§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Buszok - Weimar 1 589 Ft-tól

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink nagy és kényelmes ülésekkel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink
Kiterjedt buszhálózat

Kiterjedt európai buszhálózat

Válasszon 27 országban található több mint 1700 úti célból, és fedezze fel Európát a FlixBus-szal

Irány a hálózat

Utazzon környezetbarát módon

Bizonyított tény, hogy autóbuszaink utas-kilométerenkénti ökolábnyoma kiváló.

Autóbuszos út és környezetvédelem

Pontos érkezés

Kényelmesen és pontosan járunk: buszaink 10-ből 9 alkalommal pontosan érkeznek.

Aktuális úti információ

Turistainformációk erről a városról: Weimar

Everything you need to know about Weimar

Általános információ Weimar városáról

Weimar utcáin szinte úszni lehet a történelemben, hiszen ismeretes, hogy a város jelentős szerepet játszott Németország történelmében. A város maga Türingia szövetségi államában van, amely az ország egyik legfontosabb állama. A meredek, hegyvidéki területen elterülő Weimar azok számára is érdekes lehet, akik szívesen kalandoznának a hegycsúcsok között. A 65000 lélekszámú városban az egyik legkevesebb az éves csapadékmennyiség Németországban, így majdnem biztos abban, hogy nem kell egy esernyőt hoznod a buszra!
 
Weimar has some fantastic attractions

Weimar: Látnivalók

Ha egy kis friss levegőre vágysz, csak sétálj el Ebensberg felé és élvezd a kilátást 482. Weimar Németország egyik leghíresebb városa, amely az ide látogatók minden igényét igyekszik kielégíteni. Mind a Goethe Múzeum, mind a Schillerhaus látogatása abszolút kihagyhatatlan, ha Weimarban jársz, főleg, ha érdeklődsz a művészetek felé. A Szent Péter és Pál katedrális egy másik szép példája a régebbi korok csodálatos építészeti remekeinek. Weimarba látogatva kultúra, természet és a történelem egyben tárul a szemed elé, amelynek köszönhetően egy teljesen újfajta élményben lehet részed ebben a városban.
 
Unearth Weimar's rich culture

Weimar: Kultúra és történelem

Weimar adott otthont a világirodalom egyik legikonikusabb alakjának - Johann Wolfgang von Goethe-nek. Friedrich Schiller munkáival karöltve, Goethe munkássá Weimarban nagyban hozzájárult ahhoz a filozófiai irányzathoz, amelyet ma felvilágosodásként ismerünk. Ez a "Weimari klasszika" néven ismert irodalmi korszak létrejöttéhez vezetett, mivel az európai irodalom középpontjának számított ebben az időszakban. Goethe halála után Weimar Európa-szerte kulturális központként vált ismertté és az elkövetkező időszakokban is fennmaradt jelentősége, s 2 további kulturális időszakot is magáénak tudhatott; "A klasszikus kort" (1758-1832) és az "ezüst korszak és az új Weimart" (1832-1918).
 
Discover Weimar by night

Éjszakai élet Weimar szívében

Weimar egy fantasztikus színházzal, a város egyik legkedveltebb zenei és kulturális helyszínével várja az ide látogatókat – mindenképp próbálj jegyet szerezni, ha erre jársz! Bár Weimar nem tipikus buliváros, nem áll meg az élet akkor sem, amikor lemegy a nap. Számos bár található, amely minden korosztályt vendégül lát egy finom sörrel vagy egy izgalmas táncparkettel.
 

Buszmegállója Weimar városában

Buszjegy már 1 589 Ft
Járatok száma a következő városból: Weimar 71
Buszmegállók száma a következő városban: Weimar 1
Ország Németország