Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Nürnberg

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Nürnberg központi buszpályaudvar (Willy-Brandt-Platz)

Összes célállomás megtekintése

Térkép átböngészése
Nürnberg: Gyors információk
Közvetlen járatok

177

Buszmegállók száma

1

Ország

Németország

Környezetbarát utazás?

Igen

Nürnberg - turista információk

Általános információ Nürnberg városáról

Nürnberg Bajorország második legnagyobb városa. Egyedülálló hagyományainak nyomai és hírvivői azonnal láthatók a különböző területeken helyet foglaló számos történelmi épületből. A város kastélya a város szimbólumba, ráadásul Európa egyik legrégebbi erődítménye. A Neptun-kút és a Frauentorturm mindenképp látogatásra érdemes emlékművek - természetesen mindezek a kulturális látnivalók mellett betervezhetsz egy hosszúra nyúló shopping túrát is. A buszos utazások egyik legnagyobb előnye, hogy mindig biztos lehetsz benne, hogy Te és a shopping túrán ejtett zsákmányaid biztonságosan és gyorsan eljutnak egyik pontból a másikba - a FlixBus-szal mindenképpen!

Nürnberg: Látnivalók

Nürnberg egyik legnépszerűbb temploma a római katolikus "Frauenkirche", amely a fő piactér keleti oldalán található. IV. Károly parancsára kezdték meg az építkezést 1349-ben, majd alig 9 év múlva, 1358-ban meg is nyílt ez a varázslatos gótikus épület. Ha ellátogatsz ebbe a templomba, tartsd észben, hogy mindenképp tekintsd meg a fentmaradt és épségben tartott szobrokat; a teljeskörű restaurációknak köszönhetően a szobrok vonzereje régóta csábítja az ide látogatókat. Egy másik látogatásra érdemes épület az óvárosban található Albrecht Dürer Ház. Albrecht Dürer 1509-től 1528-ig élt Nürnbergben, s ezalatt dolgozott festőként, grafikusként, matematikusként és művészeti gondolkodóként. A ház alapját 1420-ban állították fel, míg a két alsó szintet homokkőbe ültették, a felettük lévő két emeletet pedig az akkori kor uralkodó stílusában, favázas házként folytatták. Ma az Albrecht Dürer Ház egyike a nürnbergi múzeumoknak. A festői szépségű épületek sora ám ezzel nem ér véget, a Nikolausz Kopernikusz Planetárium közvetlenül a város központjában található és izgalmas kirándulást tartogat a csillagok közé. Itt úgy nézheted a Naprendszert, ahogyan ezelőtt még soha, mivel a Nürnbergi Planetáriumban több információ és kiállítási tárgy van a naprendszerünkről és a világegyetemről, mint bármely más múzeumban Bajorországban; egy lenyűgöző kirándulás a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt. Egy nürnbergi buszút során megannyi lehetőséged lesz nemcsak a város minden szegletének bejárására, hanem múzeumok széles skálájának megtekintésére is.

Nürnberg: Kultúra és történelem

A történelem iránt érdeklődő utasaink számára Nürnberg dél-keleti oldalának meglátogatása már-már kötelező. A Zeppelin-mező egy különleges nemzeti örökség és az egyik legjobb módja annak, hogy minél többet megtudhass a náci párt felvonulásainak történelméről és céljairól, amely egy érdekes és elgondolkodtató történelem lecke mindenki számára..

Az 1852-ben alapított Német Nemzeti Múzeum a német anyanyelvű régió legnagyobb múzeuma és számos kulturális, művészeti és történelmi kiállítási tárgy található benne. A múzeum egy hatalmas archívumból, könyvtárból, természetvédelmi részlegből és egy oktatóközpontból áll. Évente mintegy 400 000 látogatót vonz a világ minden tájáról - és népszerű úti cél a FlixBus utasok számára is.

Egy másik rendkívül különleges múzeum az 1971-ben megnyílt nürnbergi Játékmúzeum. Itt megnézheted a játékok 1 400m²-en található történelmét. Az ipari forradalom idején Nürnberg a világ játékvárosának volt ismert. A Játékmúzeum az elmúlt 200 évből összegyűjtött, több mint 65 000 kiállítási tárgyal büszkélkedő gyűjteménye tartalmaz antik játékokat, csak úgy mint a legmodernebb verziókat. Bár sajnos mintegy 150 000 látogató évente csak a kiállítás öt százalékát tekintheti meg, mivel a kiállítás nagy részét a múzeumi raktárban tárolják.

Azoknak az utasainknak, akik a művészet szerelmesei, azt tudjuk javasolni, hogy amint leszállnak a buszról Nürnbergben, látogassanak el a művészeti akadémiára. Az akadémia története a XVII. századig nyúlik vissza, így az ország egyik legnépszerűbb és legrégebbi akadémiája. Az akadémiát ma is használják oktatásra, ráadásul nem csak az éppen aktuális diákok munkáit, hanem világhírű művészek alkotásait is rendszeresen megcsodálhatjuk itt..

Érdekességek Nürnberg városáról

Egy finom mézeskalácsra vagy ahhoz hasonló német karácsonyi finomságra vágysz? Nos, Nürnberggel nem lőhetsz mellé, mivel többek között a mézeskalács szülővárosának is tekinthetjük. A híres nürnbergi karácsonyi vásár bármelyik standján megtalálhatod az ízlésednek megfelelő süteményt. A vásár a mai napig megszámlálhatatlan standból áll, amelyek egyedülálló finomságokat és hagyományos házi készítésű ajándékokat kínálnak, amelyek minden korosztály kívánságait kielégíthetik. Egy Nürnbergbe tartó utazás során kihagyhatatlan látványosság!


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően