Ha nehézséget észlelsz a weboldalra való belépéskor, kérjük, hívj fel minket a +36 1 655 5947 vagy használd a FlixBus Google Assistant alkalmazás.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Lipcse - buszok

Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.

Részletek
Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni és foglalásod módosítani.

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.

További információk
Válassz több mint 1700 úti cél közül 27 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 2500 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.

Irány a hálózat
Autóbuszaink nagy és kényelmes ülésekkel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.

Fedélzeti szolgáltatásaink

Menetrendek - Lipcse

Menetrend:
és
Napok kiválasztása
Indul
vissza
Napok Transzferek Ind. Időtartam Érk. kezdőár akár
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Foglalás most' §§
Időtartam: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Transzfer ideje: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
településen át  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
településen át
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Lipcse - turista információk

Everything you need to know about Leipzig

Általános információ Lipcse városáról

Ez a sokszínű város dinamikus kultúrájával és vibrálóan izgalmas történelmével mindenki számára kedvelt úti cél lehet. A legismertebb látnivalók mellett egy lipcsei kirándulás során mindenképp érdemes megnézni az állatkertet, az operaházat, a Szent Miklós templomot és a Népek csatájának emlékművét - csak néhány Lipcse látnivalói közül. Lipcse városképét óriási mértékben befolyásolta a történelem, amelynek egyik legjelentősebb példája az épületek látképe, amelyet érdemes megcsodálni a Kelet-Német városban. A város továbbá közkedvelt szórakozási hely is, köszönhetően széles skálájú zenei kínálatának is. Lipcse a szórakozás mellett pedig kimeríthetetlen kulturális kincsekkel is kecsegtet. Akár felfedezni, pihenni vagy tanulni szeretnél – egy buszos kirándulás Lipcsébe csakis jó döntés lehet.
 
See everything Leipzig has to offer

Lipcse: Látnivalók

A népek csatájának állított emlékmű 91 méteres magasságával Németország legmagasabb emlékműve. A Bonaparte Napóleon bukását eredményező lipcsei csatát és az 1813. októberében létrejött győztes szabadságharcot elevenedik meg előttünk. Az emlékmű mindenki számára látogatható – és miután 364 lépcsőt megtettünk a tetejére.
Miután a busz megérkezett Lipcsébe, az első dolgok között kell legyen egy látogatás a Szent Miklós templomba. Miután 1165-ben megkapták az összes szükséges jogot és engedélyt a várostól, a templom figyelemreméltó romantikus stílusú építése kezdetét vette. A Szent Miklós templom mellett a városban a Szent Tamás templom is hasonló népszerűségnek örvend. A Szent Tamás-templommal szemben található a Bach-archívum az utasaink közt megbújó zene szerelmeseinek. 1950-ben, Bach 200 éves halálának évfordulóján alakult meg a zeneszerző archívuma. Az archívum Bach teljes életművébe és munkásságába ad látványos betekintést. Az archívum a történelmi Bosehausban található, a Szent Tamás templom környékén található, egyik legrégebbi épületben – amely ráadásul busszal is könnyedén elérhető.
 
Experience the vibrant culture and interesting history of Leipzig with FlixBus

Lipcse: Kultúra és történelem

Lipcse belvárosa rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy minél jobban megismerhesd a város kultúráját és tradícióit. A Német Nemzeti Könyvtár mindenképpen megér egy látogatást. Csakúgy, mint a híres könyvtár épülete, a város zenei negyedében is számos elképesztő építészeti csodát láthatunk különböző korokból, amelyek körében érdemes leülni, relaxálni és élvezni egy kávé mellett a látványt, mielőtt visszaszállnál a hazafelé tartó buszra!
 
Enjoy FlixBus' facts about Leipzig

Érdekességek Lipcse városáról

A lipcsei könyvvásár Európa egyik legjelentősebb eseménye a könyvek szerelmeseinek és már önmagában is elegendő indok egy lipcsei kirándulásra. A frankfurti, legnagyobb európai könyvvásár mellett, a lipcsei könyvvásár a német kulturális élet egyik zászlóshajója. Nem csak első kézből ismerheted meg a legújabb köteteket, de találkozhatsz megannyi ismert íróval, meghallgathatod az előadásaikat és találkozhatsz további könyvrajongóval is. Ha busszal utazol Lipcsébe, mindenképp látogass el az állatkertbe! A lipcsei állatkert a városközpont északnyugati részén helyezkedik el és Európa egyik legnagyobb és legizgalmasabb állatállományának egyikét kínálja. Az állatkertben összesen 830 faj van és 9.400 állat található, melyeket több mint kétmillió idelátogató csodál meg évente!
 

Lipcse: buszmegállók

Lipcse városában 4 megállónk van
Buszjegy már
949 Ft-tól
Járatok száma a következő városból: Lipcse 185
Buszmegállók száma a következő városban: Lipcse 4
Ország Németország