You are here

Cégismertető

FlixBus Cégismertető

Zöld és okos mobilitás a világ felfedezéséhez

A FlixBus egy fiatal utazási vállalat, amely 2013 óta Európában milliók utazási szokásait változtatja meg. Technológiai start-up, internetcég és klasszikus közlekedési vállalat egyedülálló kombinációjaként rövid idő alatt Európa legnagyobb távolsági buszhálózatát hoztuk létre.

Egyszerű foglalási rendszerrel és naponta bővülő ajánlattal tesszük lehetővé milliók számára a világ felfedezését elérhető áron. Emellett a zöld távolsági buszok betartják a legmagasabb komfort-, biztonsági és környezetvédelmi szabványokat, és az autóhasználat ökológikus és kényelmes alternatíváját kínálják.

FlixBus Experience - a mi sikerkoncepciónk

A sikerünk egy hagyományos közlekedési eszköz digitalizálására épül. Olyan technológiai újításokkal, mint a példaértékű foglalási- és jegyrendszer, a FlixBus-App, az ingyenes Wi-Fi vagy a buszok GPS-es nyomonkövethetősége teszik lehetővé az utazásnak ezt az új módját. Okos útvonaltervezéssel és egy dinamikus ármenedzsmenttel ügyfeleink számára mindig a legjobb ajánlatot tudjuk nyújtani. Ehhez a középvállalkozói szektorral kötött szoros együttműködésre építünk: regionális busz partnerek - gyakran családi vállalkozások több évtizedes tapasztalattal - teszik ki a zöld FlixBus-flottát. Így kapcsolódhat össze az innováció, a start-up-mentalitás és egy erős, nemzetközi márka a hagyomány minőségével.

Német start-up vállalkozásból Európa első számú szolgáltatója

A FlixBust három fiatal vállalkozó alapította Münchenben, hogy a környezetbarát utazást kényelmessé és egyben megfizethető tegyék. A berlini "MeinFernbus" egyidejűleg indította zöld buszait egész Németországban. 

Meritocracy for FlixBus, Munich

Miután 2013-ban megszűnt a német vasúttársaság monopóliuma, mindkét vállalkozás vezető szolgáltatóként gördült a távolsági buszok piacára és kerekedett felül a nagy nemzetközi cégeken. A müncheni és berlini csapat összevonása óta egyértelműen mi vagyunk a piacvezetők Németországban.

2015 óta a FlixBus nemzetközi szinten is bővül: távolsági buszhálózatok Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában, Hollandiában és Horvátország, valamint határokat átlépő menetrendszerinti járatok Skandináviáig, Spanyolországig, Angliáig és Kelet-Európáig. Az utasok ma Európa legnagyobb távolsági busz ajánlatából profitálnak.

A zöld buszszolgáltató mögött eközben egy 1 000 fős nemzetközi csapat áll müncheni, berlini, párizsi, milánói, zágrábi és koppenhágai székhelyekkel, emellett több ezer sofőrrel állunk partnerségben egész Európában. Csapatunk minden egyes tagja hozzájárul, hogy a FlixBus és a zöld mobilitás naponta javuljon. Karakteres csapatjátékosok keresünk folyamatosan, akik szívesen meghódítanák az európai buszpiacot – a pozíciók itt pályáihatóak meg. 

FlixFacts

FlixBus ügyfél
60 millió ügyfél a kezdés óta

60 millió utas utazott már velünk, 20 millióan csak 2015-ben. 

európai hálózat
1 000 uticél, 20 ország

A FlixBus jelenleg közel 1 000 uticélt köt össze 20 országban, és ez a szám szinte naponta növekszik.

FlixBus járatok
100 000 buszjárat naponta

Közel 100 000 buszjárattal kötjük össze Európa városait egyes helyeken akár 30 perces ritmusban.

Alapítok/menedzsment

André, Founder/Managing Director FlixBus
André, Founder & Managing Director

André üzeltvezetőként a vállalat nemzetközi kiépítéséért és üzemeltetéséért felelős. Jochennel és Daniellel már 2009-ben meglátta a liberalizált piacban rejlő lehetőségeket. Az alternatív utazási koncepciók rajongójaként nincs saját autója, és a munkába biciklivel jár.

Jochen, Founder/Managing Director FlixBus
Jochen, Founder & Managing Director

Jochen üzletvezetőként a marketingért, az értékesítésért és a pénzügyekért felelős. A FlixBus alapítása előtt Andréval stratégiai tanácsadóként dolgozott világszerte. Már az egyetemen szervezett buszos kirándulásokat az Alpokba síelni, így szerezte első tapasztalatait a szakmában. 

Daniel, Founder/Managing Director FlixBus
Daniel, Founder & Managing Director

Daniel CIO-ként az IT, a mobilalkalmazások és a szoftverfejlesztési területekért felelős. Andréval gyerekkori barátokként már az egyetemen alapítottak egy sikeres IT start-up vállalkozást. Több éves munkahelyét a Microsoftnál - és az autóját - végül feláldozta Európa legnagyobb távolsági buszszolgáltatójának felépítésére.

Torben, Founder/Strategic Advisor
Torben, Founder & Strategic Advisor

Torben Panyaval közösen alapította a „MeinFernbus“-t Berlinben. A közlekedéshálózati és menetrendtervezési szenvedélyét a Német Vasúti Társaságnál (DB AG) kamatoztatta, mielőtt korábbi egyetemi csoporttársával önállósította magát. Együtt építették fel korábbi munkaadójának legnagyobb riválisát.

Panya, Founder/Strategic Advisor
Panya, Founder & Strategic Advisor

Panya Torbennel közösen alapította a „MeinFernbus“-t Berlinben. A zöld távolsági buszok előtt többek között a DB AG új értékesítési rendszerének bevezetését segítette. Az ügyfélközpontúsággal szemben támasztott magas elvárásait végül egy saját vállalkozásban realizálta, és így a közlekedési piacon egy új szolgáltatási színvonalat teremtett.