Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 3000 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Freiburg

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Összes célállomás megtekintése

Freiburg - turista információk

Általános információ Freiburg városáról

Freiburgnak mintegy 230 ezer lakosa van és Németország egyik legnagyobb déli városa. Freiburg nem csak történelmi és kulturális központ, de egyben a regionális tanács székhelye és gyakran a Fekete-erdő szívének is nevezik. A város „természeti tőkéjének” köszönhetően változatos érdekességekkel várja a látogatókat – nem véletlen, hogy „Zöld városnak” is nevezik, festői tájának és nagy erdős területei miatt. Freiburg híres gyönyörű tájékáról - hegyek, dombok és szőlőültetvények magasodnak a város fölé. Még a 1284 méteres Schauinsland csúcs is a városhoz tartozik, amelyet semmiképp nem érdemes kihagyni egy buszút során. Az Albert Ludwig Egyetemet 1457-ben alapították számtalan más oktatási és kutatási intézménnyel együtt, amelyek teszik Freiburgot ipari fontossága mellett egy kutatási központtá is. Számtalan turista utazik Freiburgba minden évben busszal, vonattal vagy autóval, és mind arra vágynak, hogy megnézzék a látványos óvárost, vagy érezzék a főtér nyüzsgő erejét. Azoknak, akik csak rövid kiruccanást terveznek Freiburgban – először mindenképp a Planetárium megtekintését javasoljuk, bármely buszos utasunk elképedhet majd látva a galaxis megannyi csodáját. A Freiburg Baechle szintén egyedülálló látványosság Freiburgban; ezek kis vízcsatornák, amelyek az óváros legtöbb útja és sikátora mentén láthatók.

Freiburg: Látnivalók

A freiburgi látogatóknak kötelező megnézniük a Miasszonyunk Székesegyházat – a város leghíresebb épületét. Ez a székesegyház 1200 és 1513 között épült és még mindig megtalálhatóak benne az eredeti festett üvegablakok. A templomban számos művészeti kincs található, köztük a két oltár, Hans Baldung főoltárja és az ifjabb Hans Holbein oltár. A gótikus torony lenyűgöző 116 méter magasságával nyúlik a város fölé. Jacob Burckhardt, egy jól ismert művészettörténész egyenesen az egész kereszténység egyik legszebb tornyának nevezte. A székesegyház amellett, hogy egy gótikus építészeti remekmű, figyelemre méltó 19 harangot is tartalmaz. A "Muensterplatz" néven ismert székesegyház előtt álló tér a város legnagyobb tere, és a vasárnapot leszámítva a hét minden napján egy csodás piacot találhatunk itt. Vannak más piacok is, amelyek a székesegyház előtti téren találhatók, mint például a termelői piac a tér északi oldalán, amelyet a legkönnyebb elérni, amint a busz megérkezett a városba. A teret a középkorban eredetileg temetőnek használták, ennek bizonyítéka az egykori gipszkarton körvonalai a tér körül. A székesegyház fő bejáratánál három homokkőből készült oszlop látható, amelyek egészen 1719-ig nyúlnak vissza. Az óváros egy másik tere a "Augustinerplatz”, amelyet a város régi falmaradványai vesznek körbe. Az "Augustinerplatz" -on nagyszerű mediterrán hangulatot élhetünk át – a lépcsőkön haladva olyan érzésünk lehet, hogy a római Spanyol-lépcsőkön sétálunk.

Freiburg: Kultúra és történelem

Miután leszálltál a buszról Freiburgban, szinte egyből bele is áshatod magad a kulturális emlékekbe a város történelmi múzeumában. A kiállításon található történelmi relikviák egésze Kr. u 110-től a barokkig terjednek, különös figyelemmel a a 17. és 18. századi városi élet megjelenítésével. A múzeum középpontjában a helyi kereskedelem történelme áll, ám a kolostorok, valamint a freiburgi és környékbeli egyetemek is nagy szerepet kapnak. A múzeum látogatása után a művészet és a kultúra iránt érdeklődő buszos utasainknak nem szabad elszalasztani a freiburgi színház látogatásának lehetőségét. A színház három különböző műfajban is jeleskedik: színdarabok, zenés előadások és balett. Mindenképp nézz rá a színház programjára azelőtt, hogy felszállnál a buszra, hogy semmiképp ne maradj le a legjobb előadásokról! Freiburg emellett változatos zenei kínálattal is hívogatja az ide látogatókat – amelynek egyik tartópillére az 1946-ban megnyílt zeneiskola. A Freiburg híres zenekarainak kiemelkedő példája a Baden-Baden és Freiburg SWR szimfonikus zenekara, amely az innovatív zenekari stílus egyik úttörője.

Érdekességek Freiburg városáról

Azok számára, akik szívesen mártóznak akár télen, akár nyáron – egy freiburgi utazás csakis jó döntés lehet. Kilenc fedett és három szabadtéri úszómedencét találsz a dél-német városban! A legnagyobb a "Eugen-Kiedel-Bad", amely vendégei számára egy óriási szaunát is kínál. A város legnagyobb szabadtéri medencéje a "Strandbad", ahol hullámmedencét, gyermekmedencét és egy 50 méteres úszómedencét is találhatsz. Azok számára, akik inkább pihenni szeretnének, érdemes az óriási parkban élvezni a napsütést!

Freiburg közelében...

A Freiburgba tartó buszról leszállva szinte egyből szembe jön veled az Arlesheimer-tó - Freiburg egyik legszebb természetvédelmi területén. A svájci Arlesheim városáról kapta a nevét, amely Basel közelében található. A tó mintegy 8 hektáron terül el és egy mocsaras erdő veszi körül. A gasztronómia szerelmeseinek mindenképp javasoljuk a "Jesuitenschloss"-t, amely Merzhausenben található, közvetlenül Freiburg mellett. A "Jesuitenschloss" vendégei gyönyörű kilátást élvezhetnek nemcsak Freiburgra, hanem a Kaisterstuhl hegységre és a Fekete-erdrőre is. A név a vár korábbi tulajdonosaitól, a jezsuitátból származik, akik ajándékként kapták meg a várat. A kúria állítólag 1666-ban épült, bár ez a dátum gyakran vitatott. Ma az ingatlan egy borkóstolóterem és egy nagy kiállítási csarnokként üzemel – amelyeket szintén vétek lenne kihagyni!


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően