Fenntartható fejlődés

Go green! A környezet számára kedvezőbb...

A FlixBuszok bizonyítottan hatékonyak fogyasztást tekintetében, valamint kevesebb üvegházhatású gázt bocsátanak ki. Természetesen szinte lehetetlen CO2 kibocsátás nélkül utazni még a legkörnyezetbarátabb buszokon is. Éppen ezért a ClimatePartnerrel együttműködésben a foglalás során felajánljuk minden utasunknak a lehetsőséget, hogy csökkentsék a CO2 kibocsátást FlixBus útjuk során. A kibocsátás-kereskedelem elvének megfelelően utasaink önként dönhetnek foglaláskor hogy hozzá akarnak-e járulni egy hitelesített klímavédelmi projekthez egy bizonyos mennyiségű CO2 kibocsátás csökkentésével.

Hogyan működik?

Hogyan működik a FlixBus hozzájárulása?

A FlixBus jegyüzletben történő online foglaláskor jelölje be a „szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása” lehetőséget, miután kiválasztotta a kívánt európai útját. Az utazása szén-dioxid-kibocsátásának mennyiségét az út időtartama és a megtett távolság alapján számítjuk ki. A kiszámított összeg ezután automatikusan hozzáadódik a jegyárhoz. Környezetvédelmi hozzájárulása körülbelül 1-3%-a az eredeti utazási árnak. 

Így fogjuk hasznosítani a csökkentet szén-dioxid-kibocsátást 2017-ban

Klímavédelmi hozzájárulásával 2017-ben az ENSZ által akkreditált és arany minősítéssel kitüntetett Atmosfair "energiahatékony kályha" éghajlatvédelmi projektet támogatjuk Ruandában. Ezek a hatékony kályhák hozzájárulnak ahhoz, hogy a főzés során a széles körben elterjedt, hagyományos tűzrakóhelyekhez viszonyítva közel 80%-kal kevesebb fát használjanak el Ruandában. A projekt segít megőrizni a többek között a világ utolsó hegyi gorilláinak életteret biztosító helyi erdőket, és hozzájárul az éghajlatváltozás hatásainak globális mérsékléséhez. Ezenkívül támogatja a fenntartható fejlődést Ruandában, egy olyan országban, amely társadalmi-gazdasági helyzeténél fogva a világ legkevésbé fejlett országai közé tartozik. A projekt értékes hozzájárulást nyújt a helyi lakosságnak, például:

  • Támogatja minden „Modell Save80“ kályha megvásárlását a helyi családok számára
  • Ezáltal a tűzifa beszerzésekor a költség- és időmegtakarításnak köszönhetően jobb életszínvonalat biztosít
  • Orvosi tanulmányok támasztják alá a használók tüdőfunkciójának javulását

Így fogjuk hasznosítani a csökkentet szén-dioxid-kibocsátást 2016-ban

A klímavédelmi hozzájárulásoddal 2016-ban egy szélenergiai projektet támogatunk a Karib-tengeri Aruba szigetén. A projekt keretében alternatív és fenntartható energiaforrásként a szélturbinák felépítése és karbantartása kerül finanszírozásra. A szélerőműpark a szigeten egy fontos irányadó projekt az egész Karib-térség számára a regionális, megújuló energiaforrások használata területén. A szélenergiába történő befektetés javítja a nemzeti energiaellátási biztonságot, hozzájárul a globális klímavédelemhez és támogatja a fenntartható energiatermelés fejlesztését. A klímavédelem mellett a projekt értékes hozzájárulást jelent a helyi népesség számára is:

  • nagyobb függetlenség külföldi energiaforrásoktól az önellátás erősítése révén a térségben
  • a helyi gazdaság erősítése a turbinák felépítése, üzemeltetése és karbantartása által teremtett új munkahelyekkel
  • a regionális infrastruktúra támogatása a szélenergiai projekt következtében
  • a levegő minőségének javítása a térségben olyan káros anyagok elkerülésével, amelyek eddig a fosszilis energiahordozókból történő áramtermelés során keletkeztek