Ha nehézséget észlelsz a weboldalra való belépéskor, kérjük, hívj fel minket a +36 1 701 04 78 vagy használd a FlixBus Google Assistant alkalmazás.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Hazatérés az ünnepekre

FlixBus előről

Hazatérés az ünnepekre: 60 százalékkal több jegyfoglalás a FlixBus hálózatában 2017-hez viszonyítva

++ A FlixBus rendszerében 60 százalékkal több jegyet foglaltak az ünnepi időszakra ez előző évhez viszonyítva

++ A legnépszerűbb szilveszteri célállomások a FlixBus hálózatában

Budapest, 2018.12.21. – A FlixBus rendszerében idén 60 százalékkal több foglalás történt a karácsonyt és szilvesztert magába foglaló ünnepi időszakra, mint 2017-ben. Hogy a megnövekedett keresletet kielégítse, a FlixBus több összeköttetés esetében megnövelte a kapacitásokat, Magyarországról is kiegészítő járatok indulnak Horvátország, Ausztria, Szlovénia és Olaszország több városába, így Zágrábba, Bécsbe és Ljubljnába is a megszokottnál több zöld busz megy majd a karácsonyi időszakban. 

„A karácsonyi foglalások számának növekedése alapján úgy látjuk, hogy tovább folytatódik a trend, miszerint egyre kevesebb ember használ autót távolsági utazáshoz.” – mondta el André Schwämmlein, a FlixBus társalapítója és ügyvezető igazgatója. 

A Magyarországra tartó utasok száma december 20 és január 2 között nőtt meg leginkább a tavalyi év adatai alapján, Ausztriából, Lengyelországból és Szlovákiából érkezett a legtöbb ember. A legnagyobb növekedés karácsony és szilveszter között volt a beutazók számában, így vélhetően sokan érkeztek a környező országokból, hogy itt köszöntsék az újévet.

Az 5 legnépszerűbb szilveszteri célállomás

A foglalási adatok alapján a legnépszerűbb szilveszteri célállomások továbbra is az európai nagyvárosok. Idén a legtöbb FlixBus utas Berlinbe, Prágába, Münchenbe, Hamburgba és Amszterdamba utazik az év utolsó napjaiban.

Sajtóközlemény letöltése (PDF)