Ha nehézséget észlelsz a weboldalra való belépéskor, kérjük, hívj fel minket a +36 1 655 5947 vagy használd a FlixBus Google Assistant alkalmazás.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Párizs - buszok

Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.

Részletek
Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni és foglalásod módosítani.

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.

További információk
Válassz több mint 1700 úti cél közül 27 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 2500 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.

Irány a hálózat
Autóbuszaink nagy és kényelmes ülésekkel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.

Fedélzeti szolgáltatásaink

Menetrendek - Párizs

Menetrend:
és
Napok kiválasztása
Indul
vissza
Napok Transzferek Ind. Időtartam Érk. kezdőár akár
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Foglalás most' §§
Időtartam: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Transzfer ideje: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
településen át  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
településen át
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Párizs - turista információk

Párizs

Általános információ Párizs városáról

A francia főváros kétség kívül Európa egyik legnépszerűbb és legromantikusabb városa. A város politikai és gazdasági szerepe nem csak napjainban fontos, hisz számos történelmi esemény során játszott kulcsfontosságú szerepet. Buszunkkal Párizsba látogatva rengeteg kulturális élményben is részünk lehet. Válasszunk egyet a megannyi múzeum közül: a „Louvre”, a „Musée d’Orsay” vagy a Popmpidou központ mind fantasztikus műalkotásokkal várnak. Párizs utcái telis-tele vannak boltokkal és butikokkal, így a shoppingolni vágyók nem is utazhatnának Párizsnál jobb helyre! A város a ’Haute Couture’, azaz az elegáns, jómódú divatházak otthona, de a Szajna mentén fekvő kis utcákban találhatunk apróbb, eldugodtabb boltokat is. Párizs kulturális és történelmi kincs – megszámlalhatatlan látnivalója mindenki számára valami újat, izgalmasat kínál! 

Látnivalók Párizsban

Párizs: Látnivalók

Párizs látnivalóinak száma szinte végeláthatatlan – utasaink teljesen el lesznek kényeztetve, ha úgy döntenek, Párizsba buszoznának! Először is, nem csak Párizs de egész Franciaország leglátogatottabb látványossága, az Eiffel-torony („La Tour Eiffel”), tényleg kihagyhatatlan. A 324 méter magas vas torony eredetileg a francia forradalom századik évfordulójának állított emléket és az akkori világkiállítás kilátótornyaként szolgált. At Eiffel-torony azóta is mágnesként vonzza a turistákat - felállítása óta 250 millió látogatót fogadott, számtalan romantikus kiruccanás fő célpontja volt, és nap mint nap leánykérések helyszíne. Amennyiben művészetre vágyunk, érdemes meglátogatni a „Louvre”-t. A múzeumot ma már szinte mindenki ismeri, hisz itt találhatjuk a világ egyik leghíresebb festményét, a „Mona Lisa”-t - és a „Da Vinci kód” c. könyv és film is itt játszódnak. A bejárathoz általában hosszú sorok kígyóznak, így azt javasoljuk, foglaljon jegyet otthonról látogatása előtt. Victor Hugo kötete, „A Notre Dame-i toronyőr”, pedig egy katedrálist tett közismertté, melynek nevét gyermekek és felnőttek egyaránt rögtön felismerik – és melyet ugyancsak érdemes meglátogatnunk. A „Notre Dame” a francia gótika egyik legidősebb darabja, felépítése 1163-tól egészen 1345-ig tartott. Az épület legmagasabb tornya 69 méter, a párizsi sziluett egy káprázatos gyöngyszeme. 

Kultúra és történelem Párizsban

Párizs: Kultúra és történelem

Franciaország jelenlegi fővárosa Kr.e. 52-ben még Lutetia-ként volt ismert, mikor is Cézár seregei a Római Birodalom korai hódításait folytatták. A történelemkönyvek ekkor még nem igazán említik a várost. A középkorban azonban megkezdődött több fontos egyházi épület és a „Louvre” elődjének felépítése is. Párizs az ország politikai központjá vált, hisz lakossága és gazdasági szerepe is egyre növekedett. 1789-ben Párizs a modern kor egyik legmeghatározóbb eseményének, a francia forradalomnak, adott helyszínt. A későbbiekben ez vetetett a monarchia végéhez és az első Francia Köztársaság megalakulásához. Párizs hat világkiállítás központja volt 1855 és 1937 között, mely még inkább kihangsúlyozta a város politikai és kulturális horderejét. A XX. század világháborúinak több múzeum és monumentum is emléket állít, buszunk megérkezése után látogassunk meg párat ha szeretnénk egy kis ízelítőt Párizs történelméből. 

Éjszakai élet Párizsban

Éjszakai élet Párizs szívében

Párizs egyik legfontosabb bevételi forrása az egész várost behálózó, felkapott éjszakai élet. A pezsgő, változatos éjszakák, multikururális közeg, számos elegáns étterem, klasszikus bár, hangulatos kocsma és nagy klubbok egyvelege kivételes élményt nyújt. Semmiképp ne hagyjuk ki a világhírű „Moulin Rouge”-t. Ez itt látható különleges és elegáns showműsorok megérnek minden centet! Párizs legnevezetesebb szórakozónegyedei, „Bastille” és „Oberkamps”, a 11. kerületben találhatóak - viszont ha esetleg egy nyugodtabb estére vágyunk egy hideg sör társaságában mielőtt másnap visszaszállnánk a buszra, a „Marais” negyed a legmegfelelőbb hely. Amennyiben bele szeretnénk veszni a párizsi éjszakába, egy dologra mindenképp figyeljünk: nem csak a bárok, de a kávézók is sokáig nyitvatartanak, ezért könnyen össze lehet keverni a kettőt! Akkor se lepődjünk meg ha sört rendelve csak egy kis, 250ml-es pohárral szolgálnak ki minket – Párizsban ez a csapolt sör („bière à la pression”) általános adagja. 

Párizsi érdekességek

Érdekességek Párizs városáról

A francia főváros több olyan szokással is büszkélkedhett, megy kifejezetten párizsi és nem jellemző az ország többi részére. Például, ha bár a legtöbb európai országban 10% borravalót szokás és már-már kötelező adni, Párizsban ez nem így van – annyit fizetünk pontosan, amennyi a számlán szerepel, borravalót adni nem szükséges és nem is számít bóknak, elismerésnek. Mindenképp figyeljünk táskáinkra, zsebeinkre, hiszen Párizs a zsebtolvajok és csalók egyik legkedveltebb célpontja, főleg ha turistákról van szó. 

Párizs környékén

Párizs közelében...

Párizs környéke legalább annyi látnivalóval szolgál mint maga a város. Franciaország északi részén található az „Île-de-France” régió, mely az ország egyik legurbanizáltabb területe. Ha Párizsba látogatunk busszal, a tömegek és sűrű lakosság ellenére is mindenképp látogassunk meg pár kilátót a városban. Délen fekszik a „Fontainbleau” erdő, mely tökéletes ha biciklizésre, hegymászára, vagy csak egy nagy sétára vágyunk. Családoknak és gyermekeknek is bőven akadnak programok. Ezek közül valószínűleg a leghíresebb és leglátogatottabb a párizsi Disneyland. Tehát, ha már minden nevezetességet felfedeztünk Párizsban, szálljunk ismét buszra és ismerjük meg Franciaország többi izgalmas táját is.

Párizs: buszmegállók

Párizs városában 11 megállónk van
Buszjegy már
299 Ft-tól
Járatok száma a következő városból: Párizs 380
Buszmegállók száma a következő városban: Párizs 11
Ország Franciaország