hero image

Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 2500 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Plovdiv

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Plovdiv Bus Station South

Összes célállomás megtekintése

Válassz a több mint 2500 úti cél közül 37 országban.

Térkép átböngészése
Plovdiv: Gyors információk
Közvetlen járatok

6

Buszmegállók száma

1

Ország

Bulgária

Környezetbarát utazás?

Igen

Plovdiv - turista információk

Általános információ Plovdiv városáról

Miért pont Plovdiv?
“A hét domb városa” – gyakran illetik ezzel a megnevezéssel Bulgáriában, hiszen a város történelmileg hét gránitos kőzet alkotta dombon alakult ki.
Plovdiv Bulgária második legnagyobb városa és 2019-ben elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet. Nem meglepő, hogy Bulgária kulturális központja is egyben, hiszen Európa egyik legősibb városáról van szó, amelynek számos építészeti remekműve a Trák, Görög, Római, Bizánci és Oszmán időkre tekint vissza.
Plovdiv hosszú éveket felölelő történelmére bizonyítékként szolgál a jelenlegi városkép és építészet, amelyben a római romoktól kezdve az oszmán befolyáson át a bolgár nemzet újjászületéséig minden életre kel. A város ráadásul Dél-Közép Bulgária termékeny régiójában található a Marica folyó két partján.

Plovdiv: Látnivalók

Legnépszerűbb látnivalók Plovdiv-ban?

Fedezd fel a képregénybeillő Óvárost
Plovdiv óvárosa a macskaköves utcák és a tradicionális házak otthona, néhány római kori maradvánnyal fűszerezve. Közülük sokat múzeummá avattak, amelyek abszolút kihagyhatatlan látnivalók, ha igazán bele akarunk merülni Plovdiv ősi hangulatába.

Sétálj a Plovdiv-i római amfiteátrum körül
Plovdiv Római színháza a világ legjobb állapotban fennmaradt ősi színházak egyike, amelyet közel 2000 évvel ezelőtt építettek a Római Birodalomban. Az amfiteátrum az Óváros közepén található.

Tégy egy kört Plovdiv-i római stadionban
Ha esetleg a római színház nem lenne elég kulturális élvezet, a város szívében a római stadion romjait is megőrizték. A stadion nem maradt fenn olyan jó állapotban, mint az amfiteátrum, de a maradványok még így is megcsodálhatók. Réges-rég, a 2. évszázadban ez a stadion még 30.000 látogató befogadására volt képes, szerkezete azonban ma már csak darabjaiban fedezhető fel.


Készíts néhány képet az “Együtt” Plovdiv 2019 logóval
Plovdiv a 2019-es Európa Kulturális Fővárosa programban hivatalosan az “Együtt” szlogent használta, amely a városi egység kialakításának és táplálásának fontosságát szimbolizálja, a kultúra hangsúlyozásának és a kreativitás elősegítésének értelmében. A feliratot közvetlenül Plovdiv városközpontjában találod.

„Ess csapdába” Kapanában
Kapana városrész Plovdiv újonnan renovált térsége, amit a helyiek csak „A Csapdának” neveznek. Ennek oka, hogyan annyi keskeny sikátor és rejtőző utca található ott, hogy a turisták igen könnyen eltévednek, majd egyszerűen „csapdába esnek”.

Érdekességek Plovdiv városáról

Fedezd fel a bolgár konyha ízvilágát

Élvezd ki a Bolgár ételkülönlegességeket a Kapana környékén található bármelyik étteremben.
Bulgária a hagyományok országa és számos jellegzetes étellel büszkélkednek, amelyek különlegessége abból fakad, hogy receptjeiket még a Trák időkből őrizték meg.
• Ne felejtsd el megkóstolni a bolgár fehérsajtot – ezt a sós sajtot kecske-, juh- vagy tehéntejből készítik, és önmagában vagy egy másik étel alapvető alapanyagaként felhasználva tálalják – a “sopszka salátától” kezdve a “bánikáig”.
• A bolgár joghurt egyedülálló az egész világon. A Lactobacterium Bulgaricum baktériumból hozzák létre, amely nem terem meg máshol a Földön. A joghurt (vagy "kiselo mlyako”, jelentése: “tejföl”) fontos részét képezi a bolgárok mindennapi étkezéseinek.
• Sopszka Saláta – a hagyományos bolgár fehérsajttal készült friss bolgár saláta igen népszerű a Balkáni térségben. Paradicsom, uborka, hagyma, nyers vagy sült paprika, fehérsajt és petrezselyem kombinációjával készítik.
• Bánika – egy tradicionális bolgár étel a börek családban, amelynek előkészítése során habart tojás és sajtdarabok kombinációját és a filo tésztát a rétegzik, majd sütőben kisütik. Ez egy igen gyakori bolgár reggeli, és kipróbálása kötelező!
Dobur Apetit! (Добър апетит!) :)A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően