Zágráb - buszok

Egészség és biztonság

Vigyázz magadra és másokra, hogy az utazás során mindenki biztonságban legyen.
További információk

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Zágráb

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Összes célállomás megtekintése

Zágráb - turista információk

Általános információ Zágráb városáról

Horvátország fővárosa, Zágráb, kulturális, tudományos, gazdasági és közigazgatási tekintetben is az ország központja. A Medvednica hegy és a Száva általt határolt város a Bécs-Budapest-Velence háromszögben fekszik – így a város évről-évre egyre több turista általá látogatott, legfőképpen busszal, mely az utazók számára több előnnyel is jár. Például a busszal utazók nem csak a véros szívébe érkeznek, de bármikor könnyedén továbbindulhatnak a tengerparti városok felfedezésére is.

Zágráb: Látnivalók

A metropolisz, mely Bécshez és Budapesthez hasonló, közép-európai varázslatos atmoszfrával rendelkezik, remek úticél a városnézésre vágyóknak. Zágráb nem csak kulturális és tudományos értékekkel szolgál, de nemzetközi szabványoknak megfelelően kifejezetten biztonságos városként is ismert. A történelemben bővelkedő város érdekes hangulata rögtön megcsapja a látogatókat a buszról leszállva, hisz a különböző századok nyomai mind nyomot hagytak a gyönyörű épületek falain. Az idelátogatók mindenképp csodálják meg a horvát parlament épületét, valamint a Szent Márk teret és az ott álló templomot, mely Zágráb egyik legidősebb építészeti remeke.

Zágráb: Kultúra és történelem

Nem sokan tudják, de az egy négyzetméterre jutó múzeumok száma a világon Zágrábban a legmagasabb, tehát érdemes lehet ezek közül legalább egy párat meglátogatni. Mivel igen nehéz a választás, csak egy pár olyat említünk meg, ahol mi magunk is jártunk. Az egyik legfurcsább és egyben legérdekesebb lehetőség a fiatalok körében nagyon népszerű Illúziók Múzeumába, ahol a feje tetejére áll világ, minden csak hologram, tükör, kép és optikai csalódás. A Nikola Tesla Műszaki Múzeum pedig az emberiség technikai felfedezéseit korszakokra bontva mutatja be. Zágráb múzeumai mellett az elmúlt években számos fesztivál megrendezéséről is közismertté vált. Ezek közül a legismertebb a Zágrábi Film-és Animefesztivál, mely 2003 óta szórakoztatja a nagyközönséget.

Éjszakai élet Zágráb szívében

A zágrábi éjszakai élet a főtéren és annak környékén koncentrálódik. A Tkalciceva utca (másként Tkalča) tavasztól őszig a fiatalok által egyik legkedveltebb bulinegyed. Errefelé található megannyi kávézóval és bárral megtöltött apró sétány is. A város a sport kedvelői számára és kiváló – egy nyár esti futás a Száva partján igazán remek program. Ha viszont inkább táncolnánk, a legnépszerűbb klub talán a Boogaloo i Pepermint, míg a Močvara a punk és rock rajongóinak megfelelő. Biztosan találunk valamit minden ízlésnek.


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően