Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Bonn

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Bonn UN Campus (Museumsmeile)

Összes célállomás megtekintése

Térkép átböngészése
Bonn: Gyors információk
Közvetlen járatok

62

Buszmegállók száma

1

Ország

Németország

Környezetbarát utazás?

Igen

Bonn - turista információk

Általános információ Bonn városáról

Németország elnökének második székhelye, Beethoven szülőhelye, a Rajna partján fekvő város – ez mind-mind Bonn jellegzetessége. Németország egyik legrégebbi városa, amely az ország nyugati részén található, egész évben buszos utasaink egyik legnépszerűbb úti célja. 1949 és 1990 között Bonn volt Nyugat-Németország ideiglenes fővárosa, és azóta is jelentős szerepet játszik a nemzeti politikában. Bár története a Kr. E. I. századig nyúlik vissza, ismeretsége csak a 13. században indult növekedésnek. A turisták a legkülönbözőbb látványosságok közül válogathatnak - templomok, kastélyok, múzeumok, botanikus kertek. Bonn az innováció központjaként is ismert, és otthont ad a Bonni Egyetemnek ("Universität Bonn"), amely olyan öregdiákokkal büszkélkedhet, mint Karl Marx és Heinrich Heine.

Bonn: Látnivalók

Bonn a tökéletes nyaralóhely mindenki számára, aki lazításra és kikapcsolódásra vágyik. A belvárosban található botanikus kert úgy néz ki, mint egy darabka égbolt az azt övező virágokkal és a csodaszép tavacskával. Ha további kültéri programokat keresel, akkor mindenképp látogass el a Wildpark Venusbergbe, egy kis nyitott állatkertbe, ahol még egy múzeumot is találsz. Ha a városba érkezel, kötelező a bonni székesegyházat meglátogatnod – a XI. és XIII. között épített épület Németország egyik legrégebbi temploma. A "Museumsmeile" nemcsak egy több múzeummal tarkított terület, de itt találhatod a bonni FlixBus megállót is, úgyhogy érdemes innen tervezni a város felfedezését!

Bonn: Kultúra és történelem

Ha Bonnba látogatsz, készülj fel, hogy lépten-nyomon egy bizonyos zeneszerző örökségébe fogsz botlani. A FlixBus fedélzetéről leszállva megnézheted a Beethoven-szobrot, Beethoven-teret vagy akár a Beethoven-házat. Az utóbbi nemcsak számos híres kézirat, de még Ludwin van utolsó zongorájának is az otthona. Biztos lehetsz benne, hogy az atmoszféra hatására hazaérve te is csak az ő remekműveit fogod hallgatni. Természetesen Bonn számos más múzeummal is várja az ide érkezőket. Például a Német Nemzeti Kortárstörténeti Múzeum 6 fős részre osztja Németország történelmét és lehetőséget biztosít arra, hogy bárki közelebbről megismerje az ország emlékképeit 1945-től napjainkig.

Éjszakai élet Bonn szívében

Bonn továbbá egy népszerű diákváros, ahol számos nagyszerű helyet fedezhetsz fel éjszakánként! A történelmi utcákon való esti séta mámorító hatásúa, akár csak a Rajna mentén andalogni. Ha legurítanál néhány italt és nyitott vagy a latin életérzésre, akkor a Che Guevara Bonn - Cuban Cocktail Bar, míg a nyugodtabb estére vágyók számára a Jazz Galerie egy tökéletes hely. Kávézók és éttermek a város egészében lépten-nyomon megtalálhatóak, így ahhoz, hogy egy kellemes ebédet vagy vacsorát töltsünk el Bonnban, nem kell mást tennünk, csak jól kinyitni a szemünket!

Érdekességek Bonn városáról

Tudta, hogy a város legmagasabb épülete a "Venusberg"? Hallottad, hogy a "Haribo" székhelye, tehát a gumimacik otthona is Bonnban van? Látogass el a boltba és vegyél gumicukrot olcsóbban, mint bárhol máshol! És ez csak néhány, a város rejtett értékei közül – foglald le most a jegyed és fedezd fel te magad a többit! Ludwig van Beethoven szülőhelye egy lenyűgöző tájjal, kultúrával, történelemmel és megannyi érdekességgel várja az ide látogatókat!

Bonn közelében...

A szóbeszéd úgy tartja, hogy Siegfried lovag ölte meg az utolsó sárkányt a 321 méter magas Dranchenfels-hegyen. Hogy elhiszed-e a legendát, az rajtad áll – de az biztos, hogy a kastély a hegy tetején valóban olyan, mintha a meséből pattant volna ki. Csupán egy fél napot is elég itt eltölteni és a mesebeli hely szelleme téged is könnyedén át jár majd. Ráadásul Köln, Maastricht és Brüsszel is csak pár órányira van, ha további kalandokat keresnél!


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően