Utazzon busszal a reptérre

Reptéri járatok naponta akár 5 eurótól!

Számos előnyt élvezhet, ha a FlixBusszal utazik – kiterjedt járathálózat Európa-szerte, kényelmes, modern buszok, fedélzeti wifivel... Persze, ha New Yorkba, Dubajba vagy netán Hawaiiba szeretne utazni, a buszos megoldás nem megfelelő. Körülbelül 65 óra az út Münchenből New Yorkba, nem számítva bele a kötelező szüneteket (a biztonság mindenek előtt), a forgalmi dugókat és a tényt, hogy a buszok nem úsznak. Mivel a buszokat nem lehet olyan gyorsra építeni, mint a repülőket, ezért mást találtunk ki. Jelenlegi kínálatunkban gyakori buszjáratokat ajánlunk kedvező áron 28 fontosabb európai repülőtérre, amelyek a világ minden tájára szállítanak utasokat! Mit jelent ez az utasok számára? Immár nem kell törődnie azzal, hogy megkeresse a legközelebbi repteret, ehelyett kiválaszthatja a legolcsóbb jegyet vagy a legmegfelelőbb repülőjáratot, és mi majd gondoskodunk róla, hogy elvigyük az adott reptérre. Nincsenek többé drága parkolási díjak. Nem kell aggódnia a poggyásza miatt – olvassa el a poggyászokra vonatkozó szabályzatunkat. Nincs többé stressz! Tudta, hogy évente 237 millió ülőhely marad a repülőgépeken foglalás nélkül? Úgy tűnik, 2017-ben többet lehetne utazni – mindössze le kell foglalni a jegyet, és felszállni buszra: kalandra fel! Sokat kell várni a repülőgép indulására? Nem tudja, hogyan töltse el? Előkészítettünk néhány „feladatot” az Ön számára, míg várakozik a kapu nyitására. Az alábbiakban találja őket.

Együttműködünk

A Flixbusszal kényelmesen eléri a SunExpress járatait

A SunExpress légitársaság, a FlixBus új partnere, több mint 8,8 millió utast szállít évente, és több mint 30 év utazásszervezői tapasztalattal rendelkezik. Az utasok hetente 1200 non-stop járat közül választhatnak, amelyek Európa és Törökország között, valamint egyéb vonzó úti célok felé közlekednek, többek között a Földközi-tenger, a Kanári-szigetek, a Vörös-tenger és Észak-Afrika felé. Foglalja le SunExpress járatát online most: sunexpress.com.

Szeretne a South African Airlines légitársasággal utazni?

Szeretne Dél-Afrikába, Namíbiába vagy a Mauritius-szigetekre látogatni? A FlixBusnak és a South African Airlines-nak (SAA) köszönhetően mostantól lehetséges! Azoknak az utasoknak, akik a South African Airways légitársaság müncheni vagy Frankfurt am Main-i reptérről induló járatait választják, a Flixbus ingyenes távolsági buszjáratokat biztosít a reptérre, a FlixBus és az SAA közötti együttműködésnek köszönhetően. A buszok menetrendjét összehangoltuk a járatok indulási és érkezési idejével, hogy ilyen módon a lehető legkényelmesebben utazhasson.

Hogyan működik ez:

Foglalja le SAA járatát Münchenből vagy Frankfurtból a www.flysaa.com oldalán. Igényeljen ingyenes reptéri transzfer kupont a FlixBusnál, és foglalja le buszjegyét. Jó utazást kívánunk!

EuroAirport Bázel, Mulhouse, Freiburg

Az EuroAirport egy három ország határa alkotta háromszög francia oldalán helyezkedik el: Franciaország, Svájc és Németország. A reptér alig néhány kilométerre északra található Bázeltől (Svájc), 20 kilométerre Mulhouse-tól (Franciaország) és 46 kilométerre Freiburgtól (Németország), ezért mindhárom város és környékük fő reptereként szolgál. Ha Bázelből szeretne eljutni a reptérre vagy egy távoli városból, tekintse meg járatainkat és utazzon FlixBusszal a reptérre!

A reptérnek csak egy darab háromszintes terminálja van. A FlixBus a második szintre szállítja és ott veszi fel utasait, ahonnan a járatok indulnak. A repülőjáratok indulásához a harmadik szintre kell menni, amely svájci és francia szektorokra van felosztva. Az indulási kapukhoz a negyedik szintre kell menni.

A vásárlási és étkezési lehetőségek ezen a reptéren korlátozottak, és a legtöbb a biztonsági ellenőrzés előtt található. A biztonsági ellenőrzésen áthaladva már csak néhány kisebb gyorsbüfé és duty-free üzlet található. Ingyenes wifiszolgáltatás 2 órán keresztül érhető el.

Buszmegállók elhelyezkedése

A buszmegállók a francia szektor második szintjén találhatók.

Cím:

EuroAirport Bázel Mulhouse Freiburg 68304 Saint-Louis

Zürich ↔ Bázel–Mulhouse–Freiburg-EuroAirport repülőtér Strasbourg ↔ Bázel–Mulhouse–Freiburg-EuroAirport repülőtér Freiburg ↔ Bázel–Mulhouse–Freiburg-EuroAirport repülőtér

Frankfurt Repülőtér

A frankfurti reptér Európa egyik legnagyobb és legforgalmasabb reptere. Ezért nagy valószínűséggel járatok széles köréből választhat, amelyek a világ minden tájára elviszik. A reptér körülbelül 12 kilométerre található Frankfurt központjától. 

Az 1-es terminál, amely a Lufthansa légitársaság és a Star Alliance tagjainak összes járatát működteti, a frankfurti reptér termináljainak legrégibb és legnagyobb terminálja. Ha a reptérre kimegy egy barátjáért vagy családtagjáért, aki hosszú útjáról érkezik, a 1-es terminál földszintjére kell mennie, itt találhatók az érkezések. A check-in pultok és az indulás a második szinten helyezkednek el. A 2-es terminál, ami ugyan kisebb, ám nem kevésbé fontos, főként a Oneworld és a Skyteam légitársaságok szövetségét működteti.

A reptéri szolgáltatások között ott találhatók a kötelező vámmentes (duty-free) üzletektől kezdve az esküvőkötésre szolgáló kápolnáig. Nem volt már ideje hajat vágatni egy fontos megbeszélés előtt, elfelejtette elküldeni a képeslapot a nagymamának a nyaralásból vagy le szeretne zuhanyozni? Semmi akadálya! És ha a kedvesével szeretnének titokban egybekelni közvetlenül a romantikus nyaralás előtt vagy után, örök hűséget fogadhatnak egymásnak akár ott a reptéren!

Próbálja ki a frankfurti reptér egy szolgáltatásait is:

 • Korlátlan és ingyenes wifi

 • Kikapcsolódásra szolgáló várótermek a járat indulása előtt vagy két járat között

 • Számos vásárlási és étkezési lehetőség

Feladat a frankfurti reptéren

 • A frankfurti reptér óriási és egészen biztosan megtalálja a szórakozását a mi segítségünk nélkül is.

 • Ám ha mégis unatkozna, ezen a reptéren remekül elszórakozhat, ha csak az embereket nézi is. Európának ezen óriási csomópontján számos országból és kultúrából származó ember indul és érkezik; mi lenne, ha nézve őket, kitalálná az élettörténetüket? Ha pedig ismerkedéshez támad kedve, akár beszélgetésbe is elegyedhet egyikkel, másikkal.

Buszmegállók elhelyezkedése

 • 1-es terminál: 1 Hugo-Eckener-Ring (P36-os parkoló) 60549 Frankfurt Flughafen

 • 2-es terminál: 2 Frankfurt Flughafen (FRA) 60549 Frankfurt am Main
Karlsruhe ↔ Frankfurt Heidelberg ↔ Frankfurt Mannheim ↔ Frankfurt

München Nemzetközi Repülőtér

Amellett, hogy Németország második legnagyobb reptere, és ezért remek összeköttetésben van számos izgalmas úti céllal, a müncheni nemzetközi repülőtér modern, hatékony, tiszta és nagy hangsúlyt fektet az utasok kényelmére és elégedettségére. A mérete ellenére a jelzések egyértelműek és remekül el lehet benne tájékozódni. Ha azonban mégis eltévedne, a reptér barátságos személyzete eligazítja. A müncheni nemzetközi repülőtér körülbelül 32 kilométerre északra fekszik Münchentől. Bizonyos félreértések ellenére ez München egyetlen repülőtere. A Memmingen Repülőteret (a további információkat lásd alább) olykor nem hivatalosan 'Munich West'-nek hívják, mert ez a müncheni reptér fapados alternatívája.

Ha eltekintünk a felszálló és földet érő repülőktől, a müncheni reptér alapvetően egy nagy bevásárlóközpont, előkelő éttermekkel és kávézókkal, valamint szolgáltatások és szabadidős tevékenységek széles választékával. Maga a bevásárlás is több órás elfoglaltságot biztosít, és a csábító lehetőségek közül nehéz lesz kiválasztania a helyet, ahol egyen. Ha mégis unatkozni kezdene, könnyen találhatók olyan területek, ahova be lehet húzódni kikapcsolódni a meglepően kényelmes pihenő kabinokba (Napcab), rá lehet csatlakozni az ingyenes és korlátlan wifire és lazítani.

A müncheni reptér a szabadidős tevékenységek terén is gazdag kínálattal rendelkezik. A repterek iránt érdeklődők tehetnek egy 50 vagy 90 perces túrát a létesítmények „színfala mögött”. Az Airbus A380, a világ legnagyobb utasszállító repülőgépével való ismerkedésre is érdemes benevezni. Télen meglátogathat egy hagyományos német karácsonyi vásárt, nyáron pedig a szörfözés szerelmesei vehetnek részt egy nagyon menő eseményen.

Feladat a müncheni reptéren

 • Első lépés: Keresse a részleteket. Először keresse fel a Gössl üzletét, ahol mindent meg lehet venni ahhoz, hogy igazi bajornak nézzenek – ismeri a színes ruhákba öltözött lányokat és a barna bőrnadrágba és kockás ingben feszítő srácokat, ugye?

 • Második lépés: Örökítse meg. Készítsen szelfit, az Instagram követői imádni fogják. Korlátlan wifi-hozzásférése van a reptéren, csatlakoztassa okostelefonját és már posztolhat is!

 • Harmadik lépés: Gasztronómiai élvezetek. Most pedig indulás az Airbräu sörkertbe, itt az ideje, hogy egy kis sertéssültet vagy ínycsiklandó sajtos Käsespätzle tálat egyen, melyhez frissítőként egy pohár, közvetlenül a reptéren főzött sör szolgál. Javasoljuk a Maß méretű sör fogyasztását, hiszen egy igazi bajor is ezt inná. (Nem, ez nem egy kancsó, ez egy literes korsó. Egy személyre.)

 • Negyedik lépés: Pihenés. Tudjuk, hogy a bajor ételek meglehetősen nehéz ételek, ezért ebéd után esetleg lepihenne. Rengeteg olyan hely van, ahol pihenhet vagy aludhat (pihenőkabinok - napcab).

 • Ötödik lépés: Gondoljon a családjára. Ne feledjen ajándékot vásárolni a barátainak és a családjának. A reptéren nagyon sok ajándékbolt van hagyományos bajor tárgyakkal.

 • Hatodik lépés: Ne késse le a járatát!

Buszmegállók elhelyezkedése

A buszmegálló az 1-es és 2-es terminál közötti buszállomáson található. Mindegy melyik terminálból indul a gépe, egyik terminál sincs messze.

Cím:

München Nemzetközi Repülőtér (MUC) Terminalstraße Ost 2 / 85356 München, Németország

Salzburg ↔ München Nemzetközi Repülőtér Nürnberg ↔ München Nemzetközi Repülőtér Bamberg ↔ München Nemzetközi Repülőtér

Párizs Charles de Gaulle Repülőtér

Óriási mérete és a rengeteg utas miatt nehéz lehet a reptéren tájékozódni, és a biztonsági ellenőrzésen való átjutás sok időbe telhet. Javasoljuk, hogy ezt vegye figyelembe, és érkezzen a reptérre időben. A terminálokon való áthaladás vagy a közöttük történő közlekedés is időigényes, de jó hír, hogy a kiegészítő repülőtéri buszok pár percenként indulnak.

Ha valóban van rá ideje, menjen vásárolni! Van néhány különleges vásárlási lehetőség, mint például a Dior, a Prada vagy a Hermés, de emellett olyan hétköznapibb üzletek is, mint például a Mango vagy a Victoria's Secret. Ha enni kíván és van rá ideje, ínyenceknek való éttermeket és bisztrókat is talál a reptéren. Kevés ideje van és csak valamit bekapna egy kávé mellé? Nem fog csalódást okozni a kávézók és gyorséttermek választéka. Ne feledje: a legtöbb üzlet és étterem a biztonsági ellenőrzés előtt található, ezért ha kiadós ebédet kíván enni vagy ajándékot akar vásárolni, a biztonsági ellenőrzés előtt tegye meg!

A reptéri wifi ingyenes; ha azonban gyorsabb kapcsolatot kíván, reklámok nélkül, azért fizetni kell. Azok számára, akik laptop nélkül utaznak, multimédia központokat létesítettek, ahol asztali számítógépek találhatók számos helyen.

A játékosok számára vannak Playstation állomások, ahol ingyenesen lehet a legújabb játékokat kipróbálni. Nem ismerjük Önt, de már tervezünk egy járatot a CDG-ről csak emiatt!

Feladat a párizsi CDG reptéren

 • Párizs rengeteg látnivalót kínáló csodálatos város, van azonban egy épület, amely a többinél fontosabb... Az Eiffel-torony!

 • Vegyen észre annyi Eiffel-tornyot, amennyit csak tud (plakátokon, üzletekben, véletlenszerűen felállított miniatűrök stb.)

 • Fényképezze le az összeset

 • Hogy nehezebb legyen a feladat, van egy szabály: A reptér logóján található Eiffel-torony nem számít!

Buszmegállók elhelyezkedése

A buszmegálló a 3-as terminálnál található

Cím:

Charles de Gaulle Repülőtér (CDG) Rue d'Athènes 93290 Tremblay-en-France

Amszterdam ↔ Párizs-Charles de Gaulle repülőtér Lille ↔ Párizs-Charles de Gaulle repülőtér Lyon ↔ Párizs-Charles de Gaulle repülőtér

Berlin Tegel Repülőtér

A Tegel repülőtér Berlin két reptere közül a nagyobb, és ez a város és környékének fő nemzetközi repülőtere. A város központjától 8 kilométerre északnyugatra található. Azt tervezik, hogy néhány éven belül a Berlin Tegelt a Berlin Schönefeld reptérrel együtt egyetlen óriási reptérrel helyettesítik, amely az összes berlini járatot kiszolgálja. Jelenleg mindkét repülőtér teljes kihasználtsággal működik.

Ha az utolsó pillanatban vásárolni támad kedve a reptéren az indulás előtt, javasoljuk, hogy azelőtt tegye meg, mielőtt átmegy a biztonsági ellenőrzésen, mivel a biztonsági ellenőrzésen belül már csak duty-free és kisebb élelmiszerüzletek találhatók. Ha enni szeretne, rengeteg (többnyire gyors)étterem és pékség közül választhat. A német pékségek általában méretes szendvicseket és paniniket kínálnak, amelyekkel nem okoznak csalódást.

A wifi kapcsolat egy órán keresztül ingyenes, ezt jobb észben tartani, ha hosszú a várakozási idő, és nem szeretne fizetni.

A Tegel reptér a fapados légitársaságok csomópontjaként szolgál; mint például az AirBerlin és az Eurowings (korábban Germanwings). Ha a Berlin Tegel reptérről kíván utazni, alacsony árakon repülheti körbe a világot!

Feladat a Tegel reptéren

 • Munkatársunk, Christina, esküszik, hogy meg lehet tenni az utat a buszmegállótól a biztonsági ellenőrzésen keresztül a kapuig 5 perc alatt (szerintünk valami vicces történet van e mögött) – lássuk, meg tudja-e dönteni Christina rekordját?

 • Másik választható feladat, hogy megnézi a Homeland sorozat ötödik évadjának 11. epizódját, és megkeresi bennük az összes reptéri helyszínt, ahol a filmet forgatták.

Buszmegállók elhelyezkedése

A buszmegálló az A/B terminálban van, a helyi „Flughafen Tegel (Airport) (Berlin)” buszmegálló mögött.

Cím:

Hozzáférés a Tegel Airport 13405 Berlinhez

München ↔ Berlin Aalen ↔ Berlin Rostock ↔ Berlin

Berlin Schönefeld Repülőtér

A Schönefeld reptér 18 kilométerre délnyugatra helyezkedik el Berlin városközpontjától. A reptér elég kicsi, ezért könnyű benne tájékozódni, nem fog benne eltévedni. Azt tervezik, hogy néhány éven belül a Berlin Schönefeld repteret egy nagyobb reptérrel helyettesítik, amely az összes berlini járatot kiszolgálja majd. A reptér jelenleg azonban teljes üzemmódban működik.

A kínált szolgáltatások listája kevésbé széles, mint a nagyobb reptereké, de minden alapvetően szükségest meg lehet találni. A duty-free üzletek az A és D terminálban találhatók. Ha az éttermek választékát tekintjük, elgondolkodtató harapni valamit, mielőtt beállunk a biztonsági ellenőrzéshez. Ingyenes wifi egy órán keresztül áll rendelkezésre.

A Schönefeld az EasyJet bázisául szolgál. Ezzel a légitársasággal körülbelül 50 úti cél felé utazhat, többek között Marokkóba, az Egyesült Királyságba, Izraelbe és még sokfelé. Ha a RyanAirrel tervez utazást, számos úti cél várja a Berlin Schönefeldből, különösen Spanyolországban és Olaszországban.

Feladat a Schönefeld reptéren

Keresse meg a Berlin Brandenburg Repülőtér építkezési területét, ahol a mostani két berlini repteret a jövőben helyettesítő repülőtér épül

Buszmegállók elhelyezkedése

A buszmegálló a P3-as parkolónál, a B terminál előtt található

Cím:

Repülőtér 12529 Berlin Airport Schönefeld

Drezda ↔ Berlin Hamburg ↔ Berlin Osnabrueck ↔ Berlin

Allgäu Repülőtér Memmingen

Ez a kicsi, ám tiszta, utazóbarát és hatékonyan működő repülőtér a dél-németországi mezők közepén található, közel Memmingen városához. Valóban elég idilli. Olykor csak hat járat indul egy napon, a biztonsági ellenőrzésnél pedig nincsenek sorok: igazán nem az a szokásos stresszes reptéri érzés. A busz odaviszi, ihat egy sört, rákapcsolódhat a wifire, pihenhet és várhatja a gépe indulását.

A memmingeni reptet hívják néha 'Munich-West'-nek, mert népszerű fapados alternatívája a müncheni reptérnek. A reptér könnyen megközelíthető München központjából busszal körülbelül 90 perc alatt. A Ryanair és a Wizzair működteti a Memmingenből induló járatok legtöbbjét, és legtöbb repülőgép népszerű spanyol, olasz, görög és egyéb nyaralóhelyekre indul.

A fent említett ingyenes wifi mellett, az allgäui reptér szolgáltatásai meglehetősen szerények, de kielégítőek. Mind a biztonsági ellenőrzés előtt, mind utána találhatók gyorséttermek. Ahogyan az elvárható a bajor vidéktől, a reptéren sörkert is van, és kávézót is találni egy kis desszert evéshez. Egy kis duty-free üzletben minden szükséges megtalálható; csokoládé, parfümök és válogatott röviditalok.

Feladat a Memmingeni reptéren

Keresse meg a Berger's kerti éttermet, és kóstoljon meg néhány hagyományos bajor specialitást, és természetesen igyon mellé egy szép korsó sört. Hogy ne kelljen keresgélnie, az étterem 10 perces sétára van az indulási termináltól.

Buszmegállók elhelyezkedése

A buszmegálló közvetlenül a terminál mellett van, nem lehet eltéveszteni!

Cím:

Am Flughafen Allgäu Repülőtér GmbH & Co. KG 87766 Memmingerberg Németország

München ↔ Memmingen Nürnberg ↔ Memmingen Bamberg ↔ Memmingen

Stuttgart Nemzetközi Repülőtér

A stuttgarti nemzetközi repülőtér Németország hatodik legnagyobb reptere. Az ország szívében helyezkedik el, körülbelül 13 kilométerre Stuttgart városától. Közvetlenül a reptér mellett helyezkedik el a stuttgarti Vásárközpont, ami igazán kényelmes az üzleti ügyekben utazók számára. Bár négy terminállal rendelkezik, a reptér nemcsak meglehetősen kicsiny, hanem tiszta, modern és könnyű benne tájékozódni.

A vásárlási lehetőségek a stuttgarti reptéren eléggé korlátozottak, az alapvető árucikkeket azonban meg lehet találni. Három duty-free üzlet van a biztonsági ellenőrzésen belüli területen az 1-es, a 3-as és a 4-es terminálon. A biztonsági ellenőrzések előtt könyvesbolt, élelmiszerbolt és néhány ruházati bolt található. Ha meleget szeretne enni, a biztonsági ellenőrzés előtt válasszon éttermet. Mi lenne, ha beülne a 3-as terminálban található sörkertbe, amely az összes német specialitással szolgál, amit csak el tud képzelni! Ha inkább a klasszikusok mellett dönt, van itt Burger King és McDonalds az 1-es terminálban. Ha előkelőbb repülőtéri gasztroélményre vágyik, üljön be a Restaurant Top Air vagy a Red Baron étterembe.

Csatlakozhat a reptéri, egy órán keresztül  ingyenes wifihez. Az egy óra lejártával választhat, vagy fizet a wifiért vagy inkább könyvet olvas.

A stuttgarti reptéren járatot indító légitársaságok többek között a Eurowings, az Air Berlin, a Condor és a TUIfly. A fapados Eurowings (korábban Germanwings), amelynek egyik csomópontja itt van, főként európai úti célok felé működteti járatait. A Eurowingsszel körülbelül 50 úti cél közül választhat, ám minthogy ezek közül nagyon sok népszerű nyaralóhely, ez a szám szezontól függ.

Feladat a Stuttgart Nemzetközi Repülőtéren

 • Próbálja ki a repülőgép-szimulátort!

 • Foglaljon időpontot előzetesen a repülőgép-szimulátorhoz.

 • Vezesse a repülőt anélkül, hogy összetörné (Ne aggódjon, valójában nem tudja összetörni)

 • Ijesztően hangzik vagy a szimulátort már lefoglalták az időpontra? Nézzen videókat.

Buszmegállók elhelyezkedése

A buszmegálló a buszterminálon található, a reptér épületétől körülbelül 5 perces sétára. Kövesse a jelzéseket, és pillanatok alatt az indulásnál van.

Cím:

Autóbuszterminál Messe Ost Stuttgart Flughafen/Messe 70599 Stuttgart

Karlsruhe ↔ Stuttgart Ulm ↔ Stuttgart Strasbourg ↔ Stuttgart

Brüsszel Repülőtér

A Brüsszel Repülőtér Belgium legnagyobb reptere, területe körülbelül 1245 hektár.   Európa 23. legforgalmasabb reptere, ahol több mint 24 millió utas fordult meg 2017-ben. A Brüsszel Repülőtér a TUIfly Belgium és a Brussels Airlines légitársaságoknak szolgál bázisul. Brüsszel, a főváros 12 kilométerre helyezkedik el a reptértől, és csodálatos óriási piacáról híres, amelynek közelében a fotogén Manneken Pis található. A reptéri buszállomás könnyen megközelíthető az utasok számára a lifttel vagy a mozgólépcsőn a 0. szinten.

A brüsszeli reptér sok üzletet kínál az utasok számára, mint például a híres Antwerp Diamonds, az Hugo Boss és a JD Sports. Tudta, hogy Belgium összesen két Victoria's Secret boltja a Brussel reptéren található az A és a B csarnokban? Ha exkluzív árukat keres, a Brüsszel Repülőtér duty-free üzleteit mindkét csarnokban megtalálja. Ha be szeretne kapni valamit, és kipróbálna valami tipikusan belga ételt, akkor feltétlenül kóstolja meg a belga gofrit vagy a belga csokoládét, amiket a Candyshop & Belgian Chocolate házban vásárolhat meg.

Segítségre van szükséges a poggyászával kapcsolatban? Kérjük, tudassa a Brüsszel Repülőtérrel 48 órával előzetesen, és segítenek Önnek a poggyász szállításában. Figyelem, ez a szolgáltatás csak készpénzzel fizethető.

A B csarnokban van néhány imahely és meditációs helyiség azoknak az utasoknak, akik használni szeretnék. A repülőtéren található emellett zsidó, ortodox, muszlim, protestáns és katolikus imahely.

Buszmegállók elhelyezkedése

A buszok a buszállomásról indulnak (0. szint) az E platform végén.

Cím:

Leopoldlaan 2601934 Brüsszel, Belgium

Lille ↔ Brüsszeli repülőtér Amszterdam ↔ Brüsszeli repülőtér Párizs ↔ Brüsszeli repülőtér

Pozsony Repülőtér

Immár a lehető legkényelmesebben utazhat a pozsonyi reptérre a FlixBus buszainak fedélzetén. A reptér körülbelül 9 kilométerre található a szlovák fővárostól. A repülőtér többek között az ír fapados légitársaság, a Ryanair bázisául szolgál, amely összeköti Pozsonyt másik 21 európai reptérrel.

Repülés Pozsonyból: A repülőtér Szlovákia fő nemzetközi reptere, de az európai méretekhez képest kicsinek tekinthető. A szolgáltatások választéka a méretéhez hasonló. A vásárlási lehetőségek néhány duty-free üzletre és egy könyvesboltra korlátozódnak. Egy étterem, egy kávézó és egy bár található a reptéren, ami, ha minket kérdeznek, üdítő a maga egyszerűségében.

A szabadidős tevékenységeket egy lehetőség szolgálja ki: az ingyenes wifi. Korlátlan és ingyenes wifi-kapcsolat érhető el a reptért területén, és bőkezűen bántak a csatlakozóaljzatokkal, amelyek biztosítják, hogy a szórakozás forrása nem fog lemerülni.

Repülés Pozsonyba: Mivel Pozsony Ausztria és Magyarország határa közelében fekszik, a pozsonyi reptérről három országot érhet el egy úttal, ha Pozsonyba repül. Az első számú lehetőség mindenképp Szlovákia fővárosa legyen. A város központja 30 perces tömegközlekedéssel elérhető. Bécset, Ausztria fővárosát érdemes felkeresni, és ami a legjobb: a FlixBusszal közvetlenül a reptérről 75 perc alatt Bécs szívében lehet!

Feladat a Pozsony Repülőtéren

A feladat, hogy találjon ki egy feladatot és küldje el nekünk!

Buszmegállók elhelyezkedése

A buszmegálló közvetlenül a terminál mellett található

Bécs ↔ Pozsony Grác ↔ Pozsony München ↔ Pozsony

Bécs Nemzetközi Repülőtér (VIE)

A bécsi nemzetközi repülőtér Schwechatban helyezkedik el, körülbelül 16 kilométerre az osztrák fővárostól. A magyar határhoz is közel van, és mindössze egy órányira a másik európai fővárostól, Pozsonytól. A reptér modern, tiszta, könnyű tájékozódni benne, általában nem túl terhelt, jól szervezett biztonsági ellenőrzésekkel.

Más európai repterekhez képest a bécsi reptér a kisebbek közé tartozik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy unatkozni kellene benne. Pihenhet egyet az egyik kávézóban vagy bárban, vagy étkezhet gyorsétteremben vagy a Johann Straussban, ami a hagyományos osztrák konyha ételeit felszolgáló népszerű hely. Ne hagyja ki a sacher tortát mielőtt elindul! A reptéren jó szórakozást jelent a vásárlás is. Több mint száz üzletével – köztük divatos ruhákat, órát és ékszert, kiegészítőket, könyveket és újságokat, ajándékokat, elektronikai cikkeket, ínyencségeket, édességeket és kozmetikumokat árusító üzletek – inkább úgy fogja érezni, mintha egy nagy bevásárlóközpontban lenne, nem pedig egy reptéren. Ha duty-free üzletben kíván vásárolni, hét duty-free üzlet található a reptér különböző helyein.

