Siófok - buszok

Egészség és biztonság

Vigyázz magadra és másokra, hogy az utazás során mindenki biztonságban legyen.
További információk

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Siófok

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Összes célállomás megtekintése

Siófok - turista információk

Általános információ Siófok városáról

Siófok nem csak a Balaton egyik legnépszerűbb, de legnagyobb üdülővárosa is. A régen csak Fokként ismerts város nevéhez a közeli csatorna miatt csatolták a Sió nevet 1901-ben. A déli parton fekvő város Magyarország harmadik leglátogatottabb városa, évi körülbelül 1 millió vendégéjszakát számolva. A legtöbb külföldi ideutazó Németországból, Ausztriából és Csehországból érkezik ide, így ne lepődjünk meg, ha sok német kiírással találkozunk a szállodákban vagy a strandon! Siófok partvonala két szakaszból áll, melyet a Sió csatorna választ el. Nyugatra található az Ezüstpart, míg keleti oldal az Aranypart nevet viseli. A legtöbb szálloda és a városközpont az Aranyparton helyezkednek el – ha elég messze sétálunk, a fizetős strand után megtalálhatjuk a szabadstrandot is a keleti oldalon. Siófok nem csak strandjai, de éjszakai élete miatt is sokak által látogatott, így nyáron a város utcáit teljesen megtöltik a fiatalok. Ez az időszak a Balaton Sound fesztivál megrendezésekor tetőzik igazán, amely a szomszédos Zamárdiban kerül megrendezésre. A víz nagyon jól viszi a hangot, így a partra kiülve akár hallhatunk is pár koncertet anélkül, hogy átutaznánk. A város busszal könnyen megközelíthető Budapestről és már környező nagyvárosokból is, így érdemes felpattanni a Flixbuxra és leszállás után csobbani egyet a Balatonban!

Siófok: Látnivalók

Ha az időjárás nem engedi, hogy a strandon töltsük az egész napot, úgy bőven akad látnivaló a városban is. Különlegesen szépek a dualizmus korából fennmaradt villák: a Jókai-villa, a Thanhoffer-villa és a Karinthy-villa. A Jókai-villában például meg is szállhatunk, ahol egyszerre élvethetjük a balatoni nyugalmat és a stílusos eleganciát. Egy másik látványosság, melyet érdemes megtekinteni, a Siófoki Kikötő. Sétahajók, gyermekhajók és retró diszkóhajók is indulnak innen, tehát könnyen átutazhatunk Balatonfüredre vagy Tihanyba egy pár órára. Ez a kikötő bonyolítja le a legnagyobb hajóforgalmat a Balatonon. Aki nyáron látogat ide, annak szerencséje lehet elkapni a Kékszalag vitorlásverseny rajtnyitányátját, mikor vitorlások százai sorakoznak fel és várják a rajtot – kihagyhatatlan látvány! Mindezek mellett Siófok leglátványosabb épülete viszont az 1912-ben épült víztorony. A főtéren található remekmű bizonyos mérések szerint 41, míg mások szerint 45 méter magas, felújításokat követően 2011 óta ismét látogatható. Siófoki látnivaló még a Rózsakert vagy a Meteorológiai Obszervatórium. A Jókai park a város legnagyobb parkja, mely lóverseny pályaként szolgált anno. Ma japánkertet és angolkertet is találhatunk a nyugodt zöld területen.

Siófok: Kultúra és történelem

A város volt Fuk és Fok is mielőtt Siófok lett a hivatalos neve, területe már a rómaiak által is lakott volt az I. század folyamán. Mind Magyarország számos más területét, Siófokot is hatalmuk alá kerítették a törökök a XVI. században. A város ekkor hadikikötőként és erődként szolgált és egészen 1688-ig nem szabadult a megszállástól. A XIX. században kezdett el igazán fejlődni a város, az ezredforduló óta pedig egyre nagyobb beruhazásáokra kerül sor a növekvő turizmus beáramlása miatt – ennek köszönhetően Siófok a parttól egészen a belvárosig megújult. A központban járók a víztorony megtekintése után betérhetnek a Kálmán Imre kulturális központba avagy a Kálmán Imre múzeumba is. A siófoki szülőház a zeneszerző hagyatékát mutatja be korhű formában, mint például zongoráját. Helyi érdekesség még az Ásványmúzeum, mely Magyarország egyik legnagyobb ásvány-és fosszíliagyűjteményét mutatja be nem csak hazai, de egzotikus kölföldi területekről is. Emellett kortárs művészeti remekeket tekinthetünk még meg a Levy Galériában vagy betérhetünk több régi temploba is.

Éjszakai élet Siófok szívében

Ha bár Siófok gazdag történelemmel rendelkezik és több látnivalóval is szolgál nap közben, napjainkban a város hírnevét még is éjszakai életének köszönheti. A város a nyári kikapcsolódás tökéletes helyszíne, fiatalok számára igazi buliparadicsom. Itt nyáron minden este pörög az élet, így az egész napos heverészés után biztosan nem lesz kedvünk otthon maradni. Kezdjük az estét egy kiadós vacsorával. Isteni fogsásokat találhatunk a Diana Étteremben, de a Mala Garden Étterem is kiváló választás. Ha pizzára vágyunk, úgy pedig térjünk be a Rozmaring Kiskert Vendéglőbe. Siófok legkedveltebb szórakozóhelye a Charlie Pub – mely az egyetlen, mely nem csak nyáron, de télen is várja a látogatókat! A nyári hónapok alatt viszont A Beach House, a Renegade Pub és a Spaghetti Ház az, ahol a legforróbb a hangulat. Utóbbiban hetente háromszor élő zenét is hallhatunk. A helyiek kedvencei közé tartozik még a Palace Dance Club és a Tesók Café & Bar is. A városban folyamatosan szerveznek koncerteket, táncelőadásokat és színházi előadásokat, így minden nap akad mit csinálni. Ha pedig ezek közül egyik sem felel meg ízlésünknek és pont jókor vagyunk itt, akkor könnyedén átugorhatunk a közeli Balaton Sound vagy STRAND fesztiválra. A Sound minden év júliusában kerül megrendezésre, míg a STRAND általában augusztusban zajlik.


Az útikalauz, Adrienn

Kicsi korom óta folyamatosan utazok, de csak azután jöttem rá, mennyi újabb táj vár még felfedezésre, mikor külföldre költöztem tanulni. Rádöbbentem, hogy Európában szinte nincsenek is távolságok és hogy akár a legkisebb faluban is megtlaálhatom a legnagyobb meglepetést, a legérdekesebb kultúrát. Nem csak utazni, de enni is szeretek, a kettő nagyon jól kiegészíti egymást - erről még több a blogomon, a Food and Flags-en!


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően