hero image

Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 2500 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Salzburg

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Salzburg központi pályaudvar (Lastenstraße)

Salzburg South (Hellbrunner Landesstraße)

Összes célállomás megtekintése

Válassz a több mint 2500 úti cél közül 37 országban.

Térkép átböngészése
Salzburg: Gyors információk
Közvetlen járatok

106

Buszmegállók száma

2

Ország

Ausztria

Környezetbarát utazás?

Igen

Salzburg - turista információk

Általános információ Salzburg városáról

Amellett, hogy Salzburg Ausztria egyik legrégebbi városa, a város kulturális élete is összetett. Salzburg természetesen sokak számára úgy ismert, mint Mozart szülőhelye, de az alpesi várost legjobban bemutató idézetet Hugo Von Hofmannsthalnak köszönhetjük: "Salzburg Európa szívének a szíve". A várost számos hagyományos és modern művészeti jelenség tarkítja, amelynek köszönhetően Európa egyik legizgalmasabb kulturális városa. Salzburg a buszutasoknak nem csak a hagyományos klasszikus művészetét kínálja, mint az opera és a klasszikus zene, hanem számos új és absztrakt művészeti alkotást és eseményt is. Ahogy a busz begördül Salzburgba, egyből észre lehet venni a pezsgő közösségi életet, mivel rengeteg tanuló, zenész és író lakja a várost, akik mindig nyitottak az új ismeretségekre. A városban való élet minősége nagyon magas és a városhoz közeli tartományok számos lehetőséget kínálnak különböző téli sportok kipróbálására, természetesen csak akkor, ha az időjárás lehetővé teszi.

Salzburg: Látnivalók

Ahhoz, hogy megértsd Salzburg régmúltba nyúló történelmét, amint a busz megérkezik Salzburgba, látogass el minél hamarabb az UNESCO Világörökség részét képező óvárosba. Az óváros számtalan étteremmel, pubbal és hotellel várja az ideérkezőket a Kapuzinerberg és a Mönchberg között. Itt található a barokk stílusú Salzburgi dóm is, ahol a Szent Péter apátság, a város leghíresebb kolostora található. Emellett Salzburg óvárosában található még a város híres kastélya, Hohensalazburg vára. A kastélyt először 1077-ben kezdték építeni és mára a város gyönyörű látképe húzódik mögötte. A városban található macskaköves utcák tele kávézókkal és bisztrókkal, amelyeknek köszönhetően csak még inkább kiélvezheted a város romantikus és meghitt hangulatát. Ezzel párhuzamosan húzódik a Salzach folyó, amely a salzburgi gazdaság egyik legfontosabb része volt, mint a só fő szállítási útja. A buszról közvetlenül a vasútállomás mellett szállhatsz le, ahonnan Salzburg összes népszerű látnivalója kényelmesen megközelíthető gyalog vagy tömegközlekedéssel.

Salzburg: Kultúra és történelem

Közvetlenül az óvárosi központtal szemben található a Wolfgang Amadeus Mozart születőháza. A Getriedgasse-en található, amely a város legrégebbi utcája és jelentős volt a kereskedelem számára. 1756. január 27-én született a világzene egyik, ha nem a legnagyobb zsenije. A hét éves Wolfgang Amadeus számos koncertet adott szerte Európában és hamarosan világhírű csodagyerek vált belőle. Ebben az időben már komponálta első darabjait – csupán kilenc éves volt, amikor az első operáját szerezte. Salzburgban tett látogatásod alatt muszáj ellátogatnod az állatkertbe, az egyik legnépszerűbb állatkertbe az országban. A Salzburg Állatkert egyike azon kevés állatkerteknek Európában, amely ritka és gyönyörű jaguároknak ad otthont. A fiatal utazók számára is sok lehetőség nyílik a vadon élő állatok felfedezésére, mint például az állatsimogató, ahol a kecskékkel és a juhokkal találkozhatsz.

Éjszakai élet Salzburg szívében

Salzburg mindig is ismert volt a zenei sokszínűségéről. Nem csak a klasszikus van jelen a városban: a XX. század közepén az amerikai jazz zene teret hódított az alpesi városban, amelynek köszönhetően számos jazz klub nyílt meg Salzburgban. Manapság a "Jazzit" a legnépszerűbb, mivel a zenészeknek kreatív platformot kínál, hogy minél több művészeti eseményem mutathassák meg magukat a művészetre fogékony közönség előtt. A városban minden nyáron a jazz hangulata járja be az utcákat. A nyári jazzfesztivál a Salzach mentén, az óváros macskaköves utcáin zajlik és sok külföldi látogatót vonz. A te FlixBusod egyenesen Salzburgba visz, garantálva Európa legjobb jazz vagy klasszikus zenéit élvezheted.

Érdekességek Salzburg városáról

Ha július és szeptember között utazol Salzburgba busszal, akkor szerencsés vagy, mivel ez a híres salzburgi fesztivál ideje. Ez a legmegfelelőbb idő arra, hogy teljeskörűen megismerd a várost, hiszen nemcsak Mozart munkásságát ismerhetjük meg, hanem számtalan különböző operát, utcai előadóművészetet és művészek széles skáláját is megtekintheted. Természetesen nem lennél egyedül, hiszen évente több mint 250 000 látogató élvezi a salzburgi fesztivált. Sokan utaznak közülük Salzburgba busszal a garantáltan kényelmes és olcsó utazás jegyében! Bármely zene, illetve színházrajongó utasunk számára ismerősek lehetnek Salzburg egyes részei az 1960-as évek egyik leghíresebb filmjéből, „A muzsika hangjából”. Akár olyan városnéző túrát is választhatsz, amiben pontosan azokat a helyeket mutatják meg, amiket a filmben is láthattál!

Salzburg közelében...

Ha Salzburgban jársz, akkor mindenképp sétálj egyet a belvárosban, látogass el az állatkertbe és a Természettudományi Múzeumba. Ez a két úticél nagyon ajánlott, mivel a Természettudományi Múzeum gyönyörű betekintést nyújt a vadon élő állatok életébe. Az akvárium több mint 40 különböző medencével rendelkezik, melyek tele vannak titokzatos tengeri élettel. Egy buszos túra esetében Salzburg egyik csúcspontja az állatkerti látogatás, amely megszámlálhatatlan érdekes és egzotikus állatot tartalmaz. A Salzburg Állatkert egyike azon kevés állatkerteknek Európában, amelye ritka és gyönyörű jaguároknak adnak otthont. A fiatal utazók számára is sok lehetőség nyílik a vadon élő állatok felfedezésére, mint például az állatsimogató, ahol a kecskékkel és a juhokkal találkozhatsz.


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően