Ha nehézséget észlelsz a weboldalra való belépéskor, kérjük, hívj fel minket a +36 1 655 5947 vagy használd a FlixBus Google Assistant alkalmazás.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bremerhaven - buszok

Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.

Részletek
Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni és foglalásod módosítani.

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.

További információk
Válassz több mint 1700 úti cél közül 27 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 2500 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.

Irány a hálózat
Autóbuszaink nagy és kényelmes ülésekkel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.

Fedélzeti szolgáltatásaink

Bremerhaven - turista információk

Általános információ Bremerhaven városáról

A Bremerhaven gazdag története egészen a IX. századig nyúlik vissza. Az utóbbi évszázadok során a város Európa egyik legjelentősebb kereskedelmi kikötőjévé vált, amiből az egész régió is profitált. A "Krisztus egyháza" csodálatos zenei koncertekről és gyönyörű orgonájáról híres. Pattanj buszra Bremerhaven felé a hétvégén és tapasztald meg, milyen is egy tipikus német hétvége. A város történelmi múzeuma nem csak a világ egyik legelismertebb tengerészeti emléktára, de egyben egy építészeti remekmű is.

Travel to Bremerhaven by bus

Bremerhaven: Látnivalók

Bremerhaven amellett, hogy Európa egyik legnagyobb kikötője, egy kifejezetten modern város is, köszönhetően a „Kikötők világa” névre keresztelt fejlesztéseknek. Ez az állandó felújítás azt jelenti, hogy az ide látogatók egy elképesztő hangulatú északi kikötővárost ismerhetnek meg, miközben a pezsgő hangulattal is találkozhatnak. A város emellett megannyi parkkal várja az ide látogatókat – például a hajókölcsönzésre is alkalmas parkot, amely tökéletes kikapcsolódást nyújt bármelyik nyári napon. Illetve ne felejts el ellátogatni a Thiele szoborparkba sem, ahol csodás alkotásokat és csodálatos kis tavakat fedezhetsz fel Bremerhavenben.

Bremerhaven: Kultúra és történelem

Bremerhaven és a környező falvak történelme a IX. századig nyúlik vissza. A város az elmúlt évszázadok során a világ egyik legfontosabb kikötői kereskedelmi városává változott. A város templomában, „Krisztus templomában” meglátogatható koncertek mindenképp megérnek egy látogatást, ahol a kamarazenekarok és a helyi együttesek változatos keverékét ismerhetjük meg. Ám nem csupán ezt, hanem a város múzeumait is érdemes bejárni - a "Bremerhaven történelmi múzeum" nem csak a világ egyik legnépszerűbb és legelismertebb tengerészeti múzeuma, hanem egy építészeti remekmű is.

Éjszakai élet Bremerhaven szívében

Ahogy elvárhatjuk egy rendes kikötővárostól – Bremerhaven éjszakai életére sem lehet panaszunk. Akár érdekel minket a tengerészet, akár nem – az éjszakai látkép a fölénk magasodó vitorlákkal és fedélzetekkel egyedülálló látvány. Természetesen a város megannyi étterme közül is ki kell választanunk egyet, hogy kipróbálhassuk valamelyik ízletes halételt. Természetesen szórakozni is lesz alkalmad – a „Blatthaus Musikcafét” csak ajánlani tudjuk, ha egy kis mozgásra vágysz.

Érdekességek Bremerhaven városáról

Ha augusztusban indulsz útnak Bremehaven felé, van esélyed találkozni a „Sail Bremerhaven” fesztivállal. Ez az egyik legnagyobb tengeri fesztivál a világon, amely csupán ötévente kerül megrendezésre. Akár tengerész vagy, néző vagy buszutas – a nemzetközi árbócfesztivál egyedülálló élményt nyújthat bárkinek! A város emellett otthont ad az Alfred Wegner Intézetnek (AWI, amely a világ egyik legnagyobb klímaváltozással foglalkozó központja. Ez az intézmény, illetve Bremerhaven szélenergia-kutatásban elfoglalt előkelő helye a várost a kutatók és tudósok kedvelt úti céljává is teszi.

Bremerhaven közelében...

Bremerhaven a tengerpart mellett is megannyi zöld övezettel és tóval vár téged. A város közel fekszik Wesermarsch-hoz, amely egy tökéletes úti cél a kikapcsolódni vágyó családoknak és pároknak, akik egy könnyed, természetközeli felfedezésre vágynak. Bremerhaven emellett csupán 60 km-re fekszik a Hanza-fővárostól, Brémától, ha nyüzsgőbb nagyvárosi életre vágysz.