Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Drezda

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Drezda központi pályaudvar

Drezda Neustadt állomás (Hansastraße)

Dresden Neustadt station (Dr.-Friedrich-Wolf-Straße)

Összes célállomás megtekintése

Térkép átböngészése
Drezda: Gyors információk
Közvetlen járatok

175

Buszmegállók száma

3

Ország

Németország

Környezetbarát utazás?

Igen

Drezda - turista információk

Általános információ Drezda városáról

Drezda Kelet-Németország legnagyobb városa, számos látnivalójának köszönhetően turisták ezrei által látogatott európai város. A Drezdába tartó számos buszjáratunk lehetőséget ad utasainknak, hogy saját szemükkel fedezzék fel a történelmileg és kulturálisan gazdag német várost, ahol nagyobb cégek és ipari területek is fontos szerepet kapnak. Drezda emellett diákvárosként is ismert lehet sokak számára. Németország újraegyesítése után a város arculata teljesen megváltozott rengeteg fejlesztésnek és gazdasági, kulturális, és kutatási együttműködéseknek köszönhetően. A hagyományőrzés és az egyéni kulturális arculat egyaránt fontosak Drezdában, így nem véletlen, hogy buszutasaink körében ez az egyik legkedveltebb Elba-menti, parkokban is bővelkedő célállomás.

Drezda: Látnivalók

Drezda látképe távolról szembetűnő – a kastély, katedrális és a teljesen felújított „Frauenkirchen” gyönyörű ötvözete lenyűgüző. A város számos épülete klasszikusabb stílusú, de modern is akad bőven. Ha megérkeztünk, fedezzünk fel izgalmas ízeket egy hagyományos német étteremben, ha pedig vásárolnánk, látogassuk meg a Prager Strasse-t. Az utazás miatt nem kell aggódni, buszaink kényelmesen, eljuttatják A-ból B-re poggyászával együtt. A filmek és az építészet szerelmesei mindenképp szakítsanak időt a „UFA-Kristallpalast”-ra, ahol mindent megtudhatunk arról, hogy hogyan hatott a német filmipar Drezda fejlődésére éveken át. Az épület különleges, modern, üveges formatervezését már önmagában is érdemes megtekinteni.

Drezda: Kultúra és történelem

Drezda Szászország fővárosa, sokak által „az Elba Firenzéjeként” becézett német város. Ez utóbbi Drezda számos műgyűjteményének, mediterrán építészetének, és az Elbát körülölelő kiemelkedően szép területnek köszönhető. A város turisták által igazán kedvelt kulturális központ, hisz utcái különböző korszakokat képviselő épületeket és számos koncerttermet is rejtegetnek az arra járók számára. Buszutazásunk után mindenképp fedezzük fel a belváros látványosságait, a drezdai operaházzal, azaz „Semperoper”-rel kezdve. Klasszikus, hagyományos operák és kicsiknek tarott előadások egyaránt megtekinthetőek, ezért mindenképp vessünk egy pillantást az intézmény programfüzetére ha Drezdában járunk.

Éjszakai élet Drezda szívében

A drezdai éjszakai élet számos felfedeznivalót tartogat – naplemente után a város egy egészen új arcát ismerhetjük meg. Az újvárosi („Neustadt”) negyed mentén megannyi éttermet, kávézót, és több mint 175 bárt és kocsmát találhatunk. Bármilyen hangulatvilágot keresünk, Drezdában biztos találunk valami fogunkra valót! Az alacsony, szegényes életszínvonal elleni tüntetésképp a város kihasználatlan épületei lassan Drezda kulturális negyedévé alakultak, melyet buszutasaink igazán kedvelnek. Az Elba mentén találhatunk diákok által kedvelt klubbokat, alternatív, elektronikus, vagy metált játszó élő koncerteket. A várost érdemes körbejárni éjjel és nappal is – az egész napos felfedezést pedig majd ráér kipihenni másnap a buszon.

Érdekességek Drezda városáról

Egy igazán közismert, mennyei, főként Karácsonykor fogyasztott finomság drezdai eredetű: a gyümölcskenyér („Stollen”) az egész városban, az év minden szakában megtalálható a kisebb kávézók és nagyobb pékségek kínálatában. Rögtön kóstoljuk meg, miután leszálltunk a buszról! Egy másik helyi hagyomány Kelet-Németország legnagyobb karácsonyi vására. Ha pedig nyáron látogatunk Drezdába, részesei lehetünk a legnagyobb német szabadtéri mozizásnak. Ez a szászországi esemény minden évben ezreket vonz, hisz nem mindennapi élmény különféle filmeket nézni az Elba partján. A mikroelektronikai és biotechnológiai iparágak kutatási központjai is szívesen választják Drezdát otthonukként, tehát az itteni cégek a német gazdaság fontos szereplői. Pontosan emiatt a helyi egyetemek jó hírnevűek, hiszen részt vesznek újabb anyagok és témák kutatásában. Az 1872-ben alapított „Dresden Bank” a város egyik legkiemelkedőbb közgazdasági fejlesztése.

Drezda közelében...

Szászország fővárosa közvetlenül a drezdai Elba-völgyben fekszik, ahova hatalmas erdők és zöld területek vonzzák a turistákat minden évszakban. A völgy északi részén elterülő „Dresdner Heide” a város legnagyobb egybefüggő erdős területe. A pályaudvar közelében több természetvédelmi terület is található. A különleges kulturális látkép mely az Elba-völgyből nyílik volt a fő indok, amiért a völgy az UNESCO világörökség részévé vált. Ha már minden látnivalót megtekintettünk a város szívében, ideje újra buszra szállni és a zöld területekre is vetni egy pillantást!


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően