You are here

A FlixBus elviszi Prága városába

Buszok - Prága 790 Ft-tól

További lehetőségek

Prága: Turista információk

Prága

Általános információ Prága városáról

Prága városa lenyűgöző! Kulturális központ mind turisták, mind utazni vágyók számára. Itt élt IV. Károly, kinek nevéhez fűződik a város intenzív fejlesztése, Václav Havel korábbi cseh köztársasági elnök, és a költőként ismert Jan Neruda is. Az egyik legnépszerűbb látnivaló a Moldva bal partján fekvő Prágai Vár és környéke (Hradzsin). A IX. században épült negyed manapság a parlament alsó-és felsőházának, valamint a köztársasági elnöknek ad otthont. Ez az esténként kivilágított történelmi negyed Prága egyik fő éke – mindenképp tekintsük meg, miután leszálltunk a buszról. A Szent Vitus-székesegyáz szintén világhírű, a XIV. század óta gazdagítja a város látképét. A katedrális tornyába felérve megtalálhatjuk Nepomuki Szent János síremlékét, valamint a városra nyíló egyik legszebb kilátást is. Ha nincs kedve tornyot mászni, sétáljon inkább a Károly híd (Karlův most) környékén, mely nem csak Európa talán legöregebb kőhídja, de emellett az egyetlen út is, hogy átjussunk a Moldván, Prága egyik oldaláról a másikra. A hídon átkelve 75 különböző szobrot is megtekinthetünk, valamint belefuthatunk megannyi karikaturistába is. A cseh főváros gyönyörű tavasszal, de télen is varázslatos a város szívében felállított adventi vásárral – buszaink elviszik az év minden szakában! 

Prágai látnivalók

Prága: Látnivalók

Miután buszunkkal megérkezünk Prágába, látogassunk el a Viktov-hegyre. Itt találhatjuk Zsozska János (Jan Žižka) lovasszobrát és a Hadtörténeti Múzeumot is. Szintén nemzeti kincs a Moldvához közel található középkori várfal. Ebben a városrészben fekszik a a Vyšehrad néven ismert negyed is, mely otthont ad egy neogót stílusú templomnak és sírkertnek. A zsidó negyedben megtekinthetjük a Régi-új zsinagógát (Staronová synagoga), ami Európa legrégebbi zsinagógája. A XV. században a város zsidóit arra kötelezték, hogy a városon belül temessék el halottaikat – így alakult ki a világon teljesen egyedülálló Régi zsidó temető (Židovský hřbitov), ahol körülbelül 12 000 síremlék gyűlt össze. Prága fő vásárlónegyede a Vencel tér környéként lelhető fel. A tér tökéletes akkor is, ha buszozás után esetleg megéheztünk – több árus is szerettettel várja az arra járókat kolbászt, sört, és egyéb finomságokat kínálva.

Prága: buszmegállók

Prága városában 3 megállónk van.

Buszmegálló Prága buszállomás (ÚAN Florenc)

<p>Křižíkova 279/8<br />
, 186 00 Prag<br />
, Csehország</p>
, Megtekintés térképen

Prága buszállomás (ÚAN Florenc)

Křižíkova 279/8
186 00 Prag
Csehország

További információkért kattintson ide:

Prága - menetrendek és buszmegállók

Buszmegálló Prága központi pályaudvar

<p>Wilsonova 8<br />
, 110 00 Prága <br />
, Csehország</p>
, Megtekintés térképen

Prága központi pályaudvar

Wilsonova 8
110 00 Prága 
Csehország

További információkért kattintson ide:

Prága - menetrendek és buszmegállók

Buszmegálló Prague International Airport

<p>Aviatická 1017/2<br />
, 161 00 Praha<br />
, Csehország</p>
, Megtekintés térképen

Prague International Airport

Aviatická 1017/2
161 00 Praha
Csehország

További információkért kattintson ide:

Prága - menetrendek és buszmegállók

Prága: Még több tudnivaló

Történelem és kultúra

Prága: Kultúra és történelem

A város, mely otthont adott a „prágai tavasz” néven ismert megmozdulásnak 1968-ban, megannyi történelmi emléket őriz. A város számos egyedülálló, eklektikus épülete is azt mutatja, hogy Prága történelme több mint ezer évre nyúlik vissza. Több kerület is az UNESCO Világörökség része, melyeket mind érdemes felfedezni miután megérkezünk a városba. A Szent Ágnes-kolostor (Anežský klášter) mindenképp kihagyhatatlan. Ebben a gótikus óvárosi épületben található a Cseh Nemzeti Galéria, ahol XIX. századi cseh festők romantikus- és tájképeiből kaphatunk ízelítőt. A Táncoló ház a modern építészet egy remek darabja. A Moldvára néző épület legfelső emeletén bukkanhatunk rá Prága egyik legjobb éttermére, a ’Ginger &  Fred’-re – már csak ezért is érdemes buszra szállni és meglátogatni a várost! 

Éjszakai élet Prágában

Éjszakai élet Prága szívében

A többi európai nagyvároshoz hasonlóan Prága is izgalmas éjszakai életet kínál, rengeteg bárral, klubbal, koncerettel, étteremmel. A prágai éjszakai élet különösen népszerű buszutasaink körében olcsó árainak köszönhetően. Itt még mindenképp meg kell említenünk a cseh sörök kiváló minőségét! Világhírű márkák székhelyelnek a cseh fővárosban, például a ’ Pilsner Urquell’ és a ’Budweiser’ – ezeket és számos más olcsó, de remek minősége sört találhatunk megszámlálhatatlan bárban és sőrfőzdében. Jó választás lehet a ’Kolkovna’ Pilsner Urquell étterem – igyunk itt egy finom csapolt sört, vagyis ’ novoměstský pivovar’-t. Az éjszakát áttáncolni kívánó utasaink is megtalálhatják a megfelelő helyet Prágában. A ’ Karlovy Lázně’ Közép-Európa legnagyobb klubbja, ami jelenleg a hét minden napján nyitva tart. Öt emelet és széles zeneválaszték, kell ennél több? Érdemes lehet még meglátogatni a ’Duplex’-et, Prága egyik legnépszerűbb szórakozóhelyét. Ilyen és ehhez hasonló programok várják a látogatókat – próbáljunk meg minél többet kipróbálni, mielőtt visszaszállunk a buszra!