Ha nehézséget észlelsz a weboldalra való belépéskor, kérjük, hívj fel minket a +36 1 655 5947 vagy használd a FlixBus Google Assistant alkalmazás.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Plovdiv - buszok

Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.

Részletek
Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni és foglalásod módosítani.

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.

További információk
Válassz több mint 1700 úti cél közül 27 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 2500 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.

Irány a hálózat
Autóbuszaink nagy és kényelmes ülésekkel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.

Fedélzeti szolgáltatásaink

Menetrendek - Plovdiv

Menetrend:
és
Napok kiválasztása
Indul
vissza
Napok Transzferek Ind. Időtartam Érk. kezdőár akár
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Foglalás most' §§
Időtartam: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Transzfer ideje: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
településen át  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
településen át
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Plovdiv - turista információk

plovdiv amfiteátrum

Általános információ Plovdiv városáról

Miért pont Plovdiv?
“A hét domb városa” – gyakran illetik ezzel a megnevezéssel Bulgáriában, hiszen a város történelmileg hét gránitos kőzet alkotta dombon alakult ki. 
Plovdiv Bulgária második legnagyobb városa és 2019-ben elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet. Nem meglepő, hogy Bulgária kulturális központja is egyben, hiszen Európa egyik legősibb városáról van szó, amelynek számos építészeti remekműve a Trák, Görög, Római, Bizánci és Oszmán időkre tekint vissza. 
Plovdiv hosszú éveket felölelő történelmére bizonyítékként szolgál a jelenlegi városkép és építészet, amelyben a római romoktól kezdve az oszmán befolyáson át a bolgár nemzet újjászületéséig minden életre kel. A város ráadásul Dél-Közép Bulgária termékeny régiójában található a Marica folyó két partján.
 

 nézet a plovdiv

Plovdiv: Látnivalók

Legnépszerűbb látnivalók Plovdiv-ban?

•    Fedezd fel a képregénybeillő Óvárost
Plovdiv óvárosa a macskaköves utcák és a tradicionális házak otthona, néhány római kori maradvánnyal fűszerezve. Közülük sokat múzeummá avattak, amelyek abszolút kihagyhatatlan látnivalók, ha igazán bele akarunk merülni Plovdiv ősi hangulatába. 

•    Sétálj a Plovdiv-i római amfiteátrum körül
Plovdiv Római színháza a világ legjobb állapotban fennmaradt ősi színházak egyike, amelyet közel 2000 évvel ezelőtt építettek a Római Birodalomban. Az amfiteátrum az Óváros közepén található. 

•    Tégy egy kört Plovdiv-i római stadionban
Ha esetleg a római színház nem lenne elég kulturális élvezet, a város szívében a római stadion romjait is megőrizték. A stadion nem maradt fenn olyan jó állapotban, mint az amfiteátrum, de a maradványok még így is megcsodálhatók. Réges-rég, a 2. évszázadban ez a stadion még 30.000 látogató befogadására volt képes, szerkezete azonban ma már csak darabjaiban fedezhető fel.


•    Készíts néhány képet az “Együtt” Plovdiv 2019 logóval
Plovdiv a 2019-es Európa Kulturális Fővárosa programban hivatalosan az “Együtt” szlogent használta, amely a városi egység kialakításának és táplálásának fontosságát szimbolizálja, a kultúra hangsúlyozásának és a kreativitás elősegítésének értelmében. A feliratot közvetlenül Plovdiv városközpontjában találod. 

•    „Ess csapdába” Kapanában
Kapana városrész Plovdiv újonnan renovált térsége, amit a helyiek csak „A Csapdának” neveznek. Ennek oka, hogyan annyi keskeny sikátor és rejtőző utca található ott, hogy a turisták igen könnyen eltévednek, majd egyszerűen „csapdába esnek”. 
 

plovdiv középkori része

Érdekességek Plovdiv városáról

Fedezd fel a bolgár konyha ízvilágát

Élvezd ki a Bolgár ételkülönlegességeket a  Kapana környékén található bármelyik étteremben.
Bulgária a hagyományok országa és számos jellegzetes étellel büszkélkednek, amelyek különlegessége abból fakad, hogy receptjeiket még a Trák időkből őrizték meg.
•    Ne felejtsd el megkóstolni a bolgár fehérsajtot – ezt a sós sajtot kecske-, juh- vagy tehéntejből készítik, és önmagában vagy egy másik étel alapvető alapanyagaként felhasználva tálalják – a “sopszka salátától” kezdve a “bánikáig”.
•    A bolgár joghurt egyedülálló az egész világon. A Lactobacterium Bulgaricum baktériumból hozzák létre, amely nem terem meg máshol a Földön. A joghurt (vagy "kiselo mlyako”, jelentése: “tejföl”) fontos részét képezi a bolgárok mindennapi étkezéseinek. 
•    Sopszka Saláta – a hagyományos bolgár fehérsajttal készült friss bolgár saláta igen népszerű a Balkáni térségben. Paradicsom, uborka, hagyma, nyers vagy sült paprika, fehérsajt és petrezselyem kombinációjával készítik. 
•    Bánika – egy tradicionális bolgár étel a börek családban, amelynek előkészítése során habart tojás és sajtdarabok kombinációját és a filo tésztát a rétegzik, majd sütőben kisütik. Ez egy igen gyakori bolgár reggeli, és kipróbálása kötelező!
•    Dobur Apetit! (Добър апетит!) :)


 

Buszmegállója Plovdiv városában

Buszjegy már
7 999 Ft-tól
Járatok száma a következő városból: Plovdiv 9
Buszmegállók száma a következő városban: Plovdiv 1
Ország Bulgária