Ha nehézséget észlelsz a weboldalra való belépéskor, kérjük, hívj fel minket a +36 1 701 04 78 vagy használd a FlixBus Google Assistant alkalmazás.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Csomag

További információk a FlixBus poggyászokra vonatkozó szabályzatáról

Természetesen minden FlixBuson van elég hely a poggyásza számára. Annak érdekében, hogy az utazása a lehető legkellemesebb és legbiztonságosabb legyen, arra kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi pontokat.

A jegye általában a következők ingyenes szállítását foglalja magában:

  •     Egy darab kézipoggyász (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg)
  •     1 darab útipoggyász (max. 80 x 50 x 30 cm, kismértékű méretbeli eltérések max. 160 cm-es teljes körkerület esetén megengedettek, max. 20 kg)

Biztonsági okokból fontos, hogy a kézipoggyásza beférjen az ülések fölötti felső tároló rekeszekbe, hogy a menekülési útvonalak ne legyenek eltorlaszolva. Kérjük, mindegyik poggyászát címkézze meg, és írja rá a nevét és a címét, hogy ne lehessen összekeverni őket. Szolgálatkész buszsofőrjeink rendelkezésre állnak, és szívesen segítenek betenni a poggyászt a tárolóba.

További poggyász

A további poggyász nem haladhatja meg az utazó poggyász méretét és súlyát. A szolgáltatásért díjat számítunk fel. A további poggyászért felszámolt díj a foglalási módtól függ. A foglalás végezhető online a foglalási folyamat alatt vagy telefonon a foglalási folyamat után. Ha a poggyász regisztrálása telefonon történt az ügyfélszolgálaton keresztül, a díjat a buszsofőrnél kell befizetni. Általánosságban nem garantálhatjuk, hogy elegendő hely lesz egynél több poggyásznak a fedélzeten.

Speciális poggyász

Az utazó poggyásznál nagyobb poggyász esetén díjat kell fizetni. E poggyász teljes méretei (magasság cm-ben + szélesség cm-ben + mélység cm-ben) nem haladhatják meg a 240 cm-t vagy a 30 kg-ot. Ezen felül a speciális poggyászt is jelezni kell a foglalási folyamat során (feltéve, hogy lehetséges speciális poggyászt vinni az útra) vagy a foglalást követően az ügyfélszolgálatnál telefonon, legkorábban 48 órával a busz indulása előtt*. Személyenként csak egyetlen speciális poggyász megengedett a fedélzeten. Nem tudjuk garantálni a helyet a poggyász számára. Speciális poggyász lehet többek között: sílécek és hangszerek (javasoljuk, hogy ezeket kemény falú tokban szállítsák). A kerékpárokra és az ortopédiai segédeszközökre különleges szabályok vonatkoznak. Bizonyos poggyásztételek nem szállíthatók.

A poggyászok fedélzeten történő szállításának szabályzatáról további információk az Általános feltételekben találhatók.

Kerékpár

Számos buszunk lehetővé teszi, hogy szabványos méretű, további rászerelt tartozékok nélküli kerékpárod (max. 20 kg súly) elhozhasd a fedélzetre.  Ezeket a foglalási folyamat során lehet az úthoz hozzáadni tételenként külön díjért. Foglaláskor válaszd ki a fedélzeten szállítani kívánt kerékpárok számát az utasok számának kiválasztásával egyidejűleg.

A szállítás kerékpártartón történik. Különleges esetekben a szállítás csak a megfelelő táskákban lehetséges a poggyásztérben (pl. összecsukható kerékpárok). Ebben az esetben kötelező előzetesen regisztrálni a kerékpárt a telefonos ügyfélszolgálatunkon (lásd a különleges poggyászra vonatkozó előírásokat).

E-kerékpárok, elektromos rásegítéses kerékpárok, tandemek és triciklik nem szállíthatók kerékpártartón.

Babakocsik/Kerekesszékek/Járókeretek

A babakocsikat, kerekesszékeket és járókereteket bizonyos buszainkon ingyenesen szállítjuk. A kerekesszékeket és járókereteket regisztráltatni kell telefonon legkésőbb 36 órával az indulás előtt:*. A babakocsik speciális poggyásznak tekintendők, és regisztráltatni kell telefonon leghamarabb 48 órával az indulás előtt*.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy biztonsági okokból a kerekesszékeket csak összehajtva és elektromos készülék nélkül tudjuk szállítani.

Hangszerek

Azok a hangszerek, amelyek nem haladják meg a kézipoggyász méretét (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg), ingyenesen szállíthatók a fedélzeten az utastérben az egyik kézipoggyász helyett. Ugyanakkor vagy csak a kézipoggyász vagy csak a hangszer szállítható az utasok számára fenntartott tárolórekeszben.

A kézipoggyász méreteinél (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) nagyobb hangszereket különleges poggyászként kezeljük, és azokat a busz csomagtartójában kell szállítani megfelelő tárolóban. Keményfedeles bőröndöt ajánlunk, mivel így elkerülhető a poggyász sérülése.  Ebben az esetben mindegyik poggyászért további díjat kell fizetni a foglaláson, és legkorábban 48 órával az indulás előtt regisztrálni kell telefonon az ügyfélszolgálaton keresztül*.

A 135 x 48 x 35 cm-nél nagyobb hangszereket és tokjaikat nem lehet szállítani (például nagybőgők).

Elvesztette poggyászát?

Kérjük, jelentse be az elveszett poggyászt a talált tárgyak osztályán! Segítünk, amilyen gyorsan csak tudunk.

* Figyelem, a helyi vezetékes telefonokról, valamint mobiltelefonokról történő hívás díjai az egyéni szolgáltatók díjaitól függenek.