Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: München

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

München központi buszpályaudvar

Munich East (Bus station Messestadt Ost)

München (Fröttmaning)

Összes célállomás megtekintése

Térkép átböngészése
München: Gyors információk
Közvetlen járatok

328

Buszmegállók száma

3

Ország

Németország

Környezetbarát utazás?

Igen

München - turista információk

Általános információ München városáról

Nem igazán biztos benne, mit csináljon, miután busza megérkezett a bajor fővárosba? Hát, abban az egyben viszont biztos lehet, hogy ez a világváros rengeteg látványossága nem hagyja majd unatkozni. Legyen ez egy este a legendás Hofbräuhaus-ban (München leghíresebb sörcsarnokában), egy séta a Marienplatz-on a városháza megtekintésével, vagy esetleg a Szent Péter katedrális meglátogatása – bőven akad látnivaló München óvárosában, fedezzen fel minél többet! Buszmegállónk a belvárosban, a központi buszállomáson áll meg, nem messze a pályaudvartól – velünk könnyedén eljuthat Bajorország szívébe. München az év minden szakában népszerű az utazók körében: az Alpok szomszédságában fekvő városból bármikor elmehetünk síelni télen, vagy meglátogathatjuk az egyik tavat vagy kertet egy forró nyári napon.

München: Látnivalók

Számos rangos, nemzetközileg elismert művészeti gyűjteményt tekinthetünk meg München múzeumaiban – tökéletes program busszal utazók számára az év minden szakában. Az Alte és a Neue Pinakothek mindenképp megérnek egy látogatást. Mágnesként vonzza még a turistákat a „Das Haus der Kunst" („a művészetek háza”), az Állami Egyiptomi Művészetek Múzeumba és a Bajor Nemzeti Múzeum is. Színház-, opera-, és balettkedvelők szintén tengernyi lehetőséggel fogják szembetalálni magukat. A Bajor Állami Opera, a „Münchner Kammerspiele”, és a „Münchner Volkstheater” csak néhány a színházkedvelők kedvenc helyei közül. Mind gyermekek, mind felnőttek élvezhetik a várost – meglátogathatjuk a híres „Schauburg” bábszínházat, amely minden korosztály számára szórakozás. Az Angol Kert („Englischer Garten”) vagy a Hellabrunn állatkert pedig remek helyek ha esetleg egy nyugodtabb, csendesebb helyen töltenénk időnket.

München: Kultúra és történelem

München jól ismert bajor kultúrájáról, 1806-ban hivatalosan is Bajorország fővárosává nevezték ki. A második világháború után Németország egyik leggazdagabb városát teljesen újjáépítették. Ennek ellenére persze München a mai napig megőrizte gyönyörű, archaikus óvárosát. A több száz évvel ezelőtti városi hangulat igazán átérezhető, ha a Lehel negyedbe látogatunk - több reneszánsz stílusú templomot is találhatunk itt. Továbbsétálva más-más korok különböző építészeti stílusaiba futhatunk bele, melyeket a környék eklektikus épületei tükröznek leginkább.

Éjszakai élet München szívében

Ha München nevét halljuk, könnyedén asszociálhatunk a város hírhedt, „Oktoberfest” néven ismert fesztiváljára, melyet a helyiek csak „Wiesn”-ként emlegetnek. De München nem csak szeptemberben és októberben kínál izgalmas programokat - a város éjszakai élete egész évben változatos és egyedüálló! A bajor kultúra kedvelői mindenképp látogassák meg a város szívében található „Hofbräuhaus”-t vagy esetleg a „Löwenbräukeller”-t. Ezek mellett természetesen több másik bárt is találhatunk, főként a „Schwabing” negyedben. Saját sörünket csapolhatjuk a Stammbar-ban, vagy 130 különböző gint próbálhatunk ki a Couch Club választékából. Ha a diákélet éjjeli jeleneteibe is szívesen belekóstolnánk, látogassuk meg a P1 vagy a Milchbar nevű szórakohelyeket – így másnap, buszra szállva, élményekkel gadzagan utazhatunk haza Európa egyik legnépszerűbb városából.

Érdekességek München városáról

Bárki is válasszon egy buszutazást Münchenbe, számítson számos eseményre az év minden szakában. A müncheni Opera Fesztivál legalább annyira jól ismert mint a „Tanzwerkstatt Europa” (szó szerint lefordítva Európa táncgyára), vagy mint a városi filmfesztivál. A Tollwood fesztivál és a Comic fesztivál is gyakran csábítják a városba a látogatókat. Mindenesetre biztos, hogy ha úgy döntünk, Münchenbe utazunk, az események és programok folymatos sorozata garantálják, hogy érdemes ide utazni – karácsonyi vásárok, Streetlife fesztivál, a Maidult vagy az Ostermarsch mind tárt kapukkal várják! Szeptember végén pedig minden évben megrendezésre kerül a híres Oktoberfest – renegeteg sörsátor, sok perec, és még annál is több sör szórakoztatja a vendégeket!

München közelében...

München közel fekszik a bajor és osztrák Alpokhoz, tehát bármikor tarthatunk egy kisebb, egynapos kirándulást a hegyekbe – télen síelni, nyáron pedig csak hegyet mászni, hogy élvezhessük a napsütést és a kilátást. A Neuschwanstein kastély Münchentől dél-nyugatra fekszik, melynek kapuit pár héttel II. Lajos bajor király halála után nyitották meg a nyilvánosság számára. A kastélyt nagyon népszerű turistaállomás, mivel gyönyörű kilátást ad az Alpsee tóra, Bajorország egyik legszebb tavára – és mivel itt forgatták az 1960-as évek híres musicaljét, a „Chitty Chitty Bang Bang”-et.


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően