Cégismertető

FlixBus Cégismertető

A FlixBus egy fiatal utazási vállalat, amely 2013 óta Európában milliók utazási szokásait változtatja meg. Technológiai start-up, internetcég és klasszikus közlekedési vállalat egyedülálló kombinációjaként rövid idő alatt Európa legnagyobb távolsági buszhálózatát hoztuk létre.

Egyszerű foglalási rendszerrel és naponta bővülő ajánlatokkal tesszük lehetővé milliók számára a világ felfedezését elérhető áron. Emellett a zöld távolsági buszok betartják a legmagasabb komfort-, biztonsági és környezetvédelmi szabványokat, és az autóhasználat ökológikus és kényelmes alternatíváját kínálják.

FlixBus Experience - a mi sikerkoncepciónk

A sikerünk egy hagyományos közlekedési eszköz digitalizálására épül. Olyan technológiai újítások, mint a példaértékű foglalási- és jegyrendszer, a FlixBus-App, az ingyenes Wi-Fi vagy a buszok GPS-es nyomonkövethetősége teszik lehetővé az utazásnak ezt az új módját. Okos útvonaltervezéssel és egy dinamikus ármenedzsmenttel ügyfeleink számára mindig a legjobb ajánlatot tudjuk nyújtani. Ehhez a középvállalkozói szektorral kötött szoros együttműködésre építünk: regionális busz partnerek - gyakran családi vállalkozások több évtizedes tapasztalattal - teszik ki a zöld FlixBus-flottát. Így kapcsolódhat össze az innováció, a start-up mentalitás és egy erős, nemzetközi márka a hagyománnyal és a minőséggel.

Német start-up vállalkozásból Európa első számú szolgáltatója

A FlixBust három fiatal vállalkozó alapította Münchenben, hogy a környezetbarát utazást kényelmessé és egyben megfizethető tegyék. A berlini "MeinFernbus" egyidejűleg indította zöld buszait egész Németországban. FlixFacts

60 millió ügyfél a kezdés óta

60 millió utas utazott már velünk, 20 millióan csak 2015-ben. 

1400 úti cél, 27 ország

A FlixBus jelenleg közel 1400 úti cél köt össze 27 országban, és ez a szám szinte naponta növekszik.

250 000 buszjárat naponta

Közel 250 000 buszjárattal kötjük össze Európa városait, egyes helyeken akár 30 perces gyakorisággal.

 Alapítok/menedzsment

André, Alapító & ügyvezető igazgató

André üzeltvezetőként a vállalat nemzetközi kiépítéséért és üzemeltetéséért felelős. Jochennel és Daniellel már 2009-ben meglátta a liberalizált piacban rejlő lehetőségeket. Az alternatív utazási koncepciók rajongójaként nincs saját autója, és a munkába biciklivel jár.

Jochen, Alapító & ügyvezető igazgató

Jochen üzletvezetőként a marketingért, az értékesítésért és a pénzügyekért felelős. A FlixBus alapítása előtt Andréval stratégiai tanácsadóként dolgozott világszerte. Már az egyetemen szervezett buszos kirándulásokat az Alpokba síelni, így szerezte első tapasztalatait a szakmában.

Daniel, Alapító & ügyvezető igazgató

Daniel CIO-ként az IT, a mobilalkalmazások és a szoftverfejlesztési területekért felelős. Andréval gyerekkori barátokként már az egyetemen alapítottak egy sikeres IT start-up vállalkozást. Több éves munkahelyét a Microsoftnál - és az autóját - végül feláldozta Európa legnagyobb távolsági buszszolgáltatójának felépítésére.