Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 2500 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Weimar

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Weimar központi pályaudvar

Összes célállomás megtekintése

Válassz a több mint 2500 úti cél közül 37 országban.

Térkép átböngészése
Weimar: Gyors információk
Közvetlen járatok

6

Buszmegállók száma

1

Ország

Németország

Környezetbarát utazás?

Igen

Weimar - turista információk

Általános információ Weimar városáról

Weimar utcáin szinte úszni lehet a történelemben, hiszen ismeretes, hogy a város jelentős szerepet játszott Németország történelmében. A város maga Türingia szövetségi államában van, amely az ország egyik legfontosabb állama. A meredek, hegyvidéki területen elterülő Weimar azok számára is érdekes lehet, akik szívesen kalandoznának a hegycsúcsok között. A 65000 lélekszámú városban az egyik legkevesebb az éves csapadékmennyiség Németországban, így majdnem biztos abban, hogy nem kell egy esernyőt hoznod a buszra!

Weimar: Látnivalók

Ha egy kis friss levegőre vágysz, csak sétálj el Ebensberg felé és élvezd a kilátást 482. Weimar Németország egyik leghíresebb városa, amely az ide látogatók minden igényét igyekszik kielégíteni. Mind a Goethe Múzeum, mind a Schillerhaus látogatása abszolút kihagyhatatlan, ha Weimarban jársz, főleg, ha érdeklődsz a művészetek felé. A Szent Péter és Pál katedrális egy másik szép példája a régebbi korok csodálatos építészeti remekeinek. Weimarba látogatva kultúra, természet és a történelem egyben tárul a szemed elé, amelynek köszönhetően egy teljesen újfajta élményben lehet részed ebben a városban.

Weimar: Kultúra és történelem

Weimar adott otthont a világirodalom egyik legikonikusabb alakjának - Johann Wolfgang von Goethe-nek. Friedrich Schiller munkáival karöltve, Goethe munkássá Weimarban nagyban hozzájárult ahhoz a filozófiai irányzathoz, amelyet ma felvilágosodásként ismerünk. Ez a "Weimari klasszika" néven ismert irodalmi korszak létrejöttéhez vezetett, mivel az európai irodalom középpontjának számított ebben az időszakban. Goethe halála után Weimar Európa-szerte kulturális központként vált ismertté és az elkövetkező időszakokban is fennmaradt jelentősége, s 2 további kulturális időszakot is magáénak tudhatott; "A klasszikus kort" (1758-1832) és az "ezüst korszak és az új Weimart" (1832-1918).

Éjszakai élet Weimar szívében

Weimar egy fantasztikus színházzal, a város egyik legkedveltebb zenei és kulturális helyszínével várja az ide látogatókat – mindenképp próbálj jegyet szerezni, ha erre jársz! Bár Weimar nem tipikus buliváros, nem áll meg az élet akkor sem, amikor lemegy a nap. Számos bár található, amely minden korosztályt vendégül lát egy finom sörrel vagy egy izgalmas táncparkettel.


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően