§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Csomag

További információk a FlixBus poggyászokra vonatkozó szabályzatáról

Természetesen minden FlixBuson van elég hely a poggyásza számára. Annak érdekében, hogy az utazása a lehető legkellemesebb és legbiztonságosabb legyen, arra kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi pontokat.

A jegye általában a következők ingyenes szállítását foglalja magában:

  •     Egy darab kézipoggyász (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg)
  •     1 darab útipoggyász (max. 80 x 50 x 30 cm, kismértékű méretbeli eltérések max. 160 cm-es teljes körkerület esetén megengedettek, max. 20 kg)

Biztonsági okokból fontos, hogy a kézipoggyásza beférjen az ülések fölötti felső tároló rekeszekbe, hogy a menekülési útvonalak ne legyenek eltorlaszolva. Kérjük, mindegyik poggyászát címkézze meg, és írja rá a nevét és a címét, hogy ne lehessen összekeverni őket. Szolgálatkész buszsofőrjeink rendelkezésre állnak, és szívesen segítenek betenni a poggyászt a tárolóba.

További poggyász

A további poggyász nem haladhatja meg az utazó poggyász méretét és súlyát, és 2 eurós díjért szállítjuk, ha közvetlenül a foglalási folyamat során adják hozzá a foglaláshoz. Ha további poggyászodat a tényleges foglalási folyamat után kívánod hozzáadni, az ügyfélszolgálaton keresztül végezheted ezt el. 4 eurós díjat kell érte fizetni közvetlenül a buszon. Azt azonban nem tudjuk garantálni, hogy a fedélzeten lesz helye még egy poggyásznak.

Speciális poggyász

Olyan poggyászért, ami meghaladja az útipoggyász maximális méretét, 9 € felárat kell fizetni. A poggyász teljes körkerülete (Magasság cm-ben + Szélesség cm-ben + Mélység cm-ben) nem haladhatja a 240 cm-t, súlya pedig nem haladhatja meg a 30 kg-ot. Ezenfelül a különleges poggyászt (amennyiben az út esetében lehetséges) vagy a foglalás során, vagy a foglalás után, de legkorábban a busz indulása előtt 48 órával az ügyfélszolgálaton be kell jelenteni telefonon*. Utasonként csak egy speciális poggyászt lehet vinni, a szállításra nincs kötelező jogosultság. Különleges poggyásznak minősül pl. a sífelszerelés és a hangszerek (kemény fedelű tok használata ajánlott). Biciklik és ortopédiai segédeszközök esetén külön szabályozás érvényes. Bizonyos tárgyak szállítása kizárt.A poggyászok fedélzeten történő szállításának szabályzatáról további információk az Általános feltételekben találhatók.

Kerékpár

Számos buszunk lehetővé teszi, hogy szabványos méretű, további rászerelt tartozékok nélküli kerékpárt (max. 25 kg súly) hozhasson a fedélzetre. Ezeket hozzá lehet adni az utazáshoz a foglalás folyamán tételenként további 2790 Ft ellenében. Foglaláskor válassza ki a fedélzeten szállítani kívánt kerékpárok számát az utasok számának kiválasztásával egyidejűleg.

A szállítás kerékpártartón történik. Speciális esetekben a szállítás csak megfelelő táskában lehetséges a poggyásztárolóban (pl. összehajtható kerékpár). Ebben az esetben előzetesen fel kell hívni az ügyfélszolgálatot a kerékpár regisztrálása céljából (lásd a speciális poggyászokra vonatkozó szabályzatot).

Elektromos kerékpárok, pedelec kerékpárok, tandem kerékpárok és triciklik nem szállíthatóak a kerékpártartón.

Babakocsik/Kerekesszékek/Járókeretek

A babakocsikat, kerekesszékeket és járókereteket bizonyos buszainkon ingyenesen szállítjuk. A kerekesszékeket és járókereteket regisztráltatni kell telefonon legkésőbb 36 órával az indulás előtt:*. A babakocsik speciális poggyásznak tekintendők, és regisztráltatni kell telefonon leghamarabb 48 órával az indulás előtt*.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy biztonsági okokból a kerekesszékeket csak összehajtva és elektromos készülék nélkül tudjuk szállítani.

Hangszerek

Azok a hangszerek, amelyek nem haladják meg a kézipoggyász méretét (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) ingyenesen szállíthatók a fedélzeten az utastérben található tároló rekeszben az egyik normál poggyász helyett. Azt azonban, hogy az utastéri tároló rekeszben a kézipoggyászát vagy a hangszerét tárolja-e, Ön dönti el.

Azok a hangszerek, amelyek meghaladják a kézipoggyász méretét (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg), speciális poggyásznak minősülnek, és a busz csomagtartójában kell őket szállítani megfelelő szállító tokban. A károsodás elkerülés érdekében kemény tokot ajánlunk. Ebben az esetben minden egyes tétel a foglalási díjhoz további 2790 Ft-ot jelent, és ezeket legkorábban 48 órával az indulás előtt telefonon kell regisztráltatni az ügyfélszolgálati csapatunknál*.

Azok a hangszerek és tokok, amelyek nagyobbak 135 x 48 x 35 cm-nél, nem szállíthatók (pl. nagybőgő).

Elvesztette poggyászát?

Kérjük, jelentse be az elveszett poggyászt a talált tárgyak osztályán! Segítünk, amilyen gyorsan csak tudunk.

* Figyelem, a helyi vezetékes telefonokról, valamint mobiltelefonokról történő hívás díjai az egyéni szolgáltatók díjaitól függenek.