Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Mannheim

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Mannheim központi buszpályaudvar

Összes célállomás megtekintése

Térkép átböngészése
Mannheim: Gyors információk
Közvetlen járatok

213

Buszmegállók száma

1

Ország

Németország

Környezetbarát utazás?

Igen

Mannheim - turista információk

Általános információ Mannheim városáról

Mannheim története egészen a római korig nyúlik vissza, amely korszak nyomai a mai napig láthatók az óvárosban. A Mannheim történelmi központjában található szűk utcák egyszerűen egyedülállók Németországban. Ez a terület volt a kiindulópontja a városfejlesztésnek, amely a mai napra elérte a jelenlegi lenyűgöző formáját – amelyet te is megcsodálhatsz, amint leszállsz a buszról.

Mannheim: Látnivalók

Amint leszálltál a buszról, egyből fel fog tűnni a kertek és parkok által határolt gyönyörű zöldterület a Rajna mentén. A helyiek és a turisták lazíthatnak a város szívében, miközben élvezhetik a valódi vidéki környezetet. A nyári hónapokban különféle rendezvények és kiállítások folynak a város különböző parkjaiban. A történelmi kastély, amely évtizedekig szolgált a Rajnai Palotagrófság székhelyeként egy kötelező látványosság minden ide látogató számára. Ez a lenyűgöző épület a XVIII. század elején épült és tökéletes állapotban van azóta is. A kastélyban mindent megtudhat a régió történelméről és kultúrájáról, majd pihenésképp látogasson el a kastély parkjába. Ráadásul a kastély városközponti elhelyezkedésének köszönhetően gyalog is ellátogathat bárhová ezt követően. Az SAP aréna az egyik legnagyobb csarnok Délnyugat-Németországban. Itt nem csak Mannheim kézilabda csapatának hazai meccseit élvezheted, de az arénában számos nagy rendezvény is otthonra lel, mint például világhírű előadok koncertjei és előadási; kulturális, művészeti és szórakoztató kiállítások és események – és a lista szinte végtelen!

Mannheim: Kultúra és történelem

Az utazás előtt csak kevesen tudják, de Mannheim egy igazi különlegesség otthona – itt találták fel ugyanis a népszerű "Spaghettieis" (spagetti fagylalt) nevű különlegességet. A neve fura, a kinézete is meglepő – de az íze mennyei!. Az "Eisedielen" nevű cukrászda, amelyet Dario Fontanella alapított, könnyen megközelíthető busszal vagy gyalogosan, amely nem csak klasszikus édességeket kínál – de valódi édességkreálmányokat is kipróbálhatsz itt!

Érdekességek Mannheim városáról

Tavasszal találkozhatsz a város legnagyobb folkfesztiváljával, a "Maimarkt"-kal, amely minden év áprilisában és májusában nyitva áll mindenki előtt, így a turisták és a helyiek nagy kedvence egyaránt. Ha a buszos utazásod erre az időpontra időzíted, mindenképp találkozhatsz különböző standokkal, vásárokkal és érdekes rendezvényekkel. Nem messze Mannheim központi buszpályaudvarától található a mannheimi planetárum – amely megannyi érdekes program kínál a csillagok világának bemutatásával, valamint különleges eseményekkel, köztük az elképesztő „Pink Floyd” esttel is.


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően