Győr városáról

Magyarország hatodik legnagyobb városa igazi égkő: Győrben keveredik a klasszikus barokk hangulat a fiatalos, pezsgő légkörrel. A folyók találkozásánál fekvő város a békés természet ölelésében nyugszik és több látnivalóval is kecsegtet az odalátogatóknak. Ide utazva magunk tapasztalhatjuk hogy hogyan lehet egy város egyszerre hagyományőrző és modern - Győr kulturálisan és történelmileg kiemelkedő, emellett az ország egyik legdinamikusabban fejlődő ipari városa is. A belváros patinás épületei, a közelben fekvő zöld területek, és a gyógyfürdők tökéletes lehetőséget adnak a kikapcsolódásra. A török időkben még Bécset védő végvár ma már Európai egyik leglüktetőbb városa.

Látnivalók Győrben

Győr: Látnivalók

Mivel buszunkkal közvetlenül a város szívébe érkezik, a látnivalók megtekintése rögtön megkezdődhet. A Rába irányába sétálva először is álljunk meg a folyóparton, csak hogy megtekintsük a gyönyörű látképetet és a Rába Kettős hidat. Itt találhatjuk a Kármelita templomot is, valamint a Bécsi kapu teret. Ezt követően sétáljunk át a Széchenyi térre – a barokk stílusú, restaurált városközpont teljesen magával ragadó. A teret körülvevő kisebb utcák éttermeket, kávézókat, templomokat és színházakat rejtegetnek, melyeket úgyszint megéri felfedezni. A tér kitűnő, minőségi, korhű felújításáért Győr elnyerte az Europa Nostra műemlékvédelmi díjat, mely csak még nagyobb garancia a pompás építészeti remekek látványára! Szintén a Rába partján áll a győri Püspöki Székesegyház, a város történelmi mozaikjának egy kiemelkedő darabja – mindenképp fedezzük fel!

Buszmegállója Győr városában

Buszmegálló Győr buszpályaudvar

<p>Hunyadi utca 9<br />
, 9024 Györ<br />
, Kocsiállás 2<br />
, Magyarország</p>
, Megtekintés térképen

Győr buszpályaudvar

Hunyadi utca 9
9024 Györ
Kocsiállás 2
Magyarország

További információkért kattintson ide:

Győr - menetrendek és buszmegállók

Győr: Még több tudnivaló

Kultúra és történelem Győrben

Győr: Kultúra és történelem

A Kisalföld vízrajzi csomópontjánál fekvő Győr történelme egészen az ókorig nyúlik vissza. A területet lakták hunok, avarok, frankok is még mielőtt a honfoglaló magyarság megérkezett volna. A híres győri székesegyház még Szent István korában épült az államalapítás idején. A várost bejáró és felduló katonák seregeit a XVII. és XVIII. században, Mária Terézia idejében, felváltották a nyugodtabb iparosok és kalmárok. Ebben az időben épült ki a barokk hangulat és a máig megcsodálható számos épület. Talán ezen időszak maradványai jellemzik leginkább Győr városát. A következő századok során a város tartozott a napóleoni Franciaországhoz és az Osztrák-Magyar Monarchiához is –ennek köszönhető a magávalragadó kulturális sokszínűség, melyet mindenképp érdemes felfedezni buszutazásunk során.

Éjszakai élet Győrben

Éjszakai élet Győr szívében

Egy egész napos városnézés után nehéz nem hazamenni és ledőlni – de ha Győrben járunk, semmiképp ne hagyjuk, hogy elnyomjon az álom, mert az egyetemi város éjszaka is meglepetéseket tartogat! Éttermek, bárok, klubbok, kocsmák – minden, mi szem-szájnak ingere. Ha egy kiadós, ínycsiklandó vacsorára vágyunk, érdemes lehet meglátogatni a ’Hajó’ és a ’La Maréda’ éttermeket, vagy esetleg a Nádor Vendéglőt. Amennyiben a finom falatokat bor kíséretében fogyasztanánk szívesen, mindenképp térjünk be a Kisfaludy bor-és tapas bárba. A hajnalig táncolni vágyók keressék fel a ’Club Vertgo’-t vagy a ’Mundo’-t. Győr szintén híres termálvizeiről , így nyáron talán egy éjszakai fürdőzés is szerepelhet a programlistán!