Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Würzburg

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Würzburg központi pályaudvar

Würzburg main station (cooperations)

Összes célállomás megtekintése

Térkép átböngészése
Würzburg: Gyors információk
Közvetlen járatok

93

Buszmegállók száma

2

Ország

Németország

Környezetbarát utazás?

Igen

Würzburg - turista információk

Általános információ Würzburg városáról

Würzburg egy vibrálóan izgalmas város, ahol a modern városközpont és közvetlenül mellette lévő óvárosb tökéletesen elfér. Tegyél egy könnyed sétát a városközpontban és nézz meg minél több látnivalót! A történelmi város szívében láthatod a városházát, a Würzburgi dómot és más csodálatos épületeket, miközben barangolhatsz a mesés sikátorok és széles utcák között. Természetesen nem szabad úgy hazaindulnod, hogy nem vásároltál a megannyi vásárban és boltban és nem élvezted a finomabbnál finomabb ételeket a belvárosban!

Würzburg: Látnivalók

Az UNESCO Világörökség részét képező Würzburgi érseki palota a belváros szélén található. A csodás palota a XVIII. században épült Balthasar Neumann tervei alapján és csupán egy rövid sétára van a városközponttól, de tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető. Miután megérkeztél a városba, tégy egy rövid sétát és egyből érezni fogod Würzburg csodálatos hangulatát. Würzburgban nem csak lenyűgöző épületek, hanem számtalan park és kert is található, amelyek különösen a tavaszi és nyári hónapokban ragyognak különösen. Az utazók és a turisták egyaránt élvezik a imádni szokták a "Hofgartent", a "Fuerstengartent" és a csodás botanikus kertet, a "Landesgartenschauparkot”. A megannyi látnivaló mellett Würzburgban itt ki tudsz kapcsolódni és feltöltődni, mielőtt felszállsz a hazafelé tartó buszra!

Würzburg: Kultúra és történelem

A hatodik legnagyobb bajor városba látogatók megannyi würzburgi látványosság és kulturális élmény között válogathatnak! Würzburg építészete már önmagában számtalan kulturális látványosságot kínál, néhány példa erre a Marienberg-erőd, a Würzburgi Egyetem XVI. Században újjáépített temploma és a figyelemre méltó templom, a Kaeppele. A pihenéshez és az ínyenc étkezéshez Würzburg elképesztő mennyiségű éttermet és kávézót kínál. Akár rövid, akár hosszú tartózkodást tervezel Würzburgban – kulturális látványosságból és programból biztosan nem lesz hiány!

Éjszakai élet Würzburg szívében

Az éjszakai baglyok nem is választhatnának job úti célt Würzburgnál! Az egyetemi város jól ismert sokoldalú éjszakai életéről. Szorgalmi időszakban az egyetem tanulói dobják fel a város bárjainak és klubjainak hangulatát. Természetesen Würzburgban nem érdemes 1-2 italt elfogyasztani, anélkül, hogy a város valamelyik klubjában töltsd az este hátralévő részét. A város egyik legkedveltebb klubja az "Airport", amelyet 1983-ban nyitottak meg. Éjszakai baglyok, parti keresők, az éjszaka szerelmesei – Würzburg egy tökéletes találkozóhely számotokra!

Érdekességek Würzburg városáról

A Würzburg lakossága által csak "Mess" néven ismert Killiani népzenei fesztivál a térség egyik legnagyobb fesztiválja, melyet minden évben júliusban rendeznek. A kéthetes fesztivál története majdnem egy egész évezrere nyúlik vissza és a látványos tűzijátékok, attrakciók és étkezési lehetőségek mind-mind a részét képezik. Természetesen sörsátrakban sincs hiány, amelyek gondoskodnak a fesztivál esti hangulatáról.

Würzburg közelében...

A Marienberg-erőd a Würzburgon átfolyó Majna baloldali partján található. Az erőd egyes részei több, mint 1200 évesek, amelyet a hídon sétálva a legalkalmasabb megcsodálni. Az erőd nemcsak a történelem szerelmeseinek szól, de gyakran az egyik fő oka annak, hogy a történelem iránt érdeklődők ellátogatnak Würzburgba. Az erődön belül található két múzeum mellett a vár körül egy gyönyörű zöld terület is található, melyet minden utasunknak csak ajánlani tudunk!


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően