FlixCar néven új telekocsi platform indult Franciaországban

17/01/2020

+    2019.12.17-én Franciaországban indult a szolgáltatás, később további országokban is megjelenhet

+    Új, könnyen használható és ingyenes telekocsi platform

+    A FlixMobility buszokat és vonatokat magába foglaló hálózata új elemmel egészül ki

Párizs/Budapest, 2019/12/18 – A FlixMobility globális mobilitási szolgáltató 2013-as alapítása óta FlixBus és FlixTrain márkájával teszi könnyűvé, kényelmessé és elérhetővé az utazást. Annak érdekében, hogy még több embernek biztosítson utazási lehetőséget, a vállalat FlixCar néven elindította telekocsi szolgáltatását december 17-én Franciaországban. Az új termék ingyenes, a FlixBus meglévő távolsági buszhálózatát egészíti ki. 

Ingyenes platform, biztonság és könnyű használat 

A FlixCar nem kér jutalékot vagy egyéb díjakat felhasználóitól, a fizetés közvetlenül az autóvezető és az utas között zajlik. Emellett a FlixCar egy 3 kattintásos folyamattal próbálja leegyszerűsíteni a telekocsizást. Azok a felhasználók, akik korábban más platformokon is használtak vagy kínáltak telekocsi szolgáltatást korábbi tapasztalatukat és értékelésüket átvihetik a FlixCar oldalára. 

Röviden a FlixCar szolgáltatásáról:

•    Alternatíva: Új távolsági telekocsi lehetőség 3 kattintással

•    Ingyenes: Átlátható platform extra költségek nélkül

•    Megbízhatóság: A felhasználók áthozhatják korábbi telekocsis tapasztalatukat és értkeléseiket 

•    Könnyű használat: Fizetés közvetlenül a használatkor készpénzzel vagy instant fizető alkalmazással 

A buszhálózat kiegészítése

A FlixCar válaszol a francia mobilitási piacon felmerülő változatos igényekre, kiegészítve a kiterjedt buszhálózatot, ami jelenleg több mint 200 célállomást köt össze csak Franciaországon belül.

•    Kiegészítő ajánlat: A FlixCar olyan közép- és hosszú távú útvonalakon kínál szolgáltatást, ahol a FlixBus nincs jelen, vagy kevésbé gyakori összeköttetést biztosít. 

•    Kiegészítő választás: A FlixCar kielégíti az utolsó pillanatban felmerülő igényeket, a FlixBus már hónapokkal előre is foglalható.

•    Fenntarthatóság: A telekocsi és a távolsági busz a közúti személyszállítás legelőnyösebb módja, szénlábnyomuk akár háromszor kisebb lehet, mint az egyénileg használt személygépkocsiké.

Yvan Lefranc-Morin, a FlixBus francia ügyvezetője elmondta: „A FlixCar buszhálózatnál is kiterjedtebb földrajzi elérésének köszönhetően újabb lehetőséget biztosítunk arra, hogy az utasok A-ból B-be jussanak, miközben elérhető és környezetbarát marad a kínáltunk. A FlixCar által fejlesztjük hálózatunkat, egyúttal ajtótól ajtóig terjedő szolgáltatást is biztosítunk az utasoknak. Egy FlixBus-os utazás után a telekocsi lehet az a közlekedési szolgáltatás, ami az utasokat a legvégső célállomásra juttatja.”

Sajtóközlemény letöltése (PDF)