hero image

Hírek a hálózatról

Információ az aktuális utazási lehetőségekről.
Részletek

Kényelem a fedélzeten

Autóbuszaink kényelmes ülésekkel, nagy lábtérrel, mellékhelyiségekkel, wifivel és konnektorokkal vannak felszerelve.
Fedélzeti szolgáltatásaink

Kiterjedt európai buszhálózat

Válassz több mint 2500 úti cél közül 35 országban és fedezd fel Európát a FlixBus-szal.
Irány a hálózat

Foglalj akár útközben

Alkalmazásunkkal könnyen és gyorsan tudsz foglalni, foglalásodat módosíthatod is.
További információk

Ezen az oldalon


Buszmegállók a következő városban: Esbjerg

Figyelem: a jegyed tartalmazza a legfrissebb címadatokat.

Esbjerg FlixBus stop (Busstation)

Esbjerg Comati stop

Összes célállomás megtekintése

Válassz a több mint 2500 úti cél közül 37 országban.

Térkép átböngészése
Esbjerg: Gyors információk
Közvetlen járatok

13

Buszmegállók száma

2

Ország

Dánia

Környezetbarát utazás?

Igen

Esbjerg - turista információk

Általános információ Esbjerg városáról

A gyönyörű Watt-tenger által határolt Esbjerg városa ugyanolyan lélegzetelállító, mint amennyire izgalmas. Annyi látnivaló és tennivaló van itt, amennyit el sem tudsz képzelni! Akár a látványért jössz, akár a programokért – biztosan csodás élményekkel térsz majd haza Esbjergből. Ez az elképesztő város a Jylland-félsziget partjain terül el büszkén. A kikötői élet folyamatosan pezseg és az átlagosan 20 fokos hőmérsékletével egy tökéletes nyári lehűlő kirándulást tehetsz errefelé!

Esbjerg: Látnivalók

Az biztos, hogy ebben a dán városban sosem fogsz untakozni. Csónakázó túrák, pihenés a tengerparton, miközben nézheted a fókákat – téged mi vonz ebbe a városba?! Ha esetleg az időjárás miatt aggódnál – ne tedd, számtalan beltéri programot tudunk ajánlani. Ha a családdal utazol, akkor mindenképp látogassatok el a "Svømmestadion Danmarkba"– ismertebb nevén Dánia legnagyobb víziparkjába. Ha a gyerekek nem túl fáradtak az egész napos úszás után, vidd őket a "Halászati és Tengerészeti Múzeumba". Testközeli élményben lehet részük a fókákkal, amelyet biztosan imádni fognak – és Dánia tengeri történetéről is megannyi dolgot tanulhatnak.

Esbjerg: Kultúra és történelem

Esbjerg látképén a mai napig megfigyelhetők a Második Világháború nyomai. Esbjerg nagy szerepet játszott a háborúban, mivel ez volt az egyetlen kikötő Dánia nyugati partjainál, amely visszaverte a szövetséges támadásokat. Több ezer földalatti bunkert ástak a háború alatt – amelyek nagy része a mai nap is látogatható. Gyakran jó előre kell foglalni belépőt a bunkerek múzeumába, de mindenképpen megéri!

A művészetek kedvelőinek az Esbjergi Művészeti Múzeum egy kötelező látnivaló. A XX. századi gyűjteménye méltán világhírű. Az alkalmi kiállítások és a nemzetközi kortárs művészetek egyvelege érthető okokból folyamatosan turisták és helyiek tömegeit vonzzák! De a művészeti alkotások akár az utcán is szembe jöhetnek veled - a "Man Meets the Sea" szoborcsoportot a kikötő bejáratánál találhatod. A monumentális alkotás az ember és természet kapcsolatát hivatott bemutatni, amely értékek az egész városban megjelennek és tökéletesen jellemzik Esbjerget.

Éjszakai élet Esbjerg szívében

Egy hosszú nap után Esbjergben sem vetnek meg egy korsó finom sört! A "Dronning Louise" egy nagyon élénk hely, ahol megannyi különlegességet kipróbálhatsz. Ha szerencséd van, akár egy helyi whisky-kóstolóra is beugorhatsz. Egy emelettel feljebb egy kifejezetten olcsó klub várja a táncra vágyókat.

A városba érkező diákoknak egyértelműen a „Smuthullet” nevű helyet ajánljuk. Ezt az oldschool amerikai típusú bárt diákok vezetik diákok számára és minden megtalálható itt, amely egy jó estéhez szükséges! Zenedoboz, biliárdasztal, kedves felszolgálók és még kedvesebb italakciók – garantáltan nem fogsz csalódni!


A fedélzeti szolgáltatások a rendelkezésre állástól függően