You are here

A FlixBus elviszi Budapest városába

Buszok - Budapest 2 190 Ft-tól

További lehetőségek

Budapest: Turista információk

Budapest

Általános információ Budapest városáról

A magyar főváros, Budapest, megszámlálhatatlan élményt és látnivalót kínál. Világváros, mely hírnevét okkal viseli. A város nem csak kulturális, de politikai, ipari, kereskedelmi, és közlekedési központja is az országnak. A körülbelül 1,7 millió lakos és az egyre több belföldi és külföldi látogató miatt a városi környezet pezsdítő, nem csak egy forró nyári éjszakán a Duna-parton, de egy hideg téli éjszaka során is valamelyik romkocsmában. Budapest utcáin sétálva gyönyörű építészeti remekműveket csodálhatunk meg, történelmi eseményekben gazdag terekre és zugokra lelhetünk, valamint jobbnál jobb kulináris élményekben lehet részünk kisebb vendéglőkbe vagy elegánsabb éttermekbe betérve. A budai oldal nyugodtabb, csendesebb, zöldebb környezetet kínál látogatóinak, viszont a hét különböző híd valamelyikén könnyedén átjuthatunk az ennél nyüzsgőbb, sűrűbb pesti oldalra. Budapest hosszú történelme során mindenből megőrzött valamit, ezért van aki Bécshez hasonlítja, van aki Prágához, de akad olyan is aki Berlinhez – egy viszont biztos: Budapest Európa egyik ékszerdoboza, melyet érdemes felfedezni!

Látnivalók Budapesten

Budapest: Látnivalók

Budapest belvárosába érkezve bárkit könnyedén elönthet a bőség zavara: számos építészeti remekmű, parkok, múzeumok, fürdők várják a látogatókat tárt kapukkal. A városba látogatva érdemes felfedezni a budai várnegyedet – tehát a várat magát, a Nemzeti Galériát, a kisebb és nagyobb bájos utcákat, a Mátyás templomot és a Halász bástyát. Az első kerület, azaz a várnegyed, különböző pontjairól ráláthatunk Budapest más értékes és különleges látnivalóira is, mint a Parlament vagy a Gellért-hegy. Szintén érdemes meglátogatni a Hősök terét és a mellette fekvő Ligetet. Abban az esetben pedig ha valami könnyedebb programra vágyna a látogató, a Széchenyi, a Gellért, vagy valamely más fürdőben lelhetnek megnyugtató környezetre. A Szépművészeti Múzeum klasszikus kiállításokat kínál az év minden szakában, de a kortárs művészetet kedvelők szintén találhatnak kedvükre való alkotásokat és installációkat ha ellátogatnak a kijjebb fekvő Ludwig Múzeumba. A nyáron látogatók a Sziget fesztivált is felfedezhetik, mely Európa egyik legnagyobb zenei és kulturális fesztiválja. Ha budapesti városnézésre indulunk és programokat tervezünk, bőven lesz miből válogatni!

Buszmegállója Budapest városában

Buszmegálló Budapest

<p>Üllői út 131<br />
, 1091 Budapest<br />
, 1097 Magyarország</p>
, Megtekintés térképen

Budapest

Üllői út 131
1091 Budapest
1097 Magyarország

További információkért kattintson ide:

Budapest - menetrendek és buszmegállók

Budapest: Még több tudnivaló

Kultúra és történelem egy helyen

Budapest: Kultúra és történelem

Ha bár Budapest ma már ismert világváros, hosszú út vezetett a mai békés állapotig. A város történelme az ókorig nyúlik vissza, mikor is a magyarok megérkeztek Árpád fejedelem vezetésével és Aquincumot választották letelepedésük helyéül. A terület a következő századokban különböző városok megalapításához vezetett: Pest, Buda, és Óbuda. Mátyás király idejében, a XV. században, Buda főváros lett, mely Pesttel együtt 150 évig tartó török megszállás alá került 1541-től. Ha bár az elnyomás megviselte a nemzetet, a ma is megtalálható fürdők és mecsetek Budapesten és az ország más területein érdekességként és gyakran látogatott nevezetességként szolgálnak. Mind Pest és Buda a XIX. Századi reformkor alatt virágzott ki teljesen – ebben az időszakban épült meg a közismert Lánchíd. A ma Budapest néven ismert főváros 1873-ban jött csak létre Buda, Pest, és Óbuda összevonásával. A romantikus város épületei még mindig magukon viselik forradalmak és háborúk romboló sebeit, de a haladó kor és a rendszerváltás óta tartó békés időszak ismét lehetőséget ad a főváros felvirágozására.

Éjszakai élet Budapesten

Éjszakai élet Budapest szívében

Budapest több szempontból egyedülálló, de a pezsgő éjszakai élet a város egyik legkiemelkedőbb jellegzetessége. A budapesti romkocsmák ma már világhírnek örvendenek – régi épületek, kopottas bútorok, színes fények, és egy hideg korsó sör vagy egy-két koccintásnyi pálinka írja le ezeket a helyeket leginkább. A belváros hatodik és hetedik kerülete gazdagon szolgál ehhez hasonló romkocsmákkal, de más klubokkal, bor bárokkal, és kézműves söröket kínáló kocsmákkal is. Egyik helyről a másikra vándorolva könnyedén beleveszhetünk a budapesti éjszakába, mely minden este más és más meglepetéseket tartogat. A szórakozás előtt, közepén, vagy után pedig nagyon ajánlott kisétálni a Margit híd vagy a Szabadság híd közepére hogy megcsodáljuk a Duna-part két oldalán gyönyörűen kivilágított Parlamentet és várnegyedet, valamint a kettőt összekötő Lánchidat – lenyűgöző látvány!