A FlixBus megkezdte működését Brazíliában: December elsején São Paulo, Rio de Janeiro és Belo Horizonte városából indultak az első összeköttetések

01/12/2021

++        A FlixMobility ma indítja el szolgáltatását Brazíliában

++        São Paulo, Rio de Janeiro és Belo Horizonte az első nagyobb városok a hálózatban

++        A FlixBus első helyi buszpartnere a Grupo Adamantina

++        A FlixBus az egyik első globális vállalat, ami könnyen használható, megfizethető és kényelmes buszszolgáltatást biztosít Brazíliában

Budapest/São Paulo, 01/12/2021 – A FlixMobility, a gyorsan növekvő tech-mobilitási vállalat, folytatva globális terjeszkedését a mai napon elindította első járatait Brazíliában. A jelenlegi brazil hálózat többek közt São Paulo, Rio de Janeiro és Belo Horizonte városait köti össze. A FlixBus a legforgalmasabb napokon összesen tizenkét indulási lehetőséget biztosít a két legfontosabb útvonalon, São Paulo és Rio de Janeiro, illetve Belo Horizonte között. A kínálatot pozitívan fogadták a brazil utasok, akik november közepe óta tudnak jegyet foglalni a buszokra.

A szolgáltatás elindításával a vállalat zöld üzleti modelljét a világ egyik legnagyobb buszpiacára viszi. A brazilok megközelítőleg 60 százaléka használ távolsági buszokat. A fenntartható és megfizethető utazás magas minőséggel és szigorú biztonsági sztenderdekkel való kombinációja korábban már Európában és az USA-ban is a FlixBus sikerének receptje volt.

„Brazília kontinentális dimenziói és magas potenciálja miatt stratégiai piac számunkra. A mobilitást globális szinten innováló cégként még több ügyfélnek szeretnénk megfizethető és fenntartható utazási lehetőséget kínálni világszerte. Emiatt különsen boldogok vagyunk attól, hogy Brazíliában is elindul szolgáltatásunk.” - mondta el André Schwämmlein, a FlixBus alapítója és ügyvezető igazgatója.

„Új mobilitási alternatívát vezetünk be azzal a céllal, hogy olyan régiókban növekedjünk, ahol jelenleg nincs verseny, az emberek pedig megfizethető közlekedési lehetőséget keresnek. Okos üzleti megközelítéssel és egy remek termékkel a FlixBus-nak sikerült megváltoztatnia azt, ahogy az emberek Európában és az USA-ban utaznak. Most a brazil ügyfeleknek is ugyanezt a zöld élményt biztosítjuk, magas minőségi sztenderdekkel, a legjobb ár-érték arányban.” - tette hozzá Edson Lopes, a FlixBus brazíliai ügyvezetője.

A FlixBus első helyi buszpartnere a Grupo Adamantina

Az új összeköttetéseket a Grupo Adamantina működteti majd. A mobilitási vállalat első helyi partnere bízik a FlixBus árazás, marketing, sales, hálózattervezés és minőség menedzsment területén szerzett technológiai tapasztalatában. A buszok megfelelnek a FlixBus nemzetközi sztenderdjeinek, többek közt fedélzeti wifi is elérhető rajtuk.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a FlixBus milyen minőséget biztosít Brazílián kívül. Az, hogy az országban a cég első partnere mi vagyunk, fontos lépés az Adamantina országos szintű konszolidációját tekintve, ami lehetővé teszi, hogy bármely más közúti személyszállítóval versenybe szálljunk.” – emelte ki Clóvis Nascimento Martins, a Grupo Adamantina tulajdonosa.

A FlixBus két fontos útvonalon, São Paulo és Rio de Janeiro, illetve São Paulo és Belo Horizonte között kínál összeköttetéseket. Míg az előbbi folyosón akár napi akár nyolc, utóbbin napi négy indulási lehetőség érhető el mindkét irányban.

Edson Lopes: „Közelről vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy újabb összeköttetéseket indítsunk, illetve további helyi buszos cégekkel működjünk együtt. Európához és az USA-hoz hasonlóan, ahol több mint 500 különböző partnerrel kooperálunk, Brazíliában is szeretnénk erős hálózatot kialakítani.” A FlixBus az egyik első globális szereplő, amelyik a brazil ügyfeleknek könnyen használható, megfizethető és kényelmes buszos szolgáltatást biztosít azt követően, hogy a szövetségi szabályozó hatóságok a közelmúltban lépéseket tettek a versenypiac felé.

Sajtóközlemény letöltése (PDF)