Mit lehet csinálni a bécsi reptéren? Ha a vásárlással már elkészült, üldögélhet a számos kényelmes ülés egyikén vagy egy pihenőhelynek kijelölt területen és csatlakoztathatja a telefonját vagy a laptopját a korlátlan és ingyenes wifire. Számos elektromos csatlakozóaljzat található a reptér területén, valamint sok munkára kijelölt terület is van a B és C kapunál, ahol ülésekbe beépített elektronika és USB csatlakozó van.

Buszmegállók elhelyezkedése

A buszmegálló a 'Flughafen Wien' vasútállomás mellett helyezkedik el, csak pár lépésre az 1-es termináltól.

Cím:

Bécs Flughafen Busstraße 1300 Schwechat

Grác ↔ Bécs Repülőtér Pozsony ↔ Bécs Repülőtér Budapest ↔ Bécs Repülőtér

Nizza Côte d'Azur Repülőtér

A nizzai Côte d'Azur reptér Nizzától 6 kilométerre délnyugatra helyezkedik el, a gyönyörű francia Riviera mellett. Bár ez egy kisebb reptér, a nyaralás miatti nagy forgalomnak köszönhetően ez a harmadik legforgalmasabb francia reptér.

Nizzából induló és a Nizzába érkező járatok: Buszaink számos francia és olasz várossal kötik össze a nizzai repteret. A reptér működési csomópont az EasyJet számára, ezért remek fapados alternatívája a közeli reptereknek. Az Easyjettel számos úti célba eljuthat Görögországtól Skóciáig. Ha ez nem volna elég, Nizza az AirFrance számára is csomópontként szolgál, amely majdnem az egész világot lefedi járathálózatával. Ön az ellenkező irányba indul? Miért is ne repülhetne Nizzába, hogy busszal utazzon a Riviera mentén Marseille-be? Vagy vásárolgatni szeretne Milánóban? Foglalja le repülő- és buszjáratát még ma!

Reptéri szolgáltatások Ingyenesen rácsatlakozhat a nemrégiben modernizált wifi hálózatra. Abban az esetben, ha nincs laptopja vagy okostelefonja, használhatja a reptér számítógépes szobáját bizonyos díj mellett. A nizzai Côte d'Azur repülőtéren vásárolni egy élmény! Akár 40 üzletben is válogathat a legújabb divattrendek között, ez aztán igazán káprázatos szórakozás a reptéri várakozási idő eltöltésére! Itt valódi helyi provence-i termékeket vásárolhat, és amikor az ajándékokat átadja a barátainak és a családjának, nem kell azon aggódnia, hogy látszik rajtuk, hogy reptéri szuvenírek. Az éttermek választéka meglehetősen korlátos, és legtöbbjük a biztonsági ellenőrzés előtt található, ezért ajánlatos még a kapuhoz való indulás előtt enni. A számtalan kávézó gondoskodik róla, hogy meglegyen a napi koffeinadagja.

Feladat a Nizza Côte d'Azur Repülőtéren

 • Nizza városa és egész Provence arról ismert, hogy hírességek kedvenc nyaralóhelye...
 • Ezért tökéletes hely arra, hogy hírességeket keressen! Az a kalapot és nagy napszemüveget viselő nő nem Angelina Jolie véletlen? És a félénk fickó a fekete pólóban Bradley Cooper volna?
 • Tartsa nyitva a szemét és készlétben a kameráját!

Buszmegállók elhelyezkedése

A buszmegálló a nizzai reptér 1-es termináljában található.

Cím:

Nizza Repülőtér (Buszmegálló 1-es terminál) Boulevard Maryse Bastié 06200 Nizza

München ↔ Nizza Stuttgart ↔ Nizza Milánó ↔ Nizza