You are here

A FlixBus elviszi München városába

Buszok - München 1 190 Ft-tól

München: Turista információk

München

Általános információ München városáról

Nem igazán biztos benne, mit csináljon, miután busza megérkezett a bajor fővárosba? Hát, abban az egyben viszont biztos lehet, hogy ez a világváros rengeteg látványossága nem hagyja majd unatkozni. Legyen ez egy este a legendás Hofbräuhaus-ban (München leghíresebb sörcsarnokában), egy séta a Marienplatz-on a városháza megtekintésével, vagy esetleg a Szent Péter katedrális meglátogatása – bőven akad látnivaló München óvárosában, fedezzen fel minél többet! Buszmegállónk a belvárosban, a központi buszállomáson áll meg, nem messze a pályaudvartól – velünk könnyedén eljuthat Bajorország szívébe. München az év minden szakában népszerű az utazók körében: az Alpok szomszédságában fekvő városból bármikor elmehetünk síelni télen, vagy meglátogathatjuk az egyik tavat vagy kertet egy forró nyári napon. 

Látnivalók Münchenben

München: Látnivalók

Számos rangos, nemzetközileg elismert művészeti gyűjteményt tekinthetünk meg München múzeumaiban – tökéletes program busszal utazók számára az év minden szakában. Az Alte és a Neue Pinakothek mindenképp megérnek egy látogatást. Mágnesként vonzza még a turistákat a „Das Haus der Kunst" („a művészetek háza”), az Állami Egyiptomi Művészetek Múzeumba és a Bajor Nemzeti Múzeum is. Színház-, opera-, és balettkedvelők szintén tengernyi lehetőséggel fogják szembetalálni magukat. A Bajor Állami Opera, a „Münchner Kammerspiele”, és a „Münchner Volkstheater” csak néhány a színházkedvelők kedvenc helyei közül. Mind gyermekek, mind felnőttek élvezhetik a várost – meglátogathatjuk a híres „Schauburg” bábszínházat, amely minden korosztály számára szórakozás. Az Angol Kert („Englischer Garten”) vagy a Hellabrunn állatkert pedig remek helyek ha esetleg egy nyugodtabb, csendesebb helyen töltenénk időnket.  

München: buszmegállók

München városában 3 megállónk van.

Buszmegálló München központi buszpályaudvar

<p>Arnulfstraße 21<br />
, 80335 München<br />
, Németország</p>
, Megtekintés térképen

München központi buszpályaudvar

Arnulfstraße 21
80335 München
Németország

További információkért kattintson ide:

München - menetrendek és buszmegállók

Buszmegálló München (Fröttmaning)

<p>Werner-Heisenberg-Allee 21<br />
, 80939 München<br />
, Németország</p>
, Megtekintés térképen

München (Fröttmaning)

Werner-Heisenberg-Allee 21
80939 München
Németország

További információkért kattintson ide:

München - menetrendek és buszmegállók

Buszmegálló München Nemzetközi Repülőtér

<p>Terminalstraße Ost 2<br />
, 85356 Munich Airport<br />
, Németország</p>
, Megtekintés térképen

München Nemzetközi Repülőtér

Terminalstraße Ost 2
85356 Munich Airport
Németország

Figyelem

17.02. és 05.04. között a megálló áthelyezésre került az alábbi címre

Terminalstraße Ost 2
85356 München-Flughafen

Áthelyezett megálló megtekintése a térképen

További információkért kattintson ide:

München - menetrendek és buszmegállók

München: Még több tudnivaló

Történelem és kultúra Münchenben

München: Kultúra és történelem

München jól ismert bajor kultúrájáról, 1806-ban hivatalosan is Bajorország fővárosává nevezték ki. A második világháború után Németország egyik leggazdagabb városát teljesen újjáépítették. Ennek ellenére persze München a mai napig megőrizte gyönyörű, archaikus óvárosát. A több száz évvel ezelőtti városi hangulat igazán átérezhető, ha a Lehel negyedbe látogatunk - több reneszánsz stílusú templomot is találhatunk itt. Továbbsétálva más-más korok különböző építészeti stílusaiba futhatunk bele, melyeket a környék eklektikus épületei tükröznek leginkább.

Éjszakai élet Münchenben

Éjszakai élet München szívében

Ha München nevét halljuk, könnyedén asszociálhatunk a város hírhedt, „Oktoberfest” néven ismert fesztiváljára, melyet a helyiek csak „Wiesn”-ként emlegetnek. De München nem csak szeptemberben és októberben kínál izgalmas programokat - a város éjszakai élete egész évben változatos és egyedüálló! A bajor kultúra kedvelői mindenképp látogassák meg a város szívében található „Hofbräuhaus”-t vagy esetleg a „Löwenbräukeller”-t. Ezek mellett természetesen több másik bárt is találhatunk, főként a „Schwabing” negyedben. Saját sörünket csapolhatjuk a Stammbar-ban, vagy 130 különböző gint próbálhatunk ki a Couch Club választékából. Ha a diákélet éjjeli jeleneteibe is szívesen belekóstolnánk, látogassuk meg a P1 vagy a Milchbar nevű szórakohelyeket – így másnap, buszra szállva, élményekkel gadzagan utazhatunk haza Európa egyik legnépszerűbb városából.