COVID-19 - Gyakran Ismételt Kérdések

Beszállás és fedélzet:

Azokban az országokban, ahol ez a szabályok részét képezi, az utasoknak kötelező a maszkviselés (az orr és száj eltakarása) felszálláskor, illetve a FlixBus-on való utazáskor. Az utasokat erről a jegyvásárláskor értesítjük, így van idejük felkészülni az utazásra, beszerezhetnek maszkot, illetve magukkal vihetik azt, így gondoskodva orruk ás szájuk eltakarásáról. Azok az utasok, akiknél nincs maszk nem szállhatnak fel a buszra.

Az utasoknak kötelező a szájat és az orrot takaró maszkot viselnie felszálláskor és a FlixBus-on való utazáskor.

A gyermekeknek szintén maszkot kell viselnie felszálláskor és a FlixBus-szal való utazáskor. A szülőknek a gyermekek számára is biztosítani kell a maszkot.

Az utasokat a maszkviselésről (száj és orr eltakarásának szükségességéről) a jegyvásárláskor értesítjük, így van idejük felkészülni az utazásra, beszerezhetnek maszkot, illetve magukkal vihetik azt, így gondoskodva orruk ás szájuk eltakarásáról. Helyben nem lehetséges maszkot vásárolni. Azok az utasok, akiknél nincs maszk átfoglalhatják utazásukat egy későbbi időpontra, hogy legyen idejük beszerezni egyet.

Nem, kesztyűt viselni nem kötelező.

Nem mérjük meg az utasok testhőjét. Arra kérjük ügyfelelinket, ha betegnek érzik magukat, ne utazzanak, ehelyett konzultáljanak egy orvossal.

Nem mérjük meg a buszvezetők és az állomási személyzet testhőjét. Arra kérjük őket, ha betegnek érzik magukat, ne dolgozzanak, ehelyett konzultáljanak egy orvossal.

Igen, a buszok korszerű légkondicionálóval rendelkeznek, ami keringeti és szűri a levegőt a buszon. A buszvezetők arról is gondoskodnak, hogy mindkét ajtót kinyissák a buszmegállókban, hogy friss levegőt engedjenek a buszba. A légkondicionáló szűrőjét rendszeresen tisztítjuk, a buszokat gyakran átszellőztetjük.

Az utasaink, buszvezetőink, partnereink és kollégáink biztonsága és jólléte elsődleges prioritás számunkra. A fel- és leszállás csak a hátsó ajtón keresztül lehetséges, ezt a buszvezetők és az állomási személyzet ellenőrzi. Kérjük utasainkat, hogy legyenek türelmesek és tartsanak távolságot fel- és leszállás közben.

Az utasaink, buszvezetőink, partnereink és kollégáink biztonsága és jólléte elsődleges prioritás számunkra. A busz többször fog megállni technikai és operatív okokból, valamint az utasok igényeinek kielégítése érdekében. A buszvezetők gondoskodnak róla, hogy mindkét ajtót kinyissák az buszmegállókban, hogy friss levegőt engedjenek a buszba.

Az utasaink, buszvezetőink, partnereink és kollégáink biztonsága és jólléte elsődleges prioritás számunkra. Kérjük utasainkat, kövessék a buszvezetők és az állomási személyzet utasításait és tartsanak 1,5 méteres távolságot felszálláskor és a poggyászok csomagtérben való elhelyezésekor. Az utasok maguk helyezik el és veszik ki a csomagokat a FlixBus munkatársainak instrukciói alapján, hacsak nem szorulnak segítségre. A fel- és leszállás csak a hátsó ajtón keresztül lehetséges, a buszvezető és az állomási személyzet ellenőrzésével. Kérjük utasainkat, hogy legyenek türelmesek és tartsanak távolságot fel- és leszállás közben.

Azt tanácsoljuk az utasoknak, hogy fertőtlenítsék kezüket és a poggyászokat miután kivették azokat. Önkéntes alapon egyszer használatos kesztyűket is használhatnak.

A kézfertőtlenítő használata a buszra történő felszállás során mindig kötelező. Pihenők alatt a maszkviselésre, száj és orr eltakarására vonatkozó kötelezettség a helyi hatóságok előírásaitól, illetve a megfelelő távolságtartástól függ.

További poggyászt, különleges poggyászt, valamint biciklit a foglaláshoz lehet adni online, a jegyvásárláskor; arra bíztatjuk utasainkat, hogy ekkor tegyék ezt meg. Ettől függetlenül a foglalás és készpénzes fizetés továbbra is lehetséges a buszvezetőknél is (amennyiben még van elérhető hely).

A buszvezető, vagy a FlixBus személyzete megmutatja az új helyet. Kapcsolatfelvételi űrlapunkon kapcsolatba léphet velünk és kérheti a helyfoglalás díjának visszatérítését.

Bármilyen jellegű érvényes jeggyel lehetséges a felszállás. A papír alapú jegyeken QR kódok vannak, amiket beolvasunk. Néhány országban más formátumú offline vásárolható jegyek is léteznek, amiken nincs QR kód. Ezeket vizuálisan ellenőrzi a buszvezető vagy állomási személyzet, anélkül, hogy megérintené azokat. Ezekkel is lehetséges az utazás.

Nemzetközi utazáshoz negatív COVID-19 teszteredmény bemutatására lehet szükség. Kérjük, látogasd meg a reopen.europa.eu oldalt és add meg utazásod részleteit, hogy informálódj az aktuális követeleményekről. Amennyiben egy utas nem tud megfelelni az előírásoknak, a felszállást megtagadhatjuk.

A foglalás során az utasok adatokat osztanak meg, megadják teljes nevüket, email címüket vagy telefonszámukat a FlixBus számára, hogy szükség esetén együtt tudjanak működni a hatóságokkal.

Shopok & Megállók:

Az állomásokon a 1,5 méteres távolságok szalaggal vannak megjelölve a felszállóhelyek területén. Felügyelet nélküli megállók esetében minden utasunkat arra kérjük, kövessék a hatóságok által meghatározott szabályokat és felelőségteljesen viselkedjenek a többi személlyel. Kérjük az utasokat, hogy tartsanak távolságot a saját és körülöttük lévők egészségének érdekében.

Igen, ahol ez korábban lehetséges volt, ott most is van arra mód, hogy az utasok készpénzzel fizessenek. Ugyanakkor arra kérjük az utasokat, hogy ha lehetséges, a jegyek és további poggyászok árát készpénzmentes fizetési módokkal rendezzék.

Általános kérdések:

A FlixMobility a legnagyobb figyelemmel követi a COVID-19-el kapcsolatos helyzetet és szoros kapcsolatban van a hatóságokkal. Az utasaink és munkavállalóink biztonsága elsődleges prioritás számunkra. Jelenleg nem tudunk nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy mennyi ideig lesznek érvényben a jelenleg szükséges intézkedések.

Az utasaink, buszvezetőink, partnereink és kollégáink biztonsága és jólléte elsődleges prioritás számunkra. Buszainkat gondosan takarítjuk és fertőtlenítjük minden utazás után. A nagyobb buszállomásokon további takarítás és fertőtlenítés történik. A biztonságos távolság megtartása fel- és leszállás közben, a kevesebb mozgás a buszon, a hatékony tisztítás, illetve a száj és orr eltakarása (fel- és leszálláskor, valamint az utazás teljes időtartama alatt) megfelelő védelmet biztosít. Többek közt ezt támasztja alá az EU légiközlekedésre vonatkozó döntése. Jelenleg a buszon foglalható helyek száma nincs lecsökkentve.

A nemzetközi összeköttetéseken minden érintett ország szabályozását figyelembe vesszük. Ha különböző szabályozások érvényesek utazás közben, illetve célállomásukon, az utasokat értesítjük, amikor jegyet foglalnak, illetve az utazás előtt is.

A foglalási rendszerben elérhető utak közül lehet választani. Amennyiben egy lefoglalt út valamilyen oknál fogva módosul, értesítést küldünk a foglaláskor megadott elérhetőségekre.