Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Kiel

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Kiel

Összes célállomás megtekintése

Térkép átböngészése
Kiel: Gyors információk
Közvetlen járatok

36

Buszmegállók száma

1

Ország

Németország

Környezetbarát utazás?

Igen

Kiel - turista információk

Általános információ Kiel városáról

Kiel nemcsak Schleswig-Holsteins tartomány fővárosa, hanem egyben Észak-Németország legnagyobb városa, ahová eljuthatsz FlixBus-szal! A híres Kiel-csatorna és a tengerbe nyúló torkolat közelsége miatt a gyönyörű kikötő, a csodálatos tavi és tengeri természet jelentős hatással volt a város fejlődésére. Ez nemcsak a kikötőkben és a strandokon lévő nyüzsgésen figyelhető meg, hanem a számtalan hajóra várakozó tömegből, akik Skandinávia felé veszik az irányt. Szóval miután megérkezett a buszod Kielbe, mindenképp keress egy izgalmas hajó utat, hogy teljes élményben lehessen részed!

Kiel: Látnivalók

A kikötői látványosságok mellett Kiel számos látnivalóval és városnézési lehetőséggel is rendelkezik, amelyeket szinte tilos kihagyni a népszerű egyetemi városban. A Hörn híd csodálatos látványt nyújt mind a kerékpárosok, mind a gyalogosok számára, ahogy a híd felnyílik, hogy alatta el tudjanak haladni a hajók, mielőtt a járókelők átkelnének rajta. A városnak ezen a pontján csodálatos első benyomásban lehet részed, ahogy átnézel a kikötők felett – de sok más látnivaló is eléd tárul, mint például a Hörn kampusz vagy a Szent Miklós templom. Ezenkívül a híd a leggyorsabb út a városközponttól Norwegenkai kikötő felé, amely a kiel-i torkolat másik oldalán fekszik és naponta indulnak kompok Osloba. A városháza egy másik fontos megálló az a városnézés során, amelynek tornyai kísértetiesen emlékeztetnek a velencei Szent Márk bazilikára. A Szent Miklós templomptól nem messze pedig számtalan csodás étterem várja, hogy jól lakj, mielőtt felszállsz a hazafelé tartó buszra!

Kiel: Kultúra és történelem

1992-ben ünnepelte Kiel a 750. évfordulóját annak, hogy 1242-ben hivatalos városnak nyilvánították. Ez a város legfontosabb eseményei közé tartozik, a XIII. századi Hanza-városokhoz való csatlakozással, a Napóleoni-háborúk után 1814-ben kötött Kieli békével és a Kiel-csatorna megnyitásával egyetemenben. Ha szeretnél minél többet megtudni a kikötői város történetéről, akkor mindenképp látogass el a régen halpiacként funkcionáló Tengerészeti múzeumba, amely csodálatos kiállítással és relikviákkal várja a látogatóit.

Éjszakai élet Kiel szívében

A Kieli Egyetem 1665-ös alapítása óta a kikötőváros egyetemi várossá is alakult – amelynek köszönhetően az éjszakai élet megannyi lehetőséget tartogat a számodra. Ha még nem döntötted el, hogy pontosan mire is vágysz az éjszaka, akkor látogass el a Villa Klubba, ahol ízletes ételek, csodás italok várnak rád és később az összes kalóriát le is táncolhatod a parketten!

Érdekességek Kiel városáról

Ha valami igazán különleges élményre vágysz Kielben, akkor érdemes június utolsó hetére foglalnod jegyet valamelyik járatunkra. 1882 óta rendezik ugyanis ezen a héten „Kiel Hetet”, ahol 5000 hajós versenyez akár 3 millió néző szeme láttára. Erre az időre az egész város egy óriási fesztivállá alakul koncertekkel, kulturális eseményekkel és nemzetközi ételkínálattal.

Kiel közelében...

Az olimpiai központ, Schilksee, a városközponttól északra fekszik, a torkolat mentén. A verseny helyszínéül szolgáló kikötő az egyik legnagyobb Németországban, amelyet a 60-as években építettek az 1972-es olimpiai játékokra – és a mai napig használják vitorlás versenyekre. Mindenképp érdemes eláltogatni a Hafenmasterei-hez, ahol az olimpiai láng lobogott a játékok alatt és megnézni a megannyi boltot és utcát a környékén. Az Olimpiai Központtól nem messze található a Schilksee strand, amely tökéletes a nyári kikapcsolódáshoz.


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően