Buszok - Győr 2 490 Ft-tól

Tourist information on Győr

Általános információ Győr városáról

Magyarország hatodik legnagyobb városa igazi égkő: Győrben keveredik a klasszikus barokk hangulat a fiatalos, pezsgő légkörrel. A folyók találkozásánál fekvő város a békés természet ölelésében nyugszik és több látnivalóval is kecsegtet az odalátogatóknak. Ide utazva magunk tapasztalhatjuk hogy hogyan lehet egy város egyszerre hagyományőrző és modern - Győr kulturálisan és történelmileg kiemelkedő, emellett az ország egyik legdinamikusabban fejlődő ipari városa is. A belváros patinás épületei, a közelben fekvő zöld területek, és a gyógyfürdők tökéletes lehetőséget adnak a kikapcsolódásra. A török időkben még Bécset védő végvár ma már Európai egyik leglüktetőbb városa.

Győr: Látnivalók

Mivel buszunkkal közvetlenül a város szívébe érkezik, a látnivalók megtekintése rögtön megkezdődhet. A Rába irányába sétálva először is álljunk meg a folyóparton, csak hogy megtekintsük a gyönyörű látképetet és a Rába Kettős hidat. Itt találhatjuk a Kármelita templomot is, valamint a Bécsi kapu teret. Ezt követően sétáljunk át a Széchenyi térre – a barokk stílusú, restaurált városközpont teljesen magával ragadó. A teret körülvevő kisebb utcák éttermeket, kávézókat, templomokat és színházakat rejtegetnek, melyeket úgyszint megéri felfedezni. A tér kitűnő, minőségi, korhű felújításáért Győr elnyerte az Europa Nostra műemlékvédelmi díjat, mely csak még nagyobb garancia a pompás építészeti remekek látványára! Szintén a Rába partján áll a győri Püspöki Székesegyház, a város történelmi mozaikjának egy kiemelkedő darabja – mindenképp fedezzük fel!

Győr: Kultúra és történelem

A Kisalföld vízrajzi csomópontjánál fekvő Győr történelme egészen az ókorig nyúlik vissza. A területet lakták hunok, avarok, frankok is még mielőtt a honfoglaló magyarság megérkezett volna. A híres győri székesegyház még Szent István korában épült az államalapítás idején. A várost bejáró és felduló katonák seregeit a XVII. és XVIII. században, Mária Terézia idejében, felváltották a nyugodtabb iparosok és kalmárok. Ebben az időben épült ki a barokk hangulat és a máig megcsodálható számos épület. Talán ezen időszak maradványai jellemzik leginkább Győr városát. A következő századok során a város tartozott a napóleoni Franciaországhoz és az Osztrák-Magyar Monarchiához is –ennek köszönhető a magávalragadó kulturális sokszínűség, melyet mindenképp érdemes felfedezni buszutazásunk során.

Éjszakai élet Győr szívében

Egy egész napos városnézés után nehéz nem hazamenni és ledőlni – de ha Győrben járunk, semmiképp ne hagyjuk, hogy elnyomjon az álom, mert az egyetemi város éjszaka is meglepetéseket tartogat! Éttermek, bárok, klubbok, kocsmák – minden, mi szem-szájnak ingere. Ha egy kiadós, ínycsiklandó vacsorára vágyunk, érdemes lehet meglátogatni a ’Hajó’ és a ’La Maréda’ éttermeket, vagy esetleg a Nádor Vendéglőt. Amennyiben a finom falatokat bor kíséretében fogyasztanánk szívesen, mindenképp térjünk be a Kisfaludy bor-és tapas bárba. A hajnalig táncolni vágyók keressék fel a ’Club Vertgo’-t vagy a ’Mundo’-t. Győr szintén híres termálvizeiről , így nyáron talán egy éjszakai fürdőzés is szerepelhet a programlistán!

Érdekességek Győr városáról

Tudta-e, hogy miután 1566-ban a város leégett, Győr rejtelmes, kacskaringós utcáit felváltották a belvárosban ma felfedezhető derékszögű utcácskák? Azt esetleg tudta, hogy Győrben évente megrendezésre kerül a Fröccsfesztivál? Jedlik Ányos, Zichy Ferenc és Xántus Jánus szülővárosa a Rába, Rábca, Mosoni-Duna és Marcal találkozásánál fekszik, ezért emlegetik sokan Győrt a „folyók” városaként is – és ezért annyira népszerű buszutasaink körében, legyen szó egy félnapos kirándulásról vagy egy hosszú hétvégéről. Fürdők, éttermek, kulturális és történelmi értékek sokasága várja a látogatókat ebben a gyönyörű kisalföldi városban.

Győr közelében...

Győr az úgynevezett „Aranyháromszögben” található, és sokszor a „Találkozások városaként” utalnak rá. De miért is? Nagyjából pont ugyanolyan távolságra fekszik Budapesttől, Bécstől, és Pozsonytól - így Győr felfedezése után könnyedén átbuszozhatunk a három európai főváros egyikébe! A gyönyörű balatoni vidék is mindössze pár órára található, csak úgy mint a Fertő-Hanság Nemzeti Park és az Őrségi Nemzeti Park.

Buszmegállója Győr városában