Fenntartható fejlődés

A FlixBus és a fenntartható fejlődés

Így fogjuk hasznosítani a csökkentet szén-dioxid-kibocsátást 2016-ban

A klímavédelmi hozzájárulásoddal 2016-ban egy szélenergiai projektet támogatunk a Karib-tengeri Aruba szigetén. A projekt keretében alternatív és fenntartható energiaforrásként a szélturbinák felépítése és karbantartása kerül finanszírozásra. A szélerőműpark a szigeten egy fontos irányadó projekt az egész Karib-térség számára a regionális, megújuló energiaforrások használata területén. A szélenergiába történő befektetés javítja a nemzeti energiaellátási biztonságot, hozzájárul a globális klímavédelemhez és támogatja a fenntartható energiatermelés fejlesztését. A klímavédelem mellett a projekt értékes hozzájárulást jelent a helyi népesség számára is:

  • nagyobb függetlenség külföldi energiaforrásoktól az önellátás erősítése révén a térségben
  • a helyi gazdaság erősítése a turbinák felépítése, üzemeltetése és karbantartása által teremtett új munkahelyekkel
  • a regionális infrastruktúra támogatása a szélenergiai projekt következtében
  • a levegő minőségének javítása a térségben olyan káros anyagok elkerülésével, amelyek eddig a fosszilis energiahordozókból történő áramtermelés során keletkeztek
Statisztika

Go green! A környezet számára kedvezőbb...

A FlixBuszkok bizonyítottan hatékonyak fogyasztást tekintetében, valamint nagyon alacsony üvegházhatású gázokat bocsátanak ki. Természetesen szinte lehetetlen CO2 kibocsátás nélkül utazni még a legkörnyezetbarátabb buszokon is. Éppen ezért, a ClimatePartner-rel együttműködésben, foglalás során felajánljuk minden utasunknak a lehetsőséget hogy csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátást FlixBus útjuk során. A kibocsátáskereskedelem elvének megfelelően utasaink önként dönhetnek foglaláskor hogy hozzá akarnak-e járulni egy hitelesített klímavédelmi projecthez egy bizonyos mennyiségű CO2 kibocsátás csökkentésével.

Hogyan működik?

Hogyan működik a FlixBus hozzájárulása?

A FlixBus jegyüzletben történő online foglaláskor jelölje be a „szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása” lehetőséget, miután kiválasztotta a kívánt európai útját. Az utazása szén-dioxid-kibocsátásának mennyiségét az út időtartama és a megtett távolság alapján számítjuk ki. A kiszámított összeg ezután automatikusan hozzáadódik a jegyárhoz. Környezetvédelmi hozzájárulása körülbelül 1-3%-a az eredeti utazási árnak.