Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Marseille

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Marseille

Összes célállomás megtekintése

Térkép átböngészése
Marseille: Gyors információk
Közvetlen járatok

94

Buszmegállók száma

1

Ország

Franciaország

Környezetbarát utazás?

Igen

Marseille - turista információk

Általános információ Marseille városáról

Marseille egy gyönyörű kikötőváros Dél-Franciaországban, egyben az ország egyik legnépszerűbb városa. Ez részben a gyönyörű, Földközi-tenger partvidékének köszönhető, amely a nyári hónapokban nagyon nyaralók tömegeit csábítja. Ha arra vágsz, hogy egy francia nagyvárosba vigyen a buszod, akkor Marseille a megfelelő úticél, mivel ez a déli város Párizs után második legnagyobb Franciaországban. Marseille több egyedülálló érdekességel szolgál – érdemes egy pillantást vetni a kikötőre, ahol lélegzetelállító hajóhad és yachtflotta színesíti a várost. Azok számára is tökéletes úti cél Marseille, akik egy pezsgő város érdekes történelmét és kultúráját akarják felfedezni. Mivel Marseille Franciaország legrégebbi városa, nem véletlen, hogy számos múzeummal és kiállítással várja az ide látogatókat. És ahogy egy francia várostól elvárhatod – fantasztikus borok és ételek teszik még szebbé az itt léted. Felesleges is tovább várni, utazz Marseillebe FlixBus-szal most!

Marseille: Látnivalók

Marseille elhelyezkedésének köszönhetően az ide látogatóknak megannyi látványosság megtekintésére nyílik lehetősége. A nyári hónapokban több, mint ajánlott tenni egy sétát a város régi kikötőjénél, a Vieux Port környékén. Egy kellemes séta után ugorj be egy helyi bárba egy könnyed italra vagy látogass el a város színházainak egyikébe! További látnivalókkal folytatnád a városnéző túrát? Vedd északnak az irányt és indulj el a Le Panier felé, amely a város óvárosának tekinthető – csodaszép középkori városkép és csodálatos kézműves boltok várnak itt téged! Ha ránk hallgatsz, semmiképp nem hagyod ki Marseille legrégebbi – és szerintünk legérdekesebb – múzeumát, a Musée des Beaux Arts-ot. A múzeumban káprázatos festmények, szobrok és különböző műalkotások várnak téged, de sokan már csak a környező park miatt is kilátogatnak – ennél tökéletesebb családi úticélt kitalálni sem tudnánk!

Marseille: Kultúra és történelem

Mint minden franciaországi célállomásunk, Marseille is gazdag és egyedülálló történelemmel rendelkezik, amelyet még ma is láthatunk a város épületein és karakterén keresztül. A város több mint 30.000 éve lakott, a Kr. e. 4. századtól Marseille az ókori világ egyik legfontosabb kereskedelmi pontja volt, számos terméket exportált a helyi boroktól a gyógynövényekig. Marseille – eredeti nevén Massalia - a világ híres felfedezőjének, Pytheasnak az otthona volt. Ha valaha átutaznál a La Manche csatornán, gondolj Pytheasra, aki már Kr.e. 325-ben a Brit-szigetek körül utazott! Ha többet szeretnél megtudni Marseille történelméről, látogass el a Történeti Múzeumba. Európa egyik legnagyobb történelmi múzeuma egész biztosan egyedülálló betekintést nyújthat mind Franciaország, mind Marseille történelmébe.

Éjszakai élet Marseille szívében

Marseille éjszaka egyszerűen csodálatos. Ha tettetek egy sétát a part mentén napközben, mindenképp térjetek vissza este is, egészen rendkívüli! A nyüzsgő bárok világa és a hajókból kiszűrődő fények mellett úgy fogod érezni, mintha Marseille egy teljesen más város lenne éjszaka, mint nappal! Marseilleben egyszerűen minden megtalálható – klubok, bárok, tengerparti éttermek.. A „Place Thiers” és „Cours Julien” környékein érdemes csemegézni a változatos kávézók között, ahol mindig remek hangulat fogad. Valami egészen újszerűt keresnél? Keresd meg a „Carry Nation” nevű underground bárt, amely az 1920-as évek világába repít vissza, ráadásul már odatalálni egy külön kihívás, mivel szándékosan el van dugva a belvárosban.


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően