Budapest - buszok

Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Budapest

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Összes célállomás megtekintése

Budapest - turista információk

Általános információ Budapest városáról

A magyar főváros, Budapest, megszámlálhatatlan élményt és látnivalót kínál. Világváros, mely hírnevét okkal viseli. A város nem csak kulturális, de politikai, ipari, kereskedelmi, és közlekedési központja is az országnak. A körülbelül 1,7 millió lakos és az egyre több belföldi és külföldi látogató miatt a városi környezet pezsdítő, nem csak egy forró nyári éjszakán a Duna-parton, de egy hideg téli éjszaka során is valamelyik romkocsmában. Budapest utcáin sétálva gyönyörű építészeti remekműveket csodálhatunk meg, történelmi eseményekben gazdag terekre és zugokra lelhetünk, valamint jobbnál jobb kulináris élményekben lehet részünk kisebb vendéglőkbe vagy elegánsabb éttermekbe betérve. A budai oldal nyugodtabb, csendesebb, zöldebb környezetet kínál látogatóinak, viszont a hét különböző híd valamelyikén könnyedén átjuthatunk az ennél nyüzsgőbb, sűrűbb pesti oldalra. Budapest hosszú történelme során mindenből megőrzött valamit, ezért van aki Bécshez hasonlítja, van aki Prágához, de akad olyan is aki Berlinhez – egy viszont biztos: Budapest Európa egyik ékszerdoboza, melyet érdemes felfedezni!

Budapest: Látnivalók

Budapest belvárosába érkezve bárkit könnyedén elönthet a bőség zavara: számos építészeti remekmű, parkok, múzeumok, fürdők várják a látogatókat tárt kapukkal. A városba látogatva érdemes felfedezni a budai várnegyedet – tehát a várat magát, a Nemzeti Galériát, a kisebb és nagyobb bájos utcákat, a Mátyás templomot és a Halász bástyát. Az első kerület, azaz a várnegyed, különböző pontjairól ráláthatunk Budapest más értékes és különleges látnivalóira is, mint a Parlament vagy a Gellért-hegy. Szintén érdemes meglátogatni a Hősök terét és a mellette fekvő Ligetet. Abban az esetben pedig ha valami könnyedebb programra vágyna a látogató, a Széchenyi, a Gellért, vagy valamely más fürdőben lelhetnek megnyugtató környezetre. A Szépművészeti Múzeum klasszikus kiállításokat kínál az év minden szakában, de a kortárs művészetet kedvelők szintén találhatnak kedvükre való alkotásokat és installációkat ha ellátogatnak a kijjebb fekvő Ludwig Múzeumba. A nyáron látogatók a Sziget fesztivált is felfedezhetik, mely Európa egyik legnagyobb zenei és kulturális fesztiválja. Ha budapesti városnézésre indulunk és programokat tervezünk, bőven lesz miből válogatni!

Budapest: Kultúra és történelem

Ha bár Budapest ma már ismert világváros, hosszú út vezetett a mai békés állapotig. A város történelme az ókorig nyúlik vissza, mikor is a magyarok megérkeztek Árpád fejedelem vezetésével és Aquincumot választották letelepedésük helyéül. A terület a következő századokban különböző városok megalapításához vezetett: Pest, Buda, és Óbuda. Mátyás király idejében, a XV. században, Buda főváros lett, mely Pesttel együtt 150 évig tartó török megszállás alá került 1541-től. Ha bár az elnyomás megviselte a nemzetet, a ma is megtalálható fürdők és mecsetek Budapesten és az ország más területein érdekességként és gyakran látogatott nevezetességként szolgálnak. Mind Pest és Buda a XIX. Századi reformkor alatt virágzott ki teljesen – ebben az időszakban épült meg a közismert Lánchíd. A ma Budapest néven ismert főváros 1873-ban jött csak létre Buda, Pest, és Óbuda összevonásával. A romantikus város épületei még mindig magukon viselik forradalmak és háborúk romboló sebeit, de a haladó kor és a rendszerváltás óta tartó békés időszak ismét lehetőséget ad a főváros felvirágozására.

Éjszakai élet Budapest szívében

Budapest több szempontból egyedülálló, de a pezsgő éjszakai élet a város egyik legkiemelkedőbb jellegzetessége. A budapesti romkocsmák ma már világhírnek örvendenek – régi épületek, kopottas bútorok, színes fények, és egy hideg korsó sör vagy egy-két koccintásnyi pálinka írja le ezeket a helyeket leginkább. A belváros hatodik és hetedik kerülete gazdagon szolgál ehhez hasonló romkocsmákkal, de más klubokkal, bor bárokkal, és kézműves söröket kínáló kocsmákkal is. Egyik helyről a másikra vándorolva könnyedén beleveszhetünk a budapesti éjszakába, mely minden este más és más meglepetéseket tartogat. A szórakozás előtt, közepén, vagy után pedig nagyon ajánlott kisétálni a Margit híd vagy a Szabadság híd közepére hogy megcsodáljuk a Duna-part két oldalán gyönyörűen kivilágított Parlamentet és várnegyedet, valamint a kettőt összekötő Lánchidat – lenyűgöző látvány!

Érdekességek Budapest városáról

Az igazán sokoldalú Budapest megannyi érdekességet rejteget látogatói számára. Világváros, ahol a klasszikus és modern épületeket keverednek, ahol különböző korosztályok és kultúrák élnek egy helyen, ahol a kortárs kozmopolita szellem és a hagyományőrző, történelmi helyszínek mind megtalálhatóak – tehát bőven akadnak felfedezésre váró helyek, látnivalók, és titkok. Tudta például, hogy a Parlamentnek 365 tornya van? Vagy hogy Budapesten építették a kontinens első földalatti vasútvonalát, a ma M1-es metróként ismert vonalat? Talán tudta, hogy az Oktogon mellett található egy épület, mely a firenzei Palazzo Strazzi kicsinyített mása? Ilyen és ezekhez hasonló érdekességek tárháza várja a látogatókat ebben a gyönyörű városban. Ha szívesen látná Budapestet saját szemével, ne habozzon, foglalja le jegyét most!

Budapest közelében...

Budapest megannyi múzeumot, emlékművet, és egyéb látványosságot kínál látogatói számára – viszont a közelben fekvő települések, kilátók, várak és kastélyok is felettébb lenyűgöző látványt nyújtanak! A várostól alig egy órára fekvő Szentendre kultúrájával és művészetével magával ragadja a látogatókat, a helyi szabadtéri néprajzi múzeum, azaz skanzen, pedig bemutatja a népi építészetet és a magyar mezővárosi társadalom kultúráját. Szintén Budapest közelében található a gyönyörű gödöllői Grassalkovich-kastély, mely Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya. Ezeken felül érdemes lehet még meglátogatni a Dunakanyart vagy az esztergomi bazilikát.


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően