Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 2500 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Heidelberg

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Heidelberg központi pályaudvar

Heidelberg Post Waypoint

Heidelberg Pre Waypoint

Összes célállomás megtekintése

Válassz a több mint 2500 úti cél közül 37 országban.

Térkép átböngészése
Heidelberg: Gyors információk
Közvetlen járatok

131

Buszmegállók száma

3

Ország

Németország

Környezetbarát utazás?

Igen

Heidelberg - turista információk

Általános információ Heidelberg városáról

Heidelberg Németország egyik leggyönyörűbb városaként ismert – és ez nem véletlen. A lenyűgöző táj és az azon belül elhelyezkedő idilli szépségű folyó teszi igazán kedveltté a várost a helyiek és a turisták körében egyaránt. Közel 150 ezer lakosával Baden-Württemberg ötödik legnagyobb városa. Heidelberg ráadásul az ország egyik legkedvezőbb éghajlatával büszkélkedhet, ami csak tovább növeli a népszerűségét. Ez a nyüzsgő város 15 különböző térségből áll, amelyek mind-mind különböző élményeket és lehetőségeket kínálnak, ezzel teremtve meg az egyedülálló hangulatát a városnak. Ennek köszönhetően a város mindenki számára kínál valami izgalmasat, amiért érdemes idelátogatni! A városban egész évben folyamatosan rendeznek német, illetve nemzetközi eseményeket, így biztos lehetsz benne, hogy lesz valami érdekesség akkor is, amikor lelépsz a busz fedélzetéről.

Heidelberg: Látnivalók

Nyáron mindenképp látogass el a Heidelbergi Kastélyfesztiválra és élvezd a szabadtéri színházi előadásokat vagy koncerteket. Bár a kastély önmagában is lenyűgöző, mivel a gótikus és a reneszánsz stílusjegyeket is ötvözi. Ha a német kultúra és tradíciók érdekelnek, látogass csak el a számos történelmi templom egyikébe. Hogy a kultúra iránti étvágyad sose legyen csillapítatlan, Heidelberg megannyi érdekes múzeumot is eléd tár. A Carl Bosch Múzeum és a Német Szintók és a Romák Dokumentációs és Kulturális Központja egyedülálló és bátor bemutatása a német történelem különböző aspektusainak. Az ország egyik legrégebbi magánegyeteméhez, a SRH Hochschuléhoz is mindenképp érdemes ellátogatni az itt tartózkodásod idején. Ha téli hónapokra tervezed a buszos kirándulást, akkor az mindenképp novemberben legyen, ugyanis minden évben ekkor kerül megrendezésre a Mannheim-Heidelbergi nemzetközi Filmfesztivál. Nem lennénk meglepve, ha annyira lenyűgözne a város, ha ezután a decemberi karácsonyi vásárra is visszatérnél!

Heidelberg: Kultúra és történelem

Heidelberg hagyományosan egy romantikus városként ismert. Ez az eszme számtalan költőtől ragadt át a városra, akik a felvilágosodás alatt új színt hoztak a klasszikus és realista irodalom világába. Szakíts időt egy kellemes sétára a Filozófusok sétányán, amely során megcsodálhatod a város elragadó szépségét. Habár a város a modern világba is abszolút illeszkedik, ez a klasszikusan romantikus rész megmaradt a város szívében. A város természetesen Európával együtt fejlődött és számtalan vásárlási és modern szórakozási lehetőséget biztosít – szóval ne maradj ki belőle, utazz el most Németország Párizsába!

Éjszakai élet Heidelberg szívében

Heidelberg egy egyetemi város – tehát egyértelmű, hogy a bárok, klubok, diszkók száma közel végtelen. A „boldog óra” fogalma ráadásul szinte mindenhol alapvető, így az itteni diákok úgy bulizhatnak át egy egész estét, hogy egy rakás pénzt költenének. Heidelberget Németország Top 15 egyetemi városa közé választották – tehát biztos lehetsz benne, hogy egy emlékezetes este áll előtted. A város természetesen a nyugodtabb lelkek számára is tökéletes úti cél, mivel számtalan csodás étterembe és kávézóba térhetsz be, akár késő este is- ráadásul a színház is számos előadást tart éjszakánként! Szóval egész egyszerűen – Heidelbergben mindenki megtalálja a maga számítását.


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően