Ha nehézséget észlelsz a weboldalra való belépéskor, kérjük, hívj fel minket a +36 1 701 04 78 vagy használd a FlixBus Google Assistant alkalmazás.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Plovdiv - buszok 6 499 Ft-tól

Autóbuszaink nagy és kényelmes ülésekkel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink nagy és kényelmes ülésekkel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.

Fedélzeti szolgáltatásaink
Válassz több mint 1700 úti cél közül 27 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 2000 úti cél közül 28 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.

Irány a hálózat
Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni és foglalásod módosítani.

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni és foglalásod módosítani.

További információk
Kényelmesen és pontosan járunk: buszaink 10-ből 9 alkalommal pontosan érkeznek.

Pontos érkezés

Kényelmesen és pontosan járunk: buszaink 10-ből 9 alkalommal pontosan érkeznek.

Aktuális úti információ

Menetrendek - Plovdiv

Menetrend:
és
Napok kiválasztása
Indul
vissza
Napok Transzferek Ind. Időtartam Érk. kezdőár akár
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Foglalás most' §§
Időtartam: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Transzfer ideje: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
településen át  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
településen át
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§
Jegyár a buszon: §§ formatPrice(getPriceAtBus) §§ Nincs megadva

Plovdiv - turistainformációk

plovdiv amfiteátrum

Általános információ Plovdiv városáról

Miért pont Plovdiv?
“A hét domb városa” – gyakran illetik ezzel a megnevezéssel Bulgáriában, hiszen a város történelmileg hét gránitos kőzet alkotta dombon alakult ki. 
Plovdiv Bulgária második legnagyobb városa és 2019-ben elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet. Nem meglepő, hogy Bulgária kulturális központja is egyben, hiszen Európa egyik legősibb városáról van szó, amelynek számos építészeti remekműve a Trák, Görög, Római, Bizánci és Oszmán időkre tekint vissza. 
Plovdiv hosszú éveket felölelő történelmére bizonyítékként szolgál a jelenlegi városkép és építészet, amelyben a római romoktól kezdve az oszmán befolyáson át a bolgár nemzet újjászületéséig minden életre kel. A város ráadásul Dél-Közép Bulgária termékeny régiójában található a Marica folyó két partján.
 

 nézet a plovdiv

Plovdiv: Látnivalók

Legnépszerűbb látnivalók Plovdiv-ban?

•    Fedezd fel a képregénybeillő Óvárost
Plovdiv óvárosa a macskaköves utcák és a tradicionális házak otthona, néhány római kori maradvánnyal fűszerezve. Közülük sokat múzeummá avattak, amelyek abszolút kihagyhatatlan látnivalók, ha igazán bele akarunk merülni Plovdiv ősi hangulatába. 

•    Sétálj a Plovdiv-i római amfiteátrum körül
Plovdiv Római színháza a világ legjobb állapotban fennmaradt ősi színházak egyike, amelyet közel 2000 évvel ezelőtt építettek a Római Birodalomban. Az amfiteátrum az Óváros közepén található. 

•    Tégy egy kört Plovdiv-i római stadionban
Ha esetleg a római színház nem lenne elég kulturális élvezet, a város szívében a római stadion romjait is megőrizték. A stadion nem maradt fenn olyan jó állapotban, mint az amfiteátrum, de a maradványok még így is megcsodálhatók. Réges-rég, a 2. évszázadban ez a stadion még 30.000 látogató befogadására volt képes, szerkezete azonban ma már csak darabjaiban fedezhető fel.


•    Készíts néhány képet az “Együtt” Plovdiv 2019 logóval
Plovdiv a 2019-es Európa Kulturális Fővárosa programban hivatalosan az “Együtt” szlogent használta, amely a városi egység kialakításának és táplálásának fontosságát szimbolizálja, a kultúra hangsúlyozásának és a kreativitás elősegítésének értelmében. A feliratot közvetlenül Plovdiv városközpontjában találod. 

•    „Ess csapdába” Kapanában
Kapana városrész Plovdiv újonnan renovált térsége, amit a helyiek csak „A Csapdának” neveznek. Ennek oka, hogyan annyi keskeny sikátor és rejtőző utca található ott, hogy a turisták igen könnyen eltévednek, majd egyszerűen „csapdába esnek”. 
 

plovdiv középkori része

Érdekességek Plovdiv városáról

Fedezd fel a bolgár konyha ízvilágát

Élvezd ki a Bolgár ételkülönlegességeket a  Kapana környékén található bármelyik étteremben.
Bulgária a hagyományok országa és számos jellegzetes étellel büszkélkednek, amelyek különlegessége abból fakad, hogy receptjeiket még a Trák időkből őrizték meg.
•    Ne felejtsd el megkóstolni a bolgár fehérsajtot – ezt a sós sajtot kecske-, juh- vagy tehéntejből készítik, és önmagában vagy egy másik étel alapvető alapanyagaként felhasználva tálalják – a “sopszka salátától” kezdve a “bánikáig”.
•    A bolgár joghurt egyedülálló az egész világon. A Lactobacterium Bulgaricum baktériumból hozzák létre, amely nem terem meg máshol a Földön. A joghurt (vagy "kiselo mlyako”, jelentése: “tejföl”) fontos részét képezi a bolgárok mindennapi étkezéseinek. 
•    Sopszka Saláta – a hagyományos bolgár fehérsajttal készült friss bolgár saláta igen népszerű a Balkáni térségben. Paradicsom, uborka, hagyma, nyers vagy sült paprika, fehérsajt és petrezselyem kombinációjával készítik. 
•    Bánika – egy tradicionális bolgár étel a börek családban, amelynek előkészítése során habart tojás és sajtdarabok kombinációját és a filo tésztát a rétegzik, majd sütőben kisütik. Ez egy igen gyakori bolgár reggeli, és kipróbálása kötelező!
•    Dobur Apetit! (Добър апетит!) :)


 

Buszmegállója Plovdiv városában

Buszjegy már
6 499 Ft-tól
Járatok száma a következő városból: Plovdiv 9
Buszmegállók száma a következő városban: Plovdiv 1
Ország Bulgária