Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Padova

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Padua

Padua (Via della regione Veneto)

Összes célállomás megtekintése

Térkép átböngészése
Padova: Gyors információk
Közvetlen járatok

106

Buszmegállók száma

2

Ország

Olaszország

Környezetbarát utazás?

Igen

Padova - turista információk

Általános információ Padova városáról

Padova egy háromezer éves olasz város Veneto régióban, Olaszország Észak-keleti részén, az Euganei-dombság és a velencei lagúna között elterülve. Ez a mesés város tökéletes hely egy hétvégi buszos kirándulásra, amely biztosan téged is elvarázsol hangulatával, ízletes ételével és építészetével. A várost két folyó fogja közre: keletről a Brenta és délről a Bacchiglione, amelyek a város régi határait mutatják, ám manapság sokkal inkább alkalmasak arra, hogy egy romantikus sétát tégy a partok mentén valaki különlegessel. Padova ráadásul remek helyen található; más olasz nagy városokba, mint Verona, Bologna, Velence vagy Vicenza is könnyedén eljuthatsz egy vagy két óra alatt busszal. A messziről érkezőknek sem kell elkeseredni – Velencében és Bergamoban is található repülőtér. Természetesen a FlixBus mindkét reptérről indít transzferjáratokat Padovába, úgyhogy foglald le a jegyed akár most és irány Veneto megye!

Padova: Látnivalók

Padova többféleképpen is felfedezhető - csak szállj le a buszról és indulj a városközpont (Centro Storico) felé. A várost egyedül is felfedezheted, ahogy a szűk utcákat járod vagy fel is ugorhatsz egy városnéző túrabuszra. Bár Padova olasz mértékkel kifejezetten nagy városnak számít, nem kell aggódnod a tömegközlekedés miatt, hiszen a legtöbb látnivaló a város központjában található. A látnivalók listáján mindenképp elsők közt kell szerepelnie a város védőszentjének, Páduai Szent Antalnak a bazilikája. Majd sétálj tovább a Prato della Valle felé, amely Európa egyik legnagyobb elipszis alakú tere, amely a XVIII. században épült. A csodálatos kertet egy bájos csatorna veszi körül, ahol 78 szobor képében megismerhetjük Padova leghíresebb és leggazdagabb lakosait. Folytasd az utadat a Roma utcán keresztül a város szívébe, ahol megannyi látnivalót találsz: Palazzo del Bo – az 1222-ben alapított Padovai Egyetem főépülete; Caffè Pedrocchi – az értelmiségi réteg hires találkozóhelye a XVIII. Században; Piazza delle Erbe és a Piazza della Frutta – a legjobb helyi ételek otthona. Manapság ez a város kereskedelmi központja, az impozáns Palazzo della Ragione kíséretében, amelyről ismert, hogy Európa legnagyobb, oszlopok nélkül tartott tetőszerkezete is itt található. A nap végén még sétálj egyet a Piazza del Signori környékén, hogy megcsodálhasd az óratornyot, amely a város felé magaslik, miközben egy frissítő italt szürcsölsz az egyik bárban – ennél tökéletesebb olasz életérzést el sem tudnánk képzelni.

Padova: Kultúra és történelem

Padova büszkén állíthatja magáról, hogy a legrégebbi Észak-olaszországi városnak tekinthetjük. A mondák szerint a várost Kr. e. 1183-ban Anténór, a trójai herceg alapította. A római korban, a rómaiak által Pataviumnak nevezett Padova jelentős kulturális és intellektuális központ volt. Padovának hányattatott történelme csak színesiti az itteni törtelmi kincseket – mivel előszőr a rómaiak hódították meg, majd kivívta a függetlenségét, később a Velencei Köztársasághoz tartozott, majd Napóleon idején az Olasz Királysághoz, később pedig Ausztriához csatolták. A város otthont ad Olaszország második legrégebbi egyetemének (Bologna után), ahol Galilei is oktatott, neves értelmiségiek és tudósok tanultak, például.: Nikolausz Kopernikusz vagy Nathaniel Eaton, illetve ez volt az első egyetem, ahol női hallgató diplomat szerzett. Az egyetem területén található a világ egyik legrégebbi botanikus kertje, amelyet 1545-ben alapítottak. Az egyik legfontosabb padovai látnivaló a hires Scrovegni kápolna, amelyben Giotto csodálatos freskóit vehetjük szemügyre, amelyet a nyugati művészet egyik legfontosabb alapjaként tartanak számot. A művet 1305-ben fejezték be és a mai napig pompásan sikerült megőrizni őket. Az sem probléma, ha nem vagy a művészetek nagy rajongója, mivel Padova természeti látnivalói is lélegzetelállítóak – az Euganei-dombok környékén pedig érdemes a különleges fürdők egyikét is meglátogatni.

Éjszakai élet Padova szívében

A bárok és kocsmák rajongói számára Padova tökéletes buszos úticél! A városnak közel 60000 diák lakója van, így nem meglepő, hogy a fiatalok egyik kedvenc úticélja. Padovában tehát számtalan bárt találunk, ám a legforgalmasabbak egyértelműen a Piazza del Signori környékén találhatóak, amelyek a nyári időszakban kipakolt asztalokkal és székekkel adnak lehetőséget arra, hogy csodáljuk a fantasztikus tájat, élvezzük a hűsítő italokat és a jó társaságot. Ha táncolni szeretnél, próbáld ki a "Fishmarket" vagy a "Factory" nevű helyeket. Nyaranta megrendezésre kerül a “Navigli” fesztivál az egyetem közelében, ahol csak ámulni fogsz majd a bárok, koncertek és különleges események változatos kínálatán. Az “Il Chiosco” nevű hely is egyre inkább felkapott – a helyet egy vidéki villa köré építették és az ételek, italok és a hangulatos zene kedvelői biztosan találnak majd kedvükre valót. Érdemes előre megnézni a Facebook oldalukat, miközben a busszal Padova felé utazol, hogy lásd az éppen aktuális eseményeket és ajánlatokat!


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően