Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: London

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

London Finchley Road (Stop CL)

London Hammersmith Bridge Road

London Hammersmith Bus Station (Bay D)

London Stratford- Montifichet Road Stop U

London (Victoria buszpályaudvar)

North Greenwich- Millenium Way Stop F

Összes célállomás megtekintése

Térkép átböngészése
London: Gyors információk
Közvetlen járatok

66

Buszmegállók száma

6

Ország

Egyesült Királyság

Környezetbarát utazás?

Igen

London - turista információk

Általános információ London városáról

A Tower Bridge, a Big Ben, a Warner Bros. Stúdió, a Madame Tussauds és a Buckinham Palota csak néhány a megannyi indok közül, amiért érdemes Londonba utazni! London Anglia fővárosa és Európa harmadik legnagyobb városa. A Forbes 2014-es felmérése szerint pedig London a világ legbefolyásosabb városa! Nem csoda, hisz mint gazdaságilag és kereskedelmileg fontos, oktatása, kutatási és fejlesztési központja világhírű. A városban 43 egyetem található, ezzel még egy listát vezetve az európai városok között. Mivel busszal közvetlenül a város szívébe érkezünk, így rögtön belemerülhetünk a metropolisz folyamatosan nyüzsgő légkörébe. Buszállomásunk, a Victoria állomás, a város központjában helyezkedik el, mindössze 15 perc sétára a Buckingham palotától. A Victoria metróállomás pedig valóban mindössze egy kőhajításnyira van, így a város bármely pontját elérhetjük innen perceken belül! A londoni metróhálózat nem csak a legrégebbi földalatti vasúthálózat, de a világon a második legnagyobb kiterjedésű! Ha bár London tökéletes választás, amennyiben egy nyugodt hétvégére vágyunk, az utazás bármikor váratlanul átcsaphat kalandokkal teli napokba. Sétáljunk végig a Temze (’Thames’) partján, hogy igazán megismerjük a várost, vagy pattanjunk fel a piros emeletes buszok egyikére és figyeljük meg onnan a nyüzsgő város életteli utcáit. A kozmopolita London teljes lakossága több mint 300 különböző nyelvet használ – a majdnem 10 millió főt számláló népesség a világ összes tájáról gyűlt itt össze. Annyira érdekes, hogy legszívesebben el se mennénk – de ha még is és egy olcsó londoni utazásra vágyunk, velünk megoldhatja! A FlixBusszal akár már 2790 Ft-ért is elutazhat ebbe a fantasztikus városba!

London: Látnivalók

London annyi híres látnivalóval szolgál, hogy szinte lehetetlen mindet felsorolni, valamint már mindannyian biztosan hallottunk legalább néhányról – de azért párat megemlítenénk. Több világörökségi helyszínt is találhtunk itt. Ezek közé tartozik például a ’Tower of London’, a Királyi Botanikus Kert, vagy a Westminsteri apátság is. Utóbbi az angol gótikus építészet remekműve, mely az angol királyok és királynők koronázi és temetkezési helye is egyben. Mielőtt megkezdjük az egész napos városnézést, sétáljunk végig az Elizabeth Street-en és kapjunk be egy falatot - valamelyik csemegebolt, bisztró, étterem vagy pub biztosan kínál valami ízlésünknek valót, és egy ekkora városnézés előtt érdemes feltankolni! Ezt követően menjünk át a Buckingham Palotához a Mall Road-on keresztül. A palota természetesen a „királynő házkaént” is ismert. Ha pont a megfelelő időpontban érünk ide, akkor szemtanúi lehetünk a híres őrségváltásnak is – viszont csak április és július között! Néhányak szerint peding ha elég ideig várunk, akkor talán láthatjuk magát II. Erzsébetet is, amint épp kikukkant hálószobája ablakából. Szintén sokan próbálják megnevettetni a komoly őrség tagjait – érdemes megpróbálni, igazi kihívás! Szívesen megtekintenénk a teljes londoni panorámát? Ez is szintén egyszerűen megoldható, csak menjünk egy kört a hatalmas, Big Ben mellett található óriáskerékkel (’London Eye’), ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az egész városra és az azt körülölelő angol vidékre. A Trafalgar tér a város egyik legnevezetesebb köztere, itt érdemes pár képet készíteni az 52 métes magas Nelson-oszlopról. A sportkedvelők szintén szánjanak időt a Wembley stadionra, mely az angol nemzeti futballválogatott tulajdona, mely rekordszámú öt alkalommal adott otthont Európa Kupa döntőknek! Koncerteket is rendeznek itt, így buszraszállás előtt ne felejtsük el megnézni a programot, hátha sikerül jegyet foglalnunk az egyik ittjáró világsztár egy előadására!

London: Kultúra és történelem

Londonium egy, a rómaiak által alapított város volt, mely ma már csak Londonként, a világ egyik vezető kozmopolita városaként ismert. A gazdag történelemmel ötvözött város utcái igazán hangulatosak, jól tükrözi ezt a megannyi emlékmű, öreg épület, és múzeumok egész sorai. London történetének egyik leghíresebb és egyik legtragikusabb eseménye az 1666-os tűzvész volt, mely csak a „nagy londoni tűzvészként” emlegetett a mai napig. A tűz egy pék faházából indult és elpusztította a belváros túlnyomó részét. A várost tíz év alatt sikerült újraépíteni. Később természetesen számos háború is nyomot hagyott London utcáin, de az így is a mai napig megőrizte hagyományos hangulatát. Nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy ezek a múzeumok mind egytől egyik lenyűgözőek – művészetek és tudományos széles választékát kínálják az érdeklődők számára. Mivel busszal érkezünk meg Londonba, a Londoni Közlekedési Múzeum meglátogatása következetesen szintén jó ötlet lehet. Itt megtekinthetünk párat a legelső híres emeletes buszok közül. A kiállítás több mint 450 ezer darabból áll és nagyon jól bemutatja London technológiai fejlődését – így nem véletlen, hogy igen népszerű nem csak turisták, de a helyiek körében is. A ’British Museum’ a világ egyik legöregebb múzeuma, folyamatosan megújuló kiállításokkal bemutatva az Egyesült Királyság gazdag és egyedülálló történelmét. Semmiképp ne hagyjuk ki, miután megérkeztünk buszunkkal a városba! Szintén a leglátogatottabb múzeumok közé tartozik a ’Tate Gallery’, a Nemzeti Galéria (’National Gallery’), valamint a Természettudományi Múzeum (’Natural History Museum’) – utóbbi főként érdekes lehet gyermekekkel utazóknak, de felnőttek számára is legalább annyira érdekes. A Madame Tussaud panoktikumba érdemes előre jegyet váltani – itt megtekinthetjük kedves hírességeink, színészek, énekesek, történelmi személyek, vagy akár az angol királyi család tagjainak viaszból készült mását.

Éjszakai élet London szívében

London egyik legnevezetesebb látványossága valamint egy tökéletes esti program, ha Londonban járunk nem más, mint a West End show. Ha buszutazásunk Londonba spontán ötlet volt és még nem foglaltunk jegyeket az előadásra, semmi gond – a hivatalos jegyiroda a Leicester téren (’Leicester Square’) mindig várja a vásárlókat West End jegyekkel, nevetségesen olcsó áron kínálva azokat London legnépszerűbb előadásaira. Szintén sétáljunk át a ’Covent Garden’-en és annak környékén, találjunk egy kedves éttermet vagy sörözőt, ahol megihatunk egy italt még a színházi előadás kezdete előtt – vagy fogyasszunk el itt egy koktélt, miután lehúzták a függyönyt. Színház helyett válogathatunk bowling pályák vagy és mozik közül is ha egy nyugodtabb estére vágyunk. Ha viszont Ön inkább éjszakai bagoly és végigbulizná az éjszakát a vibráló városban, London akkor is a tökéletes célpont! Bulikat minden nap találhatunk a város minden pontják, melyek általában este 8-9 körül kezdődnek és legalább hajnali 2-3-ig tartanak. Belépőjegyet általában 9 előtt nem kell fizetni, online feliratkozással pedig elkerülhetjük a nagyobb sorbanállásokat. Kezdjük az éjszakát ’Shoreditch’-ban és igyunk meg egyet a ‘The Whistling Stop’ híres koktéljai közül. A ’Camden Town’-i ’KOKO’ legyen köetkező állomásunk, ahol megállás nélkül végigtáncolhatjuk az éjszakát, vagy látogassun el Európa egyik legnagyobb, Ibiza hangolatú klubjába, a ’Pacha’-ba! Számos klub található még a ’Piccadilly Circus’, a ’Brick Lane’, és az ’Old Street’ környékén is. Bármilyen zenére vagy italra vágyunk naplemente után, Londonban biztosan megtaláljuk!


Az útikalauz, Adrienn

Kicsi korom óta folyamatosan utazok, de csak azután jöttem rá, mennyi újabb táj vár még felfedezésre, mikor külföldre költöztem tanulni. Rádöbbentem, hogy Európában szinte nincsenek is távolságok és hogy akár a legkisebb faluban is megtlaálhatom a legnagyobb meglepetést, a legérdekesebb kultúrát. Nem csak utazni, de enni is szeretek, a kettő nagyon jól kiegészíti egymást - erről még több a blogomon, a Food and Flags-en!


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően