Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Lipcse

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Összes célállomás megtekintése

Lipcse - turista információk

Általános információ Lipcse városáról

Ez a sokszínű város dinamikus kultúrájával és vibrálóan izgalmas történelmével mindenki számára kedvelt úti cél lehet. A legismertebb látnivalók mellett egy lipcsei kirándulás során mindenképp érdemes megnézni az állatkertet, az operaházat, a Szent Miklós templomot és a Népek csatájának emlékművét - csak néhány Lipcse látnivalói közül. Lipcse városképét óriási mértékben befolyásolta a történelem, amelynek egyik legjelentősebb példája az épületek látképe, amelyet érdemes megcsodálni a Kelet-Német városban. A város továbbá közkedvelt szórakozási hely is, köszönhetően széles skálájú zenei kínálatának is. Lipcse a szórakozás mellett pedig kimeríthetetlen kulturális kincsekkel is kecsegtet. Akár felfedezni, pihenni vagy tanulni szeretnél – egy buszos kirándulás Lipcsébe csakis jó döntés lehet.

Lipcse: Látnivalók

A népek csatájának állított emlékmű 91 méteres magasságával Németország legmagasabb emlékműve. A Bonaparte Napóleon bukását eredményező lipcsei csatát és az 1813. októberében létrejött győztes szabadságharcot elevenedik meg előttünk. Az emlékmű mindenki számára látogatható – és miután 364 lépcsőt megtettünk a tetejére.
Miután a busz megérkezett Lipcsébe, az első dolgok között kell legyen egy látogatás a Szent Miklós templomba. Miután 1165-ben megkapták az összes szükséges jogot és engedélyt a várostól, a templom figyelemreméltó romantikus stílusú építése kezdetét vette. A Szent Miklós templom mellett a városban a Szent Tamás templom is hasonló népszerűségnek örvend. A Szent Tamás-templommal szemben található a Bach-archívum az utasaink közt megbújó zene szerelmeseinek. 1950-ben, Bach 200 éves halálának évfordulóján alakult meg a zeneszerző archívuma. Az archívum Bach teljes életművébe és munkásságába ad látványos betekintést. Az archívum a történelmi Bosehausban található, a Szent Tamás templom környékén található, egyik legrégebbi épületben – amely ráadásul busszal is könnyedén elérhető.

Lipcse: Kultúra és történelem

Lipcse belvárosa rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy minél jobban megismerhesd a város kultúráját és tradícióit. A Német Nemzeti Könyvtár mindenképpen megér egy látogatást. Csakúgy, mint a híres könyvtár épülete, a város zenei negyedében is számos elképesztő építészeti csodát láthatunk különböző korokból, amelyek körében érdemes leülni, relaxálni és élvezni egy kávé mellett a látványt, mielőtt visszaszállnál a hazafelé tartó buszra!

Érdekességek Lipcse városáról

A lipcsei könyvvásár Európa egyik legjelentősebb eseménye a könyvek szerelmeseinek és már önmagában is elegendő indok egy lipcsei kirándulásra. A frankfurti, legnagyobb európai könyvvásár mellett, a lipcsei könyvvásár a német kulturális élet egyik zászlóshajója. Nem csak első kézből ismerheted meg a legújabb köteteket, de találkozhatsz megannyi ismert íróval, meghallgathatod az előadásaikat és találkozhatsz további könyvrajongóval is. Ha busszal utazol Lipcsébe, mindenképp látogass el az állatkertbe! A lipcsei állatkert a városközpont északnyugati részén helyezkedik el és Európa egyik legnagyobb és legizgalmasabb állatállományának egyikét kínálja. Az állatkertben összesen 830 faj van és 9.400 állat található, melyeket több mint kétmillió idelátogató csodál meg évente!


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően