A Flix buszjáratokat indít Chilében

05/10/2023

+ A világszinten piacvezető utazási-technológiai vállalat bejelentette, hogy október 5-től elindítja első járatait Chilében.

++ A bevezetés első szakaszába Santiago, Viña del Mar, San Antonio és Coquimbo közötti állomásokat fog érinteni.

+++ A vállalat eszközkímélő üzleti modelljéhez igazodva az első chilei vonalakat helyi buszpartnerek közreműködésével fogják üzemeltetni.

München / Santiago, 2023. október 2. – A Flix, a fenntartható és megfizethető lehetőségeket kínáló globális utazási-technológiai vezető vállalat bejelentette régóta várt chilei megjelenését. A vállalat célja, hogy digitalizációval, rendkívül versenyképes árakkal és a legmagasabb biztonsági előírásokkal újjáélessze a helyi utazási piacot. Az első zöld buszok 2023. október 5-én indultak Santiagóból.

Nagy örömmel üdvözöljük Chilét, mint a Flix 42. országát világszerte, és Brazília után a második dél-amerikai országot –mondta André Schwämmlein, a Flix vezérigazgatója – Küldetésünk, hogy fenntartható és megfizethető utazási lehetőségeket biztosítsunk mindenki számára, és úgy látjuk, hogy Chilében jelentős igény van erre a szolgáltatásra. Elkötelezettek vagyunk a következetes minőség, a biztonsági standardok és a zökkenőmentes ügyfélélmény biztosítása iránt minden régióban, aholelérhető a szolgáltatásunk. Versenyképes piaci kínálatot és megbízhatóbb választási lehetőségeket teremtve az fogyasztók számára. A Flix skálázható üzleti modellje már négy kontinens 41 országában aratott sikert. Értéket teremtve a technológia által, mind a buszpartnerek, mind az utazók számára.

Az utazási piac újjáélesztése Chilében
Az első chilei járatok Santiagót kötik össze Viña del Marral, San Antonióval és Coquimbóval. A következő hónapokban a Flix további terjeszkedést tervez az ország középső és déli részére. A chilei helyközi utazási ágazat az elmúlt években erősen megsínylette a kereslet csökkenését. A világjárvány miatti lezárások következtében, a tömegközlekedés drágulása többek között a magánautó-tulajdonosok számának növekedéséhez vezetett. A Flix arra törekszik, hogy megfordítsa ezt a folyamatot, és egyedi kínálatával újjáélessze a közösségi közlekedés piacát az országban.

A Flix folytatja nyereséges növekedési útját
A Flix nyereséges növekedési stratégiájának része a rendkívül vonzó chilei piacon való működés beindítása. Szeptemberben a Flix megosztotta a 2023 első hat hónapjára vonatkozó féléves adatait, és bejelentette, hogy ez volt a vállalat történetének legsikeresebb első féléve. Januártól 2023 júniusának végéig világszerte több mint 36 millió utas utazott a FlixBus, a FlixTrain, a Greyhound és a Kamil Koç járataival (53%-os növekedés 2022 azonos időszakához képest). A Flix-csoport teljes bevétele 860 millió eurót tett ki (54%-os növekedés), 26 millió eurós korrigált EBITDA-eredmény és 3%-os megfelelő árrés mellett.

A Flixről
A Flix úttörő szerepet játszik a közlekedési ágazatban azzal, hogy a FlixBus és a FlixTrain márkákon keresztül klímabarát alternatívákat kínál a
kényelmes és megfizethető utazáshoz. Egyedülálló üzleti modelljének és innovatív technológiájának köszönhetően a Flix gyorsan létrehozta
Európa legnagyobb távolsági buszhálózatát, és gyorsan továbblépett a globális terjeszkedés felé, beleértve az Egyesült Államokat, Kanadát
és Brazíliát is. A fenntartható közlekedés úttörőjeként a Flix 2018-ban üzemeltette az első zöld távolsági vonatokat, 2018-ban kísérleti
projektet indított a tisztán elektromos meghajtású távolsági buszok számára, 2021-ben pedig elindította az EU első biogázzal működő
távolsági buszait.
Míg a Flix a technológiafejlesztést, a hálózattervezést, az üzemeltetés-ellenőrzést, a marketinget és az értékesítést, a minőségirányítást és a
folyamatos termékbővítést végzi, addig a megbízható Flix-partnerek a napi útvonalüzemeltetést tartják fenn. A technológiai startup, az ekereskedelmi platform és a klasszikus közlekedési vállalat egyedülálló kombinációja a Flix-et vezető pozícióba emelte a nagy nemzetközi
vállalatokkal szemben, tartósan megváltoztatva a globális mobilitási tájképet.
További információért látogasson el a következő weboldalra: www.corporate.flixbus.com