Prága - buszok

Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Prága

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Összes célállomás megtekintése

Prága - turista információk

Általános információ Prága városáról

Prága városa lenyűgöző! Kulturális központ mind turisták, mind utazni vágyók számára. Itt élt IV. Károly, kinek nevéhez fűződik a város intenzív fejlesztése, Václav Havel korábbi cseh köztársasági elnök, és a költőként ismert Jan Neruda is. Az egyik legnépszerűbb látnivaló a Moldva bal partján fekvő Prágai Vár és környéke (Hradzsin). A IX. században épült negyed manapság a parlament alsó-és felsőházának, valamint a köztársasági elnöknek ad otthont. Ez az esténként kivilágított történelmi negyed Prága egyik fő éke – mindenképp tekintsük meg, miután leszálltunk a buszról. A Szent Vitus-székesegyáz szintén világhírű, a XIV. század óta gazdagítja a város látképét. A katedrális tornyába felérve megtalálhatjuk Nepomuki Szent János síremlékét, valamint a városra nyíló egyik legszebb kilátást is. Ha nincs kedve tornyot mászni, sétáljon inkább a Károly híd (Karlův most) környékén, mely nem csak Európa talán legöregebb kőhídja, de emellett az egyetlen út is, hogy átjussunk a Moldván, Prága egyik oldaláról a másikra. A hídon átkelve 75 különböző szobrot is megtekinthetünk, valamint belefuthatunk megannyi karikaturistába is. A cseh főváros gyönyörű tavasszal, de télen is varázslatos a város szívében felállított adventi vásárral – buszaink elviszik az év minden szakában!

Prága: Látnivalók

Miután buszunkkal megérkezünk Prágába, látogassunk el a Viktov-hegyre. Itt találhatjuk Zsozska János (Jan Žižka) lovasszobrát és a Hadtörténeti Múzeumot is. Szintén nemzeti kincs a Moldvához közel található középkori várfal. Ebben a városrészben fekszik a a Vyšehrad néven ismert negyed is, mely otthont ad egy neogót stílusú templomnak és sírkertnek. A zsidó negyedben megtekinthetjük a Régi-új zsinagógát (Staronová synagoga), ami Európa legrégebbi zsinagógája. A XV. században a város zsidóit arra kötelezték, hogy a városon belül temessék el halottaikat – így alakult ki a világon teljesen egyedülálló Régi zsidó temető (Židovský hřbitov), ahol körülbelül 12 000 síremlék gyűlt össze. Prága fő vásárlónegyede a Vencel tér környéként lelhető fel. A tér tökéletes akkor is, ha buszozás után esetleg megéheztünk – több árus is szerettettel várja az arra járókat kolbászt, sört, és egyéb finomságokat kínálva.

Prága: Kultúra és történelem

A város, mely otthont adott a „prágai tavasz” néven ismert megmozdulásnak 1968-ban, megannyi történelmi emléket őriz. A város számos egyedülálló, eklektikus épülete is azt mutatja, hogy Prága történelme több mint ezer évre nyúlik vissza. Több kerület is az UNESCO Világörökség része, melyeket mind érdemes felfedezni miután megérkezünk a városba. A Szent Ágnes-kolostor (Anežský klášter) mindenképp kihagyhatatlan. Ebben a gótikus óvárosi épületben található a Cseh Nemzeti Galéria, ahol XIX. századi cseh festők romantikus- és tájképeiből kaphatunk ízelítőt. A Táncoló ház a modern építészet egy remek darabja. A Moldvára néző épület legfelső emeletén bukkanhatunk rá Prága egyik legjobb éttermére, a ’Ginger & Fred’-re – már csak ezért is érdemes buszra szállni és meglátogatni a várost!

Éjszakai élet Prága szívében

A többi európai nagyvároshoz hasonlóan Prága is izgalmas éjszakai életet kínál, rengeteg bárral, klubbal, koncerettel, étteremmel. A prágai éjszakai élet különösen népszerű buszutasaink körében olcsó árainak köszönhetően. Itt még mindenképp meg kell említenünk a cseh sörök kiváló minőségét! Világhírű márkák székhelyelnek a cseh fővárosban, például a ’ Pilsner Urquell’ és a ’Budweiser’ – ezeket és számos más olcsó, de remek minősége sört találhatunk megszámlálhatatlan bárban és sőrfőzdében. Jó választás lehet a ’Kolkovna’ Pilsner Urquell étterem – igyunk itt egy finom csapolt sört, vagyis ’ novoměstský pivovar’-t. Az éjszakát áttáncolni kívánó utasaink is megtalálhatják a megfelelő helyet Prágában. A ’ Karlovy Lázně’ Közép-Európa legnagyobb klubbja, ami jelenleg a hét minden napján nyitva tart. Öt emelet és széles zeneválaszték, kell ennél több? Érdemes lehet még meglátogatni a ’Duplex’-et, Prága egyik legnépszerűbb szórakozóhelyét. Ilyen és ehhez hasonló programok várják a látogatókat – próbáljunk meg minél többet kipróbálni, mielőtt visszaszállunk a buszra!

Érdekességek Prága városáról

A prágai városháza oldalán található óramű, azaz Orloj, nem csak az időt mutatja. Minden órában 12 apostol tűnik fel az óra két oldalán, valamint a halál figurája is, aki lecsap az időre. Szintén érdekesség, hogy Prága kastélya hivatalosan is tartja a világ legnagyobb kastélya Guiness rekordjot. A város utcáin sétálva nem csak ilyen klasszikus, de modern érdekességeket is találhatunk. A prágai TV torony 216 méter magas, és 2000 óta David Ceremy kúszó babákból álló, a toronyra erősített installációját is láthatjuk. A város sokszor volt első is: itt jelent meg először könyv Mozart életéről, a zeneszerző halála után 7 évvel, valamit Prága volt az első posztkommunista város melynek egyik éttereme Michelin csillagot kapott. Ha még valami ennél is szokatlanabbra lennénk kíváncsiak: a vár környékén sétálva találhatunk egy játékmúzeumot, mely telis-tele van régi babákkal, játékokkal, kacatokkal – kivételesen izgalmas kiállítás. Szálljon buszra, utazzon Prágába, és tudjon meg még több érdekességet helyben!

Prága közelében...

Ha Prága közvetlen közelében szeretnénk utazni, Mělník remek választás. A Moldva partján fekvő kis város híres több mint ezer éves borászatairól és reneszánszánsz váráról. Kiváló helyszín borkóstolókra! Csehország egyik legnépszerűbb üdülőhelye, Karlovy Vary, sincs túl messze – busszal gyorsan és kényelmeseb megközelíthető! Fél napos vagy egy napos kirándulásokra mehetünk Kutná Hora-ba, Český Krumlov-ba, vagy Lidice-be is. Utóbbi egy, a második világháborús események áldozatául esett kisebb falu, kedvelt turistacélpont. Ha pedig esetleg inkább továbbállnánk, más európai nagyvárosokba is egyszerűen eljuthatunk. Drezda, Bécs, és Pozsony mindössze pár órára fekszenek Prágától, de más nagyvárosok, mint Lipcse, Berlin, München, vagy Budapest is megközelíthetőek fél nap alatt. Ha európai körutazásra indulunk, Prága mindenképp jó kiindulópont!


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően