Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Dortmund

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Dortmund központi buszpályaudvar

Összes célállomás megtekintése

Térkép átböngészése
Dortmund: Gyors információk
Közvetlen járatok

191

Buszmegállók száma

1

Ország

Németország

Környezetbarát utazás?

Igen

Dortmund - turista információk

Általános információ Dortmund városáról

Az Észak-Rajna-Vesztfália szívében fekvő nagyvárosnak, több mint 570 000 lakosa van. Dortmund egy egyedülállóan megragadó bájjal rendelkező várossá fejlődött, aminek köszönhetően az egyik legnépszerűbb város a Ruhr-vidéken. Számos okot tudunk arra, hogy miért éri meg busszal Dortmundba utaznod! Amint megérkeze a város központi állomására, a legfontosabb látnivalók mind elérhető közelségbe kerülnek; köztük a Dortmunder U, a Vesztfáliai termek és persze a Borussia Dortmund futballstadionja.

Dortmund: Látnivalók

Miért érdemes Dortmundba utazni? Ez a város bővelkedik rengeteg érdekes látnivalóban. Kevesek által ismert tény, de Dortmund tulajdonképpen számos erődítmény, kastély és dicsőséges épület otthona is. A városban számos kastély, park és fasor várja az ide látogatókat. Dortmund továbbá az ódon építészet szerelmeseinek mekkája, hiszen számtalan épület és templom található különböző korokból – még csak felsorolni és képtelenség lenne - és szinte lehetetlen küldetésnek számít Dortmund összes történelmi épületének fellátogatása egy nap alatt. Ezért érdemes jól átgondolni a buszos utazásod idejét, mert legalább egy hétvégére biztos, hogy szükséged lesz! A focirajongóknak Németország egyik legjobb és leghíresebb csapatának stadionjába, a Signal Iduna Parkba ellátogatni egyenesen kötelező. És vajon, hogy a legkönnyebb megtalálni a stadiont? Csak fülelj és előbb-utóbb meghallod a szurkolók összetéveszthetetlen zaját a világ egyik leghíresebb stadionjából. Éld át a futballhangulatot úgy, ahogy sehol máshol nem lehet!

Dortmund: Kultúra és történelem

Ha felszállsz az egyik Dortmunba tartó járatunkra, akkor a különböző művészeti alkotások széles skáláját élvezheed. Észak felé tartva ellátogathatunk a kortárs művészeti körökben nagy elismerésnek örvendő Kuenstlerhausba. Dortmund művészeti negyedében számos különböző alkotási forma megtekinthető, többek között: festmények, rajzok, szobrok, fényképek és videóművészet. A Nemzetközi Kultúrnapokon pedig megtekintheted az egyik legrégebbi kulturális fesztivált is Dortmunban. A téli időszakban Dortmund karácsonyi vásárja mindenki számára emlékezetes élményt nyújtanak – mivel több, mint 300 standdal várja Németország egyik legnagyobb karácsonyi vásárja az idelátogatókat. A kulturális lehetőségek száma egész egyszerűen végtelen, amint megérkezett Dortmundba a buszod!

Éjszakai élet Dortmund szívében

Miután leszállt az est, Dortmund számos különböző pubbal, klubbal és élőzenei műsorral várja vendégeit. A Konzerthaus a tökéletes koncertteremnek tekinthető, a modern acél- és üvegszerkezetének köszönhetően hihetetlen akusztikát nyújt a zene szerelmeseinek. Dortmund emellett sok jazz klub otthona is. Tehát azok az utasaink, akik Dortmund felé veszik az irányt biztosan számíthatnak változatok, egyedülálló zenei kínálatra. Pop, jazz, klasszikus, opera - a Dortmund által kínált zenei sokszínűség óriási, és vonzó mindazoknak, akik az Észak-Rajna-Vesztfáliai városba tartanak.

Érdekességek Dortmund városáról

Amikor a sportról van szó, Dortmund a tökéles hely. A Vesztfália stadion, amely a Signal Iduna Park néven is ismert, a világ egyik leghíresebb labdarúgó csapatának, a Borussia Dortmundnak az otthona. A sárga-fekete labdarúgócsapat számos országos és nemzetközi címet nyert már, emellet a klub fanatikus szurkolótáborát Európa-szerte ismerik. Ha úgy döntesz, hogy buszaink egyikével Dortmund felé veszi az irányt, megismerheted ezt az őrült futballvárost és annak a barátságos és szenvedélyes football-őrült szurkolóit


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően