Pécs és Harkány is a FlixBus nemzetközi buszhálózatának részévé vált

07/08/2020

+ Új magyar állomásokat adott hálózatához a FlixBus

+ Pécsről és Harkányból 3 országba lehet közvetlenül utazni, heti 5 alkalommal

+ Prága, Brno, Pozsony, Eszék is a célállomások között

+ Átfogó higiéniai előírások a buszokon

Budapest, 2020/07/20 – Pécset és Harkányt is bekapcsolta nemzetközi hálózatába a FlixBus. A két városból a hétvégén indultak az első összeköttetések, mostantól a helyiek is közvetlenül utazhatnak zöld távolsági busszal európai úticélokra.

Jelenleg három országba kínál közösségi közlekedési lehetőséget a mobilitási szolgáltató. Csehországon belül Prága és Brno, Szlovákiában Pozsony, Horvátországban pedig Valpó, Eszék, Diakovár és Bród érhető el közvetlenül FlixBus-szal. Eleinte a hét öt napján indulnak buszok minden irányba. A Baranya megyei városokból a legtávolabbi úticélra, Prágába 10-11 óra alatt juthatnak el az utasok. A közelebbi távokon néhány óra alatt célba érnek a buszok, Pécs és Eszék között például 2 óra az út.

„A FlixBus az elmúlt négy évben komolyan bővítette a regionális hálózatát. Tavaly már 16 ország közel 200 célállomására kínáltunk közvetlen összeköttetést Magyarországról. A következő lépés most már az, hogy minél több embernek biztosítsunk átszállás nélküli közösségi közlekedési lehetőséget a fővároson kívül is, hogy autó nélkül is könnyen és kényelmesen utazhassanak.” - mondta el Arany László regionális ügyvezető igazgató. 

A buszokon többek közt ingyenes WiFi, nagy lábtér, konnektorok és WC szolgálja a kényelmet. Jegyek online, a FlixBus mobilalkalmazásban, illetve pécsi értékesítési partnereknél személyesen is vásárolhatók.

Kiterjedt higiéniai intézkedések a biztonságos utazásért

A FlixBus ezen a nyáron Európa-szerte új, átfogó higiéniai és biztonsági intézkedéseket alkalmaz, amiket szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben alakított a jelenlegi helyzethez. Ezek vannak érvényben a Pécsről és Harkányból induló járatokon is. A járművek tisztításáról és az utasokra vonatkozó fedélzeti előírásokról a vállalat weboldalán található aktuális információ. A legfontosabb szabályokról jegyvásárláskor és induláskor is tájékoztatja az utasokat a társaság.

Sajtóközlemény letöltése (PDF)