Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Karlsruhe

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Karlsruhe központi pályaudvar

Összes célállomás megtekintése

Térkép átböngészése
Karlsruhe: Gyors információk
Közvetlen járatok

281

Buszmegállók száma

1

Ország

Németország

Környezetbarát utazás?

Igen

Karlsruhe - turista információk

Általános információ Karlsruhe városáról

Amint leszállsz a buszról, talán meglepőnek fogod találni, hogy Karlsruhe azon kevés német városok egyike, amelyeknek nincs középkorból megmaradt negyede. De ez csak segít abban, hogy Karlsruhe egy üdítő, pezsgő város képét mutassa. A város tehát nélkülöz bármiféle középkori emléket – ehelyett élvezheted a gazdag kulturális életet a városban, amely számtalan színházzal, szabadtéri koncerttel, kiállítással és utcai fesztivállal várja az idelátogatókat.

Karlsruhe: Látnivalók

A "Residenzschloss" környékéről 32 különböző utca és sugárút nyúlik a városban, amelyre ránézve egy lehetőségektől burjánzó ventillátorszerű képet kapunk. Azoknak az utasainknak, akik szeretnének egy egyedülálló barokk építészeti remekművet látni, egy túra a kastéltoronyba erősen ajánlott – egyrészt a csodálatos épület miatt, másrészt a lenyűgöző látvány okán. Itt találhat még a Baden-Württembergi kulturális történelem legnagyobb múzeuma, a Baden State Múzeum, amelyre mindenképp érdemes elég időt szánni. Németország két legfontosabb bírósági épülete is Karlsruhe városában található - a szövetségi Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság. A Legfelsőbb Bíróság épülete is egy különleges látnivaló, főleg a klasszikus építészet kedvelői számára. Karlsruhe városközpontja lenyűgöző bevásárlónegyedet és számtalan különleges éttermet is kínál, ám a múzeumok széles választéka a kultúra szerelmeseinek is minden fajta igényét kielégíti. A művészeti és médiaközpont (röviden ZKM) Németország egyik legismertebb médiaközpontja. Az extravagáns épület nem csak a Kortárs Művészetek Múzeuma, hanem a város legimpozánsabb galériája is. Az egyedülálló metropolisz látképét ez az izgalmas épület pedig csak tovább növeli. De ezzel még nincs vége a látnivalóknak - a neoklasszikus piactér közepén megnézheted az új városházát vagy a város evangélikus templomát és élvezd valamelyik különleges éttermet a város egyik emblematikus jelképe, a kőpiramis közelében. Ez az emlékmű 1823-ban épült és a város atyjának, Karl Wilhelmnek állít emléket.

Karlsruhe: Kultúra és történelem

Ha az egykori Karl-Wilhelm nem a a XVIII. században élt volna, akkor a buszod Karlsruhe felé igencsak más irányba menne. Baden-Durlach őrgrófja 1715-ben épített új lakóhelyét ebben az erdőben. De miért is? A legenda szerint elaludt egy vadászaton lóháton és egy csodálatos kastélyról álmodott. Az álom hamarosan valósággá vált, amelyet egyből láthatsz is, amint leszálltál a buszról Karlsruhéban.

Érdekességek Karlsruhe városáról

Ha jó időpontban érkezel a városba, akkor te is ellátogathatsz a Handel fesztiválra – amely évtizedek óta a legfontosabb kulturális esemény a városban. Karlsruhe emellett az egyik legnagyobb „Christopher Street Day” otthona – amely az LGBT kultúra ünneplése. A város további kiemelkedő látványossága a „Das Fest”, amely minden évben több ezer látogatót vonz ide – és egyre többen és többen teszik meg az utat busszal!

Karlsruhe közelében...

Karlsruhében található Németország legnagyobb Rajna-parti belföldi kikötője. Ha úgy döntesz, hogy busszal utazol ide, látni fogod, hogy mennyi érdekesség van a közelben is! A város széle tökéletes a pihenésre és a kikapcsolódásra, miközben a parton állomásozó hajókat fürkészed. A várost természetesen hajótúrán is megismerheted – amelynél tökéletesebb módot elképzelni sem tudnánk a városnézésre!


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően