Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Groningen

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Groningen központi pályaudvar

Összes célállomás megtekintése

Térkép átböngészése
Groningen: Gyors információk
Közvetlen járatok

28

Buszmegállók száma

1

Ország

Hollandia

Környezetbarát utazás?

Igen

Groningen - turista információk

Általános információ Groningen városáról

Észak-Hollandia legnagyobb városa egy igazi egyetemváros, mivel a Gröningeni Egyetemnek és a Hanze Tudományegyetemnek is otthont ad. A diákok létszáma közel 55000, amivel a város lakóinak harmadát teszik ki. Miután leszálltál a buszról, szinte azonnal érdemes bérelned egy biciklit. Miért? Nos, egész Hollandiában itt van a legtisztább levegő és a legtöbb bicikli! Ráadásul sokkal könnyebb a szűk utcákon és girbegurba csatornákon két keréken manőverezni – nem véletlen, hogy szinte az összes helyi így közlekedik. Az egyetemi város tele van élettel – főleg akkor, amikor megkezdődik a tanév, az utcák ilyenkor egy csapásra megtelnek, ahogy a helyi és nemzetközi diákok megtöltik élettel. A diákok természetesen éjszakánként a nyakukba veszik a várost, így a szórakozásra vágyók nem fognak csalódni, ahogy a kikapcsolódásra vágyók sem, kösöznhetően Gröningen csodás parkjainak, a Noorderplantsoennek, vagy a még nagyobb Stadsparknak.

Groningen: Látnivalók

Gröningent gyakran emlegetik „Martinvárosnak”, köszönhetően a „Martin-toronynak”, amely a város Ez a város legmagasabb templomtornya, amely mindig nyitva áll a látogatók előtt – és ahol határozottan ajánlott készíteni egy panoráma képet a mesés kilátásról! Miután kigyönyörködted magad a látványban, ereszkedj vissza tengerszintre és tégy egy kellemes sétát a csatornák között és nézd meg a tipikus holland csónakházakat. Ha szereted a palacsintát – és hát, ki nem? – akkor vedd az irányt a Palacsintázó Hajó felé, ahol mindenféle édes és sós palacsintát szolgálnak fel. Az év különböző szakaszaiban különböző fesztiválokat is elcsíphetsz - a két legnagyobb, az Eurosonic Noorderslag, egy januári zenei fesztivál és konferencia, míg augusztusban a Noorderzon Performing Arts Fesztivál kerül megrendezésre.

Groningen: Kultúra és történelem

Gröningen városa számos kulturális és gasztronómiai élményt kínál látogatóinak. Hetente megrendezésre kerülő bolhapiacok, food-truck fesztiválok, csodás üzletek, csendes kávézók és előkelő éttermek mind-mind sorakoznak a városban. A "Gröninger Múzeum" több okból is érdekes: egyrészt kortárs és modern kiállítási tárgyakat és alkotásokat rejt egy olyan épületben, amely önmagában is egy művészeti remekmű. A XIX. században épített múzeumba belépve sokan mondják, hogy biztosan későbbi korban született – de egyszerűen csak megelőzte a korát! Ez az északi város számtalan zenei programmal is kecsegtet – a „Vera” nevű klubban az évek során olyan híres együttesek fordultak meg, mint a U2, a Nirvana vagy a The White Stripes. Gröningen utcái, múzeumjai, klubjai, bárjai… bárhol legyél, a holland kultúra és vendégszeretet azonnal átjár majd.

Éjszakai élet Groningen szívében

Minden valamire való egyetemi városban nyüzsgő éjszakai életet találhatunk – ez Gröningenben sincs másképp! Kezdd az éjszakát a „Drie Gezusters”-ben, a város egyik legnépszerűbb helyén. A látványos, magas mennyezetű és ódon bútorokkal berendezett épület klasszikus légkört biztosít a vacsorához, míg az épület többi része tipikus holland karakterjegyekkel rendelkezik – egy finom sör elfogyasztásához tökéletes. Ezután vedd az irányt a Poelestraat felé, a város éjszakai életének központjába. Itt pubok, bárok, kaszinók, éttermek, jazz klubok és billiárd szalonok várják a betévedőket. A "Warhol" klub indie és pop zenével kecsegtet, a "Shooters" -ben számtalan shot várja a felhasjtás, míg a „Mr.Mofongo’s” a koktélok szerelmeseinek mekkája – a házi ginük valami elképesztő!Abban az esetben, ha koktélok rajongója, akkor "Mr. A Mofongo 'tökéletes hely - kipróbálhatja otthoni főzetüket, kivételes! A holland kultúra természetesen az elektronikus zenéjéről is ismert, élvezd ki személyesen a „Paradigm” klubban!

Érdekességek Groningen városáról

A hollandok minden évben április 27-én ünnepelik a Király napját - amely tulajdonképpen Vilmos Sándor király születésnapja. Ezen a napon az egész ország narancs színűt visel, énekel, táncol, mulat és ünnepli Hollandiát. De sok más miatt is érdemes ide látogatni, tudtad például, hogy Hollandia második legnagyobb improvizációs társulata Gröningenben található? A "Stranter things have happened (Különös dolgok történtek)" nevű társulat nyaranta járja az országot, ám a “Silo”-ban hétfő esténként vagy az ír, “O’Ceallaighs” pubban könnyedén elkaphatod egy-egy előadásukat.

Groningen közelében...

Gröningen valójában csak 40 km-re van a tengertől. Ha rászánod magad egy egynapos túrára, akkor mindenképp látogass el a sok sziget egyikére. A távolság akkor sem akadály, ha délnek vennéd az irányt – Amsterdam, Rotterdam és Hága is pár órán belül vannak csupán. Ezek a holland városok is különleges hangualttal rendelkeznek, egyedülálló látványosságokkal. Egyébként Hamburg, Brüssel és Köln is a közelben van, ha FlixBus-szal indulsz útnak Gröningenből!


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően