Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Amszterdam

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Amszterdam Sloterdijk

Amsterdam Schiphol Airport

Amsterdam Amstel

Amsterdam Bijlmer Arena

Összes célállomás megtekintése

Térkép átböngészése
Amszterdam: Gyors információk
Közvetlen járatok

164

Buszmegállók száma

4

Ország

Hollandia

Környezetbarát utazás?

Igen

Amszterdam - turista információk

Általános információ Amszterdam városáról

Ha bár Amszterdam Európa egyik legkisebb fővárosa, még is érdemes külföldre utazni és meglátogatni Hollandia szíve-lelkét. A főként éjszakai életéről és szabad szelleméről ismert kikötőváros kultúrálisan is rengeteget kínál, valamint telis-tele van kisebb és nagyobb vásárlóutcákkal is. Amszterdam egy valódi kozmopolita város, ahol igazán könnyen elboldogolhatunk anélkül, hogy beszélnénk a holland nyelvet. A hollandok remekül beszélnek angolul, de sokan németül vagy franciául is – talán pár magyar szót is hallhatunk itt-ott! A főváros otthont ad a világ legnagyobb Van Gogh gyűjteményének a külön ennek dedikált múzeumban. Az építészet szintén egyedülálló, a csatornák és az Amstel folyó mentén húzódó magas, keskeny házak és vízparti bárok magával ragadnak minden odalátogatót – nem véletlenül hívják sokan ’Észak Velencéjének’. Hogyan jussunk el ebbe a kedves városba? Busszal természetesen olcsón és kényelmesen közelíthetjük meg, míg út közben a szomszédos országok tájaiban is gyönyörködhetünk – valamint a buszra visszaszállva könnyedén eljuthatunk más holland városokba is, például Hágába vagy Rotterdamba!

Amszterdam: Látnivalók

Anne Frank naplója, mely a lány és családja történetét írja le a második világháború alatt a tizenhárom éves lány szemszövegéből, világhírű. Amszterdamban meglátogathatjuk az Anne Frank Házat, mely emlékezetes de egyben megrendítő élmény is. Nem csak a ház „szokásos” helyiségeit látogathatjuk itt meg, de a titkos zugokat is, melyekről a gyermek naplójában olvashatunk. Ide érdemes viszont akár hónapokkal előbb jegyet foglalni, hisz igen népszerű az ideutazók körében! Akiket inkább a tudományok és kutatások érdekelnek, azok látogassanak el a NEMO tudományos központba. Az épület egyedülálló designja, hatalmas tetőterasza, és főként interaktív kiállítása izgalmassá teszik a tudományok felfedezését mind gyermekek, mind pedig felnőttek számára! Többet megtudhatunk kémiáról, fizikáról, logikáról, valamint az emberi testről és az űrről is. A város legidősebb épülete az ’Oude Kerk’, avagy az Öreg templom, a NEMO múzeum teljes ellentéte. A templomot a XIII. században építették a ma piroslámpás negyedként ismert városrészben. Ebben a negyedben találhatunk más templomokat is, valamint piacokat, rengeteg éttermek, vagy akár kaszinókat. A Dame téren található királyi palota ma már üresen áll, de a látvány még így is teljes. A király, Willem Alexander, feleségével, a királynéval, valamint három lányukkal egy vidéki rezindencián tartózkodnak jelenleg. Akik télen látogatják meg Amszterdamot, azoknak különleges élményben lehet részük. Minden évben megrendezésre kerül az amszterdami Fény Fesztivál (’Light Festival’), melynek során művészek a világ minden pontjáról bemutatják különböző, „fénnyel kapcsolatos” installációjikat. Ezeket mind a csatornák mentén állítják ki, így az esti órákban hajóra szállva gyönyörködhetük egyszerre a művészek munkáiban, valamint a város éjszakai hangulatában is. Ha viszont tavasszal utazunk ide és akad elég időnk, akkor látogassunk el a várostól nem messze található ’Keukenhof’-ba. A park évente körülbelül csak két hónapig van nyitva, hisz fő célja bemutatni a holland virágkultúrát és annak különböző csodáit. Évente kürülbelül 7 millió virághagyma virágzik itt, nem semmi! Nyárra is akad bőven mit csinálni a városon kívül, mint például az ’Efteling’ nevű, tündérmese témájú vidámpark. Ide és a virágparkba is érdemes előre jegyet váltani!

Amszterdam: Kultúra és történelem

Az eredetileg halászfaluként alapított Amszterdam gyorsan fejlődött kereskedelmi központtá, történelme egészen a középkorig nyúlik vissza. A mondák szerint két norvég halász és egy kutya hajótörést szenvedtek az Amstel folyón. Megmenekültek, idehozták családaikat, letelepedtek – és várost alapítottak. Ez csak egy a több mondta közül, de a halászok és a kutya mindnek főszereplői. Az egykori Hanza város ma már kultúrális metropolisz és Európa egyik legfontosabb kereskedelmi csomópontja. A különböző építészti stílusok a város virágzó és jómódú múltját tükrözik egyedi jellegükkel. A város építészete egyedülálló, Hollandia más városaitól egészen eltérő. Érdekesség, hogy Hollandia adott otthont a világ első igazi multinacionális cégének, a Holland Kelet-indiai Társaságnak. Lényegéeben ők alapították meg a tőzsdét részvénykibocsátásaik révén. A belvárosi ’Museum van Loon’-ba látogatva megtekinthetjük az egyik akkori alapító, korhű állapotban fentartott otthonát. Ha bár London és Hamburg felemelkedése a későbbiekben valamelyest aláásta Amszterdam kereskedelmi és gyarmatosítási hatalmát, a város vezető szerepő a mai napig jelen van és lakossága sikeresen megbírkozott a világháborúk pusztításával is.

Az amszterdami múzeumok az ország aranykorából mestermunkák tucatjait sorakoztatja fel – látogassunk el a ’Rijksmuseum’ és a ’Van Gogh Museum’ kiállításaira ezekért a munkákért. Szintén az aranykor adta a városnak Rembrandtot, aki megreformálta a helyi képzőművészeti képzéseket valamint festmények készítését, kereskedelmét. A kortárs művészetek kedvelői inkább a ’Stadelijk Museum’-ban vagy a ’Moco Museum’-ban találhatnak kedvüknek valót. A város kultúrálisan kiemelkedő nem csak múzeumainak köszönhetően. Találhatunk itt gyémántmúzeumot is, de hatalmas botanikus kertet és állatkertet is kínál az ’Artis’ környékén. Szintén itt található a ’Micropia’, ahol mikroszkópokon keresztül fedezhetjük fel újra a környezetünket – jó szórakozás mind kicsiknek és nagyoknak. Film- és zenei fesztiválok közül is válogathatunk! A város északi részén taláható ’Eye’ nem csak mozi, de filmmúzeum is, minek tetőteraszáról gyönyörű kilátás nyílik a városra. Az oda tartó komp használata ingyenes – miután leszálltunk a buszról, rögtön szálljunk át oda!

Éjszakai élet Amszterdam szívében

Számos híres DJ holland származású, így nem meglepő, hogy sokan képesek buszra szállni akár csak egy nagyon jó buliért Amszterdamban! A ’Paradiso’ az egyik legjobb hely, ha élő zenét keresünk. A hely a „pop templomaként” ismert – nem véletlenül, hisz az épületet 1965-ig egy liberális, vallásos holland csoport használta találkozóira és a koncertterembe lépve valóban úgy érezhetjük, egy templomban vagyunk. Az egyik legkülönlegesebb koncerthely! Nem csak zenekarokat, énekeseket, énekesnőket hallhatunk itt, de olykor egész estés bulikat kaphatunk kedvnc DJ-inktől vagy hallgathatunk meg egy előadást valamelyik kedvenc írónktól. Hasonlóan színes programokat kínál a közelben elhelyekzedő ’Melkweg’, mely négy különböző koncerttermével mindig változatos programokat kínál. Itt található még a ’Sugarfactory’ is. Ha egy igazán húzós estére vágyunk, opció lehet még az ’Amsterdam Roest’, a ’Pacific Parc’, vagy a ’De School’ – kizárt, hogy ne találjunk valami kedvünknek valót!

Ha egy nyugodtabb estére vágyunk inkább, akkor renegeteg bár és pub közül válaszhatunk. A ’Café Brecht’ egy apró, de annál hangulatosabb hely a belváros közepén, ahol kényelmes fotelekben élvezhetünk egy korsó frissítő holland sört. A ’De Pijp’ nevű negyed valamivel kevésbé központi, viszont nem is annyira telített turistákkal. Itt beülhetünk a ’De Groene Vlinder’-be vagy a ’Bar Mash’-be – vagy ide is és oda is. Szintén igazán amszterdami hangulatot kínál a ’Tapmarin’, de ha a ’Bimhuis’-ba látogatunk akkor egyszerre élvezhetjük italunkat valamint az élő jazz-t. Kedd esténként ingyenes koncerteket láthatunk itt, valamint beülhetünk az azt megelőző próbára is.

Érdekességek Amszterdam városáról

Az a hír járja, hogy több bicikli van Amszterdamban mint lakos. Tehát miután leszálltunk a buszról, mindenképp üljünk biciklire és tekerjünk körbe a kanálisok mentén – vagy üljünk hajóra, és csodáljuk meg a holland fővárost hajóról. Ha az utóbbit választjuk, közvetlen közelből vehetjük szemügyre a tipikus holland csatornákat és az azokat körülölelő épületeket. A megfelelő útvonalat választva szemet vethetünk Amszterdam legkisebb házára is! A sok biciklizés és hajózás után pedig mi sem jobb mint egy séta, hogy elvesszünk a nem mindennapi város titokzatos utcáin.

Amszterdam közelében...

Egy amszterdami buszos utazást választva biztosak lehetünk benne, hogy a város renegeteg parkja lehetőséget fog adni egy kis nyugodt, pihentető időtöltésre. Ezek közül az egyik legszebb a város déli részén található „Gaarsperplas Park”. Itt igazán kinyújtoztathatjuk végtagjainkan egy hosszú utazás vagy hosszú séta után – vagy próbára tehetjük szörfözési képességeinket! A „Gaasperping” kemping szélénél bérelhetünk biciklit vagy kenut is, tehát teljesen ideális pihenni és sportolni vágyók számára egyaránt.


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően