Győr - buszok

Egészség és biztonság

Vigyázz magadra és másokra, hogy az utazás során mindenki biztonságban legyen.
További információk

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Győr

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Összes célállomás megtekintése

Győr - turista információk

Általános információ Győr városáról

Magyarország hatodik legnagyobb városa igazi gyöngysz: a fiatalos, élénk hangulat és a klasszikus jellemzők izgalmas egyvelege adja Győr utánozhatatlan atmoszféráját. A folyók találkozásánál elhelyezkedő és a természet békés érintésével körülvett város számos látnivalót ígér. Az ide látogatók egyidejűleg megtapasztalhatják a hagyományos és modern életmódot - Győr kulturálisan és történelmileg is kiemelkedő és az ország egyik leggyorsabban növekvő ipari központja. Például a német autógyártó Audi is úgy döntött, hogy az egyik legfontosabb gyárát ebben a városban helyezi el, amely több, mint 20 éve fáradhatatlanul működik is. A város központjában lévő grandiózus épületek, a közelben lévő zöldövezetek és a tipikus fürdő- és gyógyfürdőhelyek tökéletes lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra. Ez a tökéletes hely azok számára, néha legszívesebben csak felpattannának egy buszra, hogy kiszakadjanak a monoton nagyvárosi zakatolásból! A város, amely a török ​​hódoltság alatt Bécs erődjeinek egyikeként szolgált, Európa egyik legizgalmasabb városává vált. Az egyetemi város messzeföldön híres nemcsak az elektromos és gépészmérnöki kiválóságairól, hanem a pihenésre tökéletes termálvizeiről is! Ne felejtsd el meglátogatni az valamelyik gyógyfürdőt, például a "Rába Quellet" vagy az "Achilles Parkot".

Győr: Látnivalók

Mivel a buszok egyenesen a város szívébe vezetnek, máris elkezdheted a városnézést, amint megérkeztél! Először mindenképp sétálj el a Rába felé és gyönyörködj a kilátásban a Rába kettős hídról. Itt található a híres Karmelita-templom és a Bécsi kapu tér is, majd sétálj át a barokk stílusú Széchenyi térre. A teljesen felújított városközpont valóban elragadó. A környező kis utcák tele vannak éttermekkel, kávézókkal, templomokkal és színházakkal, amelyek szintén a te felfedezésedre várnak. Győr városa nem véletlenül nyerte meg az Európa Nostra kulturális örökségért járó európai uniós díját a kiváló, de ugyanakkor értékőrző felújításért - ami bizonyítja, hogy a város építészete valóban egyedülálló! A Rába partján a város történelmi mozaikjának egyik kiemelkedő darabját a Győri Bazilikát (teljes nevén, a Nagyboldogasszony-székesegyházat) találhatod. A székesegyház történelme a XI. századra nyúlik vissza, amikor a mongolok teljesen elpusztították a romantikus templomot. A templomot újjáépítették, majd a törökök rinbiktéj ke teljesen, míg végül a nagy olasz építész, Giovanni Battista Rava tervezte újjá. Az 1960-as évekig tartottak a restaurációk, amíg II. János Pál pápa 1997-ben a kisbazilika rangot adományozta neki. Egy kihagyhatatlan látnivaló, aminek a megnézése nélkül tilos visszaszállni a hazafelé tartó FlixBusra!

Győr: Kultúra és történelem

Északnyugat-Magyarország legfontosabb városának történelme egészen a vaskorig nyúl vissza. A régiót hunok, avarok és frankok lakták, mielőtt a honfoglaló magyarok megérkeztek volna. A híres Győri katedrálist az államalapítás idején Szent István alapítótta uralkodása. A XVII. És XVIII. században a városban folyamatosan portyázó katonák eltűntek, amikor Mária Terézia trónra került. A negyvenéves uralkodása alatt a város végre nyugodtabb időket élt meg és egyúttal Győr városa egy kereskedelmi központ lett. A városban ezekben az idõkben felépített csodálatos rokokó légkört sugározó épületek e korszak maradványai, amelyek mind a mai napig jellemezik a várost. Győr azóta a napóleoni Franciaországhoz és az Osztrák-Magyar Monarchiához is tartozott.

Ha nemcsak a történelem, hanem a kultúra is érdeke, ebben a városban egyedülállóan változatos kiállításokat találhatsz. A Zichy-palota közelében – még egy barokk építészeti mestermű - egy egész évben nyitva tartó rongybaba kiállítás található. Jelenleg 72 babát mutat be, amelyek kiegészítői és apró bútorai kitűnően mutatják be a jelenlegi vagy a letűnt korok divatját és jellemzőit. A város továbbá országszerte elismert a Filharmonikus Zenekar, valamint a balett előadások által – mindenképp próbálj meg jegyet szerezni az itt tartózkodásod alatt! A város gazdag történelme Győrt kultúrálisan sokszínűvé varázsolta, amelynek köszönhetően egy kihagyhatatlan állomás kell, hogy legyen a buszutaid során!

Éjszakai élet Győr szívében

Habár egy egész napos városnézés után nehéz megállni, hogy hazamenjünk és azonnal álomba merüljünk, ne hagyd, hogy az álmosság megállítson akkor, amikor leszáll az éj Győr városában! Az egyetemi város még mindig sok más meglepetést tartogat az utazóknak, hogy a felfedezés éjszaka sem álljon le ; éttermek, bárok, klubok, pubok – bármi, amit a szíved kíván. Ha úgy érzed, egy kiadós vacsora szükséges ahhoz, hogy újra feltöltődj az egész napos séta után, érdemes ellátogatni a “Hajó" vagy a "La Maréda" éttermekbe. A "Nádor Vendéglő" szintén kiváló választás. Ha szeretnél az ízletes vacsorád mellé egy pohár jófajta Magyar bort, akkor mindenképp tér be a "Kisfaludy" bárba. A "Club Vertigo" vagy a “Mundo” tökéletes választások, ha szeretnéd áttáncolni az egész éjszakát. Ha a nap folyamán nem volt alkalmad vagy a perzselő nyári nap miatt nem akartad kipróbálni valamilyek győri gyógyfürdőt, akkor az este tökéletes kikapcsolódást nyújthatnak a forró habok! Ha inkább még pezsgőbb éjszakai életre vágysz, cask ugorj fel egy FlixBus-ra vacsora után és utazz el Budapestre, Bécsbe vagy Pozsonyba, mivel mind a három főváros nagyon közel van és a FlixBus-szal seperc alatt ott teremhetsz.


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően