A FlixBus is készül az ünnepekre: karácsonykor és szilveszterkor is elérhetők lesznek a nemzetközi távolsági buszok

15/12/2021

++        December 24 - 26., illetve december 31. és január 1. között is indulnak távolsági buszos összeköttetések Magyarországról

++        Bécsbe akár napi 11 indulási lehetőségből választhatnak az utasok, számos további város is elérhető zöld busszal az ünnepek alatt is

++        Kiterjedt higiéniai intézkedések minden zöld buszon

Budapest, 2021/12/15 - A december végi ünnepek alatt is közlekednek a nemzetközi távolsági járatok. A FlixBus számos úti célra karácsonykor és szilveszterkor is több indulási lehetőséget biztosít.

A legsűrűbben a Budapest - Bécs útvonalon járnak majd a buszok, december 24-26., illetve december 31. és január 1. között is napi 8-11 összekötteséből választhatnak az utasok. Az osztrák főváros mellett többek közt Zágrábba, Pozsonyba, Belgrádba, Ljubljanaba, Prágába, Münchenbe, illetve több erdélyi városba, például Kolozsvárra és Nagyváradra is lehet majd utazni az ünnepnapokon is. 

„Általános célunk, hogy mindenki számára elérhető, egyszerű utazási lehetőséget biztosítsunk. December utolsó heteiben, amikor az emberek a szeretteikhez igyekeznek, különösen fontosnak tartjuk, hogy utasaink rendelkezésére álljunk. Csapatunk, buszpartnereink és a buszvezetők az ünnepek során is mindent megtesznek azért, hogy együtt kényelemben és biztonságban eljuttassunk mindenkit a kiválasztott úti célra.” – tette hozzá Miklósy Boglárka, a FlixBus szóvivője.

Kiterjedt higiéniai intézkedések a biztonságos utazásért

A FlixBus továbbra is szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben kialakított higiéniai és biztonsági intézkedéseket alkalmaz járatain.

A távolsági buszokat rendszeresen tisztítják. Az utasok az érintésmentes jegyellenőrzést követően felszálláskor fertőtleníteni tudják kezüket a buszon elhelyezett szer használatával. A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. Erről a FlixBus ügyfelei online jegyvásárláskor, a vásárlás visszaigazolásával együtt kapnak információt. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, az előírások a vállalat weboldalán is megtalálhatók. Az utasok a FlixBus online felületén ellenőrizhetik, hogy az adott busz kihasználtsága alacsony, közepes vagy magas, így ezt a tényezőt is figyelembe tudják venni, amikor kiválasztják az utazás időpontját. Az utazások rugalmasan módosíthatók az indulást megelőző tizenötödik percig, így aki bármilyen okból nem tud az előre foglalt időpontban indulni, későbbre tolhatja, vagy lemondhatja jegyét.

Sajtóközlemény letöltése (PDF)