flixbus logo
hero image

Gent - buszok

Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 2500 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon

Népszerű járatokMegállókÚti kalauz

Buszmegállók a következő városban: Gent

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Gent (Dampoort)

Összes célállomás megtekintése

Válassz a több mint 2500 úti cél közül 37 országban.

Térkép átböngészése
Gent: Gyors információk
Közvetlen járatok

27

Buszmegállók száma

1

Ország

Belgium

Környezetbarát utazás?

Igen

Gent - turista információk

Általános információ Gent városáról

A Lys és Schelde folyó találkozásánál található Gent, Belgium egyik legszebb városa. A 250 000 lakossal rendelkező város bámulatos történelemmel és gazdag múlttal büszkélkedhet, ráadásul Európa legszebb építészeti remekművei is megtalálhatóak itt. Gent utcáin sétálva olyan érzésed lehet, mintha a múltba utaznál: katedrálisok, templomok, kastélyok és a régi házak csodálatos látványt kínálnak látogatóiknak! Miután leszálltál a buszról, mindenképp látogass el a Grófok Kastélyába. Nagyszerű hely az egész család számára, ráadásul a város szívében található! Ez egy csodálatos középkori kastély, amelyet eredeti állapotába 1885-ben újították fel. Genti utazásod alatt mindenképp látogass el a Klein Begijnhofhoz, egy kicsi, gyönyörű, történelmi negyedbe. A gyönyörű építészet, a tüneményes kis boltok és a vibráló kultúra csak néhány olyan dolog, ami miatt egyből beleszeretsz majd Belgium ékkövébe. Utazz a FlixBus-szal, fedezd fel Európát, fedezd fel önmagad!

Gent: Látnivalók

Gent óvárosa már önmagában elég indok ahhoz, hogy máris felugorj a buszra. Itt találhatók a legfőbb turisztikai látnivalók, mint például a Szent Bávó-székesegyház, a harangláb, a városháza és a régi piactér. A Szent Bávó-székesegyház a 16. századig működött, s gazdagon díszített gótikus stílus és egyedülálló festményei méltán híresek. A 14. században épült harangtorony Gent függetlenségének szimbóluma. A városháza, a "Stadhuis", a város egyik legcsodálatosabb épülete, amelyet semmiképp nem érdemes kihagyni, ha Gentben jársz. A középkori időkben a régi piactér volt Gent szíve és lelke. Ha többet szeretnél megtudni a városról, akkor pedig látogass el a „STAM” elnevezésű genti múzeumba. Mivel Belgium egyik leggazdagabb városáról beszélünk, a múzeum történelmi gyűjteményének egyedülállósága a legkevésbé meglepő, ahol festményeket, ékszereket, kerámiákat és még sok minden mást is megcsodálhatsz. De érdemes emellett a Szépművészeti Múzeumba is ellátogatnod, ahol csodaszép festmények várnak rád a XV. századtól a XX. Századig. Tömören és egyszerűen – Gent egy hihetetlen élmény, amely csak rád vár!

Gent: Kultúra és történelem

Gent első települései bizonyítottan az őskorból maradtak fent – ám ettől függetlenül a város a középkorban kezdett fejlődni, amikor a Szent Péter apátság megépült és a régió bekapcsolódott a kereskedelembe. Gent nagyon fontos várossá vált a kereskedelem szempontjából a XI. és a XII. században, főként a szövet- és ruhagyártás miatt. Ez idő alatt kezdődött a Grófok Kastélyának építése is. II. Fülöp uralkodása alatt a város a katolikusok és a protestánsok közötti vallási konfliktusokban színtere volt. Végül, a XVIII. században Gent a Francia Birodalom részévé vált – s így megszilárdult a városban a béke. A város ezután fokozatosan növekedett és a lakosság száma is háromszorosára nőtt, mára pedig a Kelet-Flandriai tartomány fővárosává vált. Gentben tett utazásod során látogass el az egyik számos koncertre, fesztiválra vagy vásárjára a megannyi ajánlat közül. A Fény Fesztiválja háromévente kerül megrendezésre, ahol nemzetközi fényművészek világítják meg a várost.

Éjszakai élet Gent szívében

Ha busszal utazol Gentbe, akkor megismerheted a város éjszakai oldalát is. Napnyugta után a város még látványosabb, amikor gyönyörű épületek káprázatos fényben ragyognak, ezzel mágikus légkört teremtve. Gent éjszaka bárokkal, kávézókkal, mozikkal, koncertekkel, klubokkal és színházakkal csábít folyamatosan. Ha szeretnéd áttáncolni az éjszakát fantasztikus zenére, akkor látogass el a "Culture Club" -ba, a város egyik legnépszerűbb szórakozóhelyére, de természetesen a városközpontban és környékén számos bár és klub sorakozik még. A Make Up vagy a Club Central is felejthetetlen éjszakákat ígér. Ha nyugodtabb estére vágysz – látogass el az egyik borbárba, kávézóba vagy pubba. Így vagy úgy, ha Gentbe utazol, az éjszakai életben sem fogsz csalódni!

Gent közelében...

A Kelet-Flandriában található Gent tökéletes hely, arra, hogy felfedezd Belgium gyönyörű táját. Gyönyörű városok vannak Gent közelében, amik szintén látogatásra érdemesek. A csatornákkal tarkított közékori Brugge városa például csak 50 km-re fekszik Genttől. Akár Brüsszelbe is elbuszozhatsz! Belgium fővárosa az egyik legizgalmasabb úti cél a kontinensen – és szintén nincs messzebb 60 km-nél Genttől. Ha kicsit közelebb akarsz maradni, csak sétálj egyet a Lys folyó partján, és élvezd a gyönyörű festői tájat, mielőtt a buszod hazavinne!


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően