Csomag

További információk a FlixBus poggyászokra vonatkozó szabályzatáról

Természetesen minden FlixBuson van elég hely a poggyásza számára. Annak érdekében, hogy az utazása a lehető legkellemesebb és legbiztonságosabb legyen, arra kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi pontokat.

A jegye általában a következők ingyenes szállítását foglalja magában:

  •     Egy darab kézipoggyász (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg)
  •     1 darab útipoggyász (max. 80 x 50 x 30 cm, kismértékű méretbeli eltérések max. 160 cm-es teljes körkerület esetén megengedettek, max. 20 kg)

Biztonsági okokból fontos, hogy a kézipoggyásza beférjen az ülések fölötti felső tároló rekeszekbe, hogy a menekülési útvonalak ne legyenek eltorlaszolva. Kérjük, mindegyik poggyászát címkézze meg, és írja rá a nevét és a címét, hogy ne lehessen összekeverni őket. Szolgálatkész buszsofőrjeink rendelkezésre állnak, és szívesen segítenek betenni a poggyászt a tárolóba.

Egyéb poggyász

Fejenként a rendelkezésre álló helynek megfelelően még egy további, második csomag szállítására van lehetőség. Ez nem lehet nagyobb az útipoggyász méreteinél, és nem nyomhat többet 20 kg-nál. Ez a további poggyász 2 €-ba kerül, és (amennyiben az út esetében lehetséges) vagy a foglalás során, vagy a foglalás után, de legkorábban a busz indulása előtt 48 órával az ügyfélszolgálaton be kell jelenteni telefonon, és vissza kell igazoltatni: +49 (0)30 300 137 300*. Egy útipoggyásznál több csomag szállítására nem áll fenn általános jogosultság.

Speciális poggyász

Olyan poggyászért, ami meghaladja az útipoggyász maximális méretét, 9 € felárat kell fizetni. A poggyász teljes körkerülete (Magasság cm-ben + Szélesség cm-ben + Mélység cm-ben) nem haladhatja a 240 cm-t, súlya pedig nem haladhatja meg a 30 kg-ot. Ezenfelül a különleges poggyászt (amennyiben az út esetében lehetséges) vagy a foglalás során, vagy a foglalás után, de legkorábban a busz indulása előtt 48 órával az ügyfélszolgálaton be kell jelenteni telefonon: +49 (0)30 300 137 300*. A fedélzetre alapesetben speciális poggyász nem vihető fel. Speciális poggyász lehet például sífelszerelés vagy hangszer (szállítása védőtokban javasolt). Kerékpárok és ortopédiai segédeszközök szállítására külön szabályok vonatkoznak. Bizonyos tárgyak nem szállíthatók.

A poggyászok fedélzeten történő szállításának szabályzatáról további információk az Általános feltételekben találhatók.

Kerékpár

Számos buszunk lehetővé teszi, hogy szabványos méretű, további rászerelt tartozékok nélküli kerékpárt (max. 25 kg súly) hozhasson a fedélzetre. Ezeket hozzá lehet adni az utazáshoz a foglalás folyamán tételenként további 2790 Ft ellenében. Foglaláskor válassza ki a fedélzeten szállítani kívánt kerékpárok számát az utasok számának kiválasztásával egyidejűleg.

A szállítás kerékpártartón történik. Speciális esetekben a szállítás csak megfelelő táskában lehetséges a poggyásztárolóban (pl. összehajtható kerékpár). Ebben az esetben előzetesen fel kell hívni az ügyfélszolgálatot a kerékpár regisztrálása céljából (lásd a speciális poggyászokra vonatkozó szabályzatot).

Az elektromos kerékpárok buszon történő szállítási lehetőségéről kérdezze ügyfélszolgálatunkat: +49 (0)1807 123 99 123*.

Babakocsik/Kerekesszékek/Járókeretek

A babakocsikat, kerekesszékeket és járókereteket bizonyos buszainkon ingyenesen szállítjuk. A kerekesszékeket és járókereteket regisztráltatni kell telefonon legkésőbb 36 órával az indulás előtt: (+49 (0)1807 123 99 123*). A babakocsik speciális poggyásznak tekintendők, és regisztráltatni kell telefonon legkésőbb 48 órával az indulás előtt: (+49 (0)1807 123 99 123*).

Kérjük, vegye figyelembe, hogy biztonsági okokból a kerekesszékeket csak összehajtva és elektromos készülék nélkül tudjuk szállítani.

Hangszerek

Azok a hangszerek, amelyek nem haladják meg a kézipoggyász méretét (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) ingyenesen szállíthatók a fedélzeten az utastérben található tároló rekeszben az egyik normál poggyász helyett. Azt azonban, hogy az utastéri tároló rekeszben a kézipoggyászát vagy a hangszerét tárolja-e, Ön dönti el.

Azok a hangszerek, amelyek meghaladják a kézipoggyász méretét (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg), speciális poggyásznak minősülnek, és a busz csomagtartójában kell őket szállítani megfelelő szállító tokban. A károsodás elkerülés érdekében kemény tokot ajánlunk. Ebben az esetben minden egyes tétel a foglalási díjhoz további 2790 Ft-ot jelent, és ezeket legkésőbb 48 órával az indulási időpont előtt telefonon kell regisztráltatni az ügyfélszolgálati csapatunknál: +49 (0)1807 123 99 123*.

Azok a hangszerek és tokok, amelyek nagyobbak 135 x 48 x 35 cm-nél, nem szállíthatók (pl. nagybőgő).

Elvesztette poggyászát?

Kérjük, jelentse be az elveszett poggyászt a talált tárgyak osztályán! Segítünk, amilyen gyorsan csak tudunk.

* (Német belföldi vonalról történő hívás esetén az első 30 másodperc ingyenes, ezután minden perc 0,14EUR. Max. mobiltelefon díj: 0,42EUR/perc. Ár tartalmazza az ÁFA-t. Külföldről történő hívás esetén a díj ettől eltérhet.